Cumartesi , Nisan 27 2024

Özel Nursel Özdemir Eğitim Kurumun’ da bir “Dil ve Konuşma Terapisti”  Daha Göreve Başladı

Nursel Özdemir 2002 yılından bu yana destek eğitime ihtiyacı olan engelli bireylere eğitim veren köklü bir kuruluş olmasının yanı sıra her geçen gün büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bünyesine bir Dil ve Konuşma Terapisti daha ekleyerek terapi ihtiyacı olan öğrencileri uzman kadrosu ile karşılıyor.

Dil ve Konuşma Terapisi Azize Kılıç ile çalışmalara başlayan kurum titizlikle öğrencileri ile ilgileniyor. 2007 yılında Boğaziçi Üniversitesi lisans mezuniyetinin ardından aynı sene Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapistliği Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimine başlayarak, 2010 yılında 420 saatlik uygulamayla “Dil ve Konuşma Terapisti” unvanını alıp mezun olan Azize Kılıç, şu anda hala Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapistliği ABD’de doktora eğitimine devam etmektedir.

Nursel Özdemir kurumları kurucu müdürü Salih Dündar ise çalışmaları şu şekilde özetledi: “ Kurumumuzda yedi engel grubuna yönelik eğitim verebilecek uzman kadrosuna sahibiz. Dil ve Konuşma Güçlüğü Destek Eğitim Programında daha önceden bir uzmanımız vardı fakat yoğun talep üzerine Azize Kılıç ile anlaşarak çalışmalara başladık. Öğrencilerimizin ilerlemesi için programlı bir şekilde çalışmaları sürdürüyoruz. Azize Kılıç’ ın da çalışmalarından son derece memnunuz. Uzun yıllar çalışarak artikülasyon, akıcı konuşma ve kekemelik gibi problem çeken bireylere Dil ve Konuşma Güçlüğü Programı doğrultusunda eğitim vereye her daim hazırız. Ayrıca velilerin çocuklarını götürdüğü kurumlarda program ve uzman olduğunu konusunda daha dikkatli olmaları konusunda uyarmak istiyoruz. Dil ve Konuşma terapisi adı altında kurumların eğitim verdiği ve uzmanlıkların olmadığı durumlarda bu öğrencilerle çalışmalar sonrasında dönülmesi güç sonuçlar doğmaktadır. İşin uzmanı ile çalıştıkları vakit öğrencilerin düzelmeleri çok daha kısa sürede ve kolay egzersizlerle düzelmektedir. Söz konusu çocuklarımız olunca ben ve ekibim için bu en öncelikli konudur. Bu konuda mücadelemizi her daim vermeye de hazırız” dedi.

 

 

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …