Cumartesi , Nisan 20 2024

SEYDİKEMER TDİOSB’de Yer Seçimi Onaylandı

Seydikemer’in Çobanisa Mahallesine yapılması planlanan Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) projesi, ilgili bakanlıkların yetkilileri tarafından imzalanarak yer seçimi onaylandı.

Türkiye’nin ilk süt OSB’si olan Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi projesinde (TDİOSB) kurulum çalışmaları devam ediyor. Seydikemer’in cazibe merkezi odağı haline gelmesiyle yatırımcıların bölgeye gelmesini sağlayacak TDİOSB, geçtiğimiz aylarda Tarım ve Orman Bakanlığı’nca onaylanmıştı. Bakanlık tarafından onaylanan projenin kurulum aşamasını görüşmek üzere tüm paydaşlar 31 Mart Çarşamba günü toplandı.

Muğla Vali Yardımcısı ve Seydikemer Kaymakamı Ayhan Yazgan Başkanlığında yapılan toplantıya; Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Seydikemer Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (FTSO) Osman Çıralı, Fethiye Seydikemer Süt Birliği Başkanı Turgut Tokmak, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş ve ilgili bakanlıkların İl ve Bölge Müdürlükleri temsilcileri katılım gösterdi. Toplantının son aşamasında katılan Muğla Valisi Orhan Tavlı, yetkililerden bilgi aldı.

BAKANLIK YETKİLİLERİ OLUMLU GÖRÜŞLERİNİ BİLDİRİLDİ

Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’nde 1200 dönüm alan üzerine kurulması planlanan TDİOSB’nin yer seçiminin uygunluğu masaya yatırıldı. Muğla ile Antalya, Burdur ve Denizli illerinin kavşak noktasında bulunan yerle ilgili tüm bakanlık yetkilileri olumlu görüşlerini hem sözlü hem de yazılı olarak toplantıda bildirdi. Toplantı sonunda bakanlık yetkilileri yer seçiminin uygunluğuna imza atarak onay verdi.

HAYVANCILIK GELİŞECEK

Muğla ile Antalya, Burdur ve Denizli İllerinin kavşak noktasında bulunan Seydikemer TDİOSB, bulunduğu mevki itibariyle geniş bir alana hizmet vererek bölge hayvancılığının gelişmesine büyük katkı sağlaması bekleniyor.

KALİTELİ VE SAĞLIKLI SÜT ÜRETİLECEK

Kurulacak OSB içerisinde yem fabrikası, et işleme tesisi, biyogaz tesisi, hayvan hastanesi, güneş enerjisi tesisi, bakıcı barınakları ve sosyal tesisler yer alacak. Bünyesinde kurulacak olan süt işleme tesisleri ile üretilen kaliteli ve sağlıklı süt, yerinde değerlendirilerek peynir, yoğurt gibi katma değeri yüksek ürünlere çevrilerek bölgeye ve tüm Türkiye’ye arzı sağlanacak.

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Yine bünyesinde yer alacak olan yem fabrikası ile üreticiler daha uygun maliyetli yeme ulaşma konusunda büyük avantaj sağlayacak, kurulacak olan biyogaz tesisleri ile hayvansal atıklar elektrik enerjisine dönüştürülerek ülke ekonomisine katkı sağlanacak.

YENİ İSTİHDAM ALANLARI SAĞLANACAK

Çobanisa Mahallesi’nde 1200 dönüm alan üzerine kurulacak projenin 400 milyon TL’lik bir yatırımı kapsadığını hatırlatan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede projenin Seydikemer’e büyük bir ekonomik ivme kazandıracağını dile getirdi. Uzun yıllardı kurulması için büyük çaba sarf edilen projede yer seçiminin de onayladığını kaydeden Başkan Otgöz, 25 bin büyükbaş hayvan kapasitesiyle, 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağını ifade etti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …