Cuma , Nisan 19 2024

Seyahat Acentalarıyla Buluştular

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ile Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Bilir ve  M. Nezih Hacıalioğlu Fethiye’de faaliyet gösteren seyahat acentası yetkilileriyle bir araya geldi. TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Başkanı Özgen Uysal’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya AK Parti Eski Milletvekili Hasan Özer, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke de katıldı. Geniş katılımın yaşandığı bilgilendirme toplantısının gündeminde sektörde yaşanan gelişmeler vardı.

TUR OPERATÖRLERİNE DESTEK VERİLMELİ

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, yabancı turistin Türkiye’de en çok  tercih ettiği yerlerden biri olan Fethiye’de gerçekleşen toplantıda, Thomas Cook’un iflası neticesinde acentaların yaşadığı sıkıntılara da değindi.

Bölge turizminin gelişimi açısından tur operatörlerinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Bağlıkaya; “Şu anda Türkiye’ye 1 milyon, 1,5 milyon turist getiren tur operatörleri var. Thomas Cook’un piyasadan çekiliyor olması tüm tatil destinasyonlarını etkileyeceği gibi Türkiye’yi de etkileyecek. Türkiye’de Bakanlık, kamu ve özel sektör bu krizi atlatmak için mümkün olduğunca tedbir aldı. Unutulmamalıdır ki yalnız başına uçak koltuğu hiçbir zaman bir şey ifade etmiyor. Uygun paket yapabilecek bir tur operatörü desteği de şart. Türk tur operatörleri daha aktif çalışarak bu açığı kapatacaktır” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN GASTRONOMİ HARİTASINI HAZIRLIYORUZ”

TÜRSAB Başkanı, ‘Türkiye’nin hangi ilinde ne yenir, nerelere gidilir’ sorularının cevap bulacağı uluslararası düzeyde bir gastronomi haritası üzerinde çalıştıklarını söyledi. Projeyle ilgili bilgiler veren Bağlıkaya, “Türkiye’nin Gastronomi Haritasını çıkarıyoruz ve yolunu çiziyoruz. Gastronomi turizminden bahsediyoruz ama ‘nerede ne yenir, kim yapar bunu, hangi lezzetler nerede’ olduğuyla ilgili hiç doküman yok. Şu an yaklaşık 50 ilin gastronomi haritası çıkarıldı ve yakında tüm iller tamamlanacak” dedi. Ayrıca bunlarla ilgili turlar hazırlandığını, bu haritayla birlikte bu turlara yoğun ilgi beklediklerini söyledi.

“HAC ve UMRE TURİZMİNDE HAKSIZ KAZANCIN ÖNÜNE GEÇTİK”

Hac ve umre acentalarının sorunlarını tespit ettiklerini ve acentaları yüklerinden kurtarmak için adımlar attıklarını anlatan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya; “ Hac ve umre acentalarından hiçbir tahsilat yapmadan hizmet verdik. Bu önemli bir konu. Çünkü haksız ve hukuksuz bir kazanç vardı. Bunun önünü kesmek TÜRSAB için çok önemliydi. Bunu başardık, Hac ve umre acentalarının cebinden elimizi çektik. Yönetimde olduğumuz sürece haksız kazanca izin vermeyeceğiz” dedi.

Bağlıkaya, yeni yasa tasarısıyla ilgili tüm süreci Fethiyeli meslektaşlarıyla paylaştı.  Ayrıca TÜRSAB’ın turizm sektöründe lokomotif bir kimliğe kavuşabilmesi için yaptıkları çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

ŞAHİNER, ”AMACIMIZ CEZA KESMEK DEĞİL”

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, devam eden turizm sezonunu değerlendirirken, ”Amacımız, 1 TL bile ceza kesmek değil, ancak kolu kaybetmemek için parmağın kesilmesi de gerekiyor” dedi.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın da katıldığı Grida Port restoranda turizmcilere seslendi. Şahiner, Fethiye’nin turizmdeki bir değerlendirmesini yaptığı toplantıda STK’lar ile et ile tırnak gibi olduklarını, sorunları ve çözüm önerilerini belirleyip turizmin sıkıntısız geçmesi için çalıştıklarını söyledi. Şahiner, ”2 yıldır görev yapıyorum. Görev süremizde sivil toplum kuruluşları ile et ile tırnak gibiyiz. TÜRSAB, Ticaret Odamız, Esnaf Odamız ve diğer STK’lar ile Fethiye’nin sorunlarının tespiti ve çözümü için hep birlikte gayret sarf ediyoruz. Bunun dışında bizim kurulumuz da var. Cip Safari, ATV, Yamaç paraşütü olmak üzere ciddi sorumluluklarımız var. Haftada 2-3 kez kurullarımız ile toplantılar yapıyoruz. Fethiye’mizde çıkabilecek sorunları önlemek için hepimize yüklediğimiz sorunlar var. Hem denizde hem Babadağ’da hem Cip Safari’de ciddi sorumluluklarımız bulunuyor. Bunlar ile ilgili tedbirler almaya çalışıyoruz. Sizlerin de desteğiyle Babadağ’ı bir disipline soktuk, uçuşlar kontrol altına alındı. Birkaç kaza dışında onda da pilotların kendi kişisel hatalarının dışında ciddi bir kaza yaşamadık. ATV, Cip Safari’de tedbirleri alıyoruz. Thomas Cook’un iflası dışında turizmimiz iyi gitti. İyi bir yaz geçirdiğimize inanıyoruz. Bundan sonraki dönemde de el birliği, gönül birliği içinde jandarma, emniyet ve diğer yetkililer ile birlikte toplantılar yaparak aksayan yönleri gidermeye çalışacağız. Sizlerin desteği ve anlayışını bekliyoruz. Amacımız 1 TL de olsa ceza kesmek değil, öyle durumlarla karşılaşıyoruz ki, yapılan hatalar Fethiye ve Türkiye turizmine zarar veriyor. O zaman kolu kaybetmemek için parmağın kesilmesi gerekiyor. Yani biz öyle durumlarla karşılaştık ki, Babadağ’da uçan turiste iyi davranmayan, kötü reklam olan durumu geçen yıl yaşamıştık. Anında Babadağ girişine jandarma ekiplerimizi koyduk. İzinsiz olanlara müsaade etmedik. Biliyorsunuz, Roma’da bir lokantada makarna yiyen 2 Japon turistin 430 Euro ödemesi, BBC dahil tüm kanallarda yer aldı. Bir kişinin yaptığı hata zaman zaman bölgeye, ilçeye mal edilebiliyor. Tabi ki zaman zaman ceza verdiklerimiz vardır. Amacımız bölge turizmine zarar görmemesi ile ilgilidir. Bundan sonraki süreçte turizm ofisimiz ile iş birliğiyle birlikte sizlerle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …