Cuma , Nisan 19 2024

Yılmaz; “İmar Barışı Öncelikli Konularımızdan”

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Keramettin Yılmaz, çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Üzümlü ve Nif mahallelerinde vatandaşlarla sohbet eden Yılmaz, kendisine yöneltilen sorunları da dinledi.

Mahalle esnafları ve vatandaşları tarafından ilgiyle karşılanan CHP Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Keramettin Yılmaz, Fethiye ve tüm mahallelerinin hak ettiği hizmeti alacağını ifade etti. Yılmaz’a en çok İmar Barışı konusunda sorular yöneltildi. Yasalar dahilinde bu çalışmanın yapılacağını kaydeden Yılmaz, “İmar Barışı ülke genelinde konuşulan bir uygulama. Belediye başkanı seçildiğim takdirde ilk gündem maddelerimizden birisi bu olacak. Halkımızdan gelen talepleri değerlendirip, yasalar çerçevesinde ne gerekiyorsa yapılacaktır” dedi.

“ORGANİK ÜRETİME DESTEK OLACAĞIZ”

Tarımsal üretim konusuna da değinen CHP Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Keramettin Yılmaz, “Bölgemizde en çok üretimin yapıldığı yerler arasında Üzümlü ve Nif bulunuyor. Bu yerlerde çiftçilerimize gereken destek verilecek. Nif’te sohbet ettiğimiz vatandaşlar kiraz üretimindeki sıkıntılardan söz ettiler. Yurtdışında ve ülke genelinde tanınan kirazın bu yıl çok ucuz fiyatlarla satıldığını öğrendik. Hatta bazı çiftçilerimiz ürünlerini toplamadıklarını söylediler. Bu oldukça üzücüdür. Nif kirazının marka değerini hak ettiği yerlere taşımak için elimden geleni yapacağız. Ceviz üretimi yapan arkadaşlarımız da var. Fakat onlar da bu faaliyette kullanılan ilaçların pahalılığından dert yandılar” ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Yılmaz, “Organik üretime destek olacağız. Bunun yanında üretilen sebze ve meyvelerin, kurduğumuz pazarlarda satışı gerçekleştirilecek. Şirince ve Beypazarı ilçelerinde olduğu gibi Üzümlü ve Kayaköyü’nde de pazarlar kuracağız. Hem ilçe hem de ülke genelinde tanıtımları yapılıp, bir marka haline getirilecek. Üzümlü ve Nif’teki festivallerimizi daha da renklendirip, ulusal bir kimlik kazandıracağız. Ülke genelinde vatandaşlarımızın burayı ziyaret etmelerini sağlayacağız. Hem ekonomik hem de turistik yönden kalkınan mahallelerimiz, ilçemize artı değer katacak” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …