Pazartesi , Nisan 29 2024

SARIHAN “AMACIMIZ FETHİYE’YE HİZMET ETMEK”

Basın mensuplarının sorularını  yanıtlayan  Ak parti Fethiye İlçe başkanı Kadir Sarıhan  Ak parti Fethiye teşkilatının delege seçimleri ve Ak parti Fethiye olağan kongre tarihi ile ilgili bilgiler verdi. Genel merkezimiz onayladığı takdirde Ak parti Fethiye İlçe teşkilatının 6. Olağan kongresinin 30 Eylül 2017 tarihinde gerçekleşeceğini söyleyen Ak parti Fethiye İlçe başkanı Kadir Sarıhan “Aday mısınız” sorusuna karşılık “Amacımız Fethiye’ye hizmet etmek. Hiç bir siyasi hırsımız ve koltuk merakımız yok. Bunu hemşerilerimiz ve kamuoyu bilmektedir. Görev peşinde koşan değil görev verilen ve verilen görevi  aldığında  en iyi şekilde yapmaya çalışan bir kişi oldum ve bundan sonrada böyle olacaktır” dedi.

“ALNIMIZIN AKIYLA GERÇEKLEŞTİRDİK”

Ak parti Fethiye İlçe başkanı Kadir Sarıhan yapmış olduğu açıklamada “19 Temmuz’da başlayan delege seçim süreci 23 Temmuz tarihinde sona erdi. 4 gün süren delege seçim süreci sonrası 3 günlük  itiraz  süresi de tamamlandı.  Delegelerimizi  12 500 civarında üyemize bilgilendirdik. Sandıklar koyarak ilden gelen gözlemciler nezaretinde ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte seçimlerimizle başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Hazırlamış olduğumuz delege listesini partimizde görev yapmış dostlarımız ve  geçmişte çalışan arkadaşlarımız ile aktif olarak çalışanlarımızla hakkaniyetli bir şekilde hazırladık.  Bildiğiniz gibi siyasetin içersinde vardır. Her dönem olduğu gibi delege seçimleriyle ilgili bir takım şeyler söylenmiştir. Biz hakkaniyet içersinde, açık ve şeffaf  bir şekilde gözlemciler önünde tamamladık, resmileştirdik. Geçtiğimiz hafta delege seçimlerinin iptal olduğu  şeklinde bazı spekülasyonlar oldu. kesinlikle böyle bir şey gelişmedi. Sadece bazı itirazlar üzerine delege seçimlerinin nasıl yapıldığı konusunda il teşkilat başkanımız gelerek değerlendirmede bulundu ve raporunu tuttu. Önemli olan 12500 üye içersinden 400 delegeyi seçebilmektir. Bizde bunu alnımızın akıyla gerçekleştirdik. Biz sadece eski delegeleri aynı şekilde aday göstererek değil geçmişte tecrübeli olan arkadaşlarımız  ile görev alamamışlar ve yeni katılanları  değerlendirip  bir bütünlük içersinde  dengede tutarak bir delege listesi hazırladık. Başardığımıza inanıyorum. Delege seçimi başarıyla sonuçlanmıştır ve genel merkez tarafından kabul edilmiştir” dedi…

“AK PARTİ FETHİYE İLÇE TEŞKİLATIMIZIN OLAĞAN KONGRESİ 30 EYLÜL’DE GERÇEKLEŞECEK”

Konuşmasına devam eden Sarıhan “19 Ağustos ve 12 Kasım arası yaklaşık 86 günlük süre içersinde ilçe kongrelerimiz gerçekleştirilecek. İl’de yapılan başkanlar toplantısında taslak tarihimizi verdik. 30 Eylül itibariyle Ak parti Fethiye 6. Olağan kongresinin yapılması öngörüldü. 26 Ağustos’ta ilk önce Seydikemer’de, 27 Ağustos’ta Dalaman’da, 21 Ekimde de Köyceğiz’de yapılacak. Tabi bu genel merkeze sunulacak bir liste. Fethiye’de olmak üzere bu tarihler genel merkezimizin onayından sonra netleşecektir. Görev süremiz içersinde layıkıyla görevimizi gerçekleştirdiğimize inanıyorum. 3 yıl içersinde 5 seçim geçirdik. 30 Mart yerel seçimlerden referandum seçimlerine kadar gelmiş olduğu nokta ve almış olduğu yol ortadadır. İnşallah partimiz Muğla ve Fethiye’de daha iyi bir konuma gelecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“HİÇ BİR SİYASİ HIRSIMIZ VE  KOLTUK MERAKIMIZ YOK”

İlçe başkanlığına Aday mısınız sorusuna karşılık Kadir Sarıhan yapmış olduğu açıklamada “siyasette hem iddia olur hem de olmaz. Biz bugüne kadar güzel şeyler yaptığımızı düşünüyoruz. Amacımız Fethiye’ye hizmet etmek. Hiç bir siyasi hırsımız ve  koltuk merakımız yok. Bunu hemşerilerimiz ve kamuoyu bilmektedir. Hakkıyla layıkıyla çok güzel işler yaptığımıza inanıyoruz. Fethiye’de son 3 yıl içersinde çok güzel projeler tamamlandı. Yaklaşık 200 Milyonun üzerinde bir kaynak aktarımı sağlandı. Emeği geçen önceki ve şimdiki il başkanımıza, vekillerimize teşekkür ediyoruz. Son yılların en güzel çalışmaları ve ciddi yatırımları yapılmakta. Son günlerin en güzel haberi de; Babadağ teleferik projesinin onaylanması ve gerçekleştirilmesinde adım atılmasıydı. Bu projenin hukuki, bürokratik ve siyasi kısmı Sayın Vekillerimizin, İl başkanımızın ve bizlerinde desteğiyle, ticaret odası önderliğiyle tamamlanarak çıktı. Bu Fethiye için çok önemli ve güzel bir proje. İnşallah kısa bire sonra gerçekleşecek olan temel atma törenine şahit oluruz. Görev peşinde koşan değil görev verilen ve verilen görevi aldığında  en iyi şekilde yapmaya çalışan bir kişi oldum ve bundan sonrada böyle olacaktır” dedi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …