Cuma , Nisan 26 2024

 “Projelerimiz Halkımızın Yüzünü Güldürecek”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca seçim  çalışmalarına devam ediyor. İstanbul merkezli KRT TV’nin canlı yayın konuğu olan Alim Karaca;  “Kumluova Belediye Başkanı iken yaptığımız hizmetleri herkes biliyor. Bu defa, daha mutlu bir Fethiye için geliyoruz.” dedi.

Siyasete İstanbul Belediyesi eski Başkanlarından Nurettin Sözen döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesinde çalışmalara katılarak başlayan ve 31 Mart yerel seçimlerinde CHP Fethiye Belediye Başkan adayı olan Alim Karaca İstanbul merkezli KRT TV’nin canlı yayın konuğu oldu.

Kalepark’a kurulan canlı yayın aracında gerçekleştirilen yayında, Alim Karaca hedeflerini anlattı. Karaca; “Huzurlu bir kent, yaşanılabilir, doğası bozulmamış, istihdam sorunu çözülmüş mutlu insanlar kenti” yaratmak istediklerini dile getirdi.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Rahşan Ecevit’in bizzat talebi doğrultusunda DSP’den aday olan Karaca, %1,5 olan oy oranını %53’e çıkararak seçimleri kazandı. Kumluova’nın belde olduğu dönemde küçük bütçesiyle öğrencilere burs sağlayan, beldeye modern iki okul kazandıran, öğrenciler için geziler düzenleyerek sosyal hayatta gelişmelerini sağlayan Karaca, 3 kez “Yılın Belediye Başkanı” seçilmiş, pek çok takdir ve teşekkür belgesine layık görülmüştü.

2014 yerel seçimlerinde ise CHP’den Seydikemer Belediye Başkan adayı olan Alim Karaca %17 olan oyu, %37 çıkarmayı başarmasına rağmen, seçimleri az bir farkla kaybetmişti.

İnternet ve uydu aracılığıyla izlenen KRT TV canlı yayınında, “2014 yerel seçimleri sonrası siyasete küsmeden devam ettiğini” dile getiren CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca; “25 yıldır Fethiye’deyim. 2 ay gibi kısa bir süre içinde seçim çalışmalarımızı hızlandırdık. İlk önce partimiz içinde birlik beraberliği sağladık, arkadaşlarımız bizlere güvendiler, destek oldular. 70bin hanenin kapısını tek tek çalarak, vatandaşlarımızın gönüllerini alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve Proje Ekibi olmak üzere ekibimiz gece gündüz demeden çalışıyor. Ev, esnaf ziyaretlerinin yanı sıra, birkaç gün içinde mahalle mitinglerimize başlayacağız. 15 Mart Cuma günü projelerimizin tanıtımını Özel Olgun Kültür Merkezinde gerçekleştireceğiz. 20bin işyerinin 12bin kadarına ulaştık, el sıkmaya, kucaklamaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın bize gösterdiği yoğun ilgiden çok memnunuz. Farklı siyasi partilere mensup vatandaşlarımız bile bize oy vereceklerini dile getirerek, destek oluyorlar. Partimin mevcut oyunun dışında, en az 10-15 bin civarında daha oy bekliyorum.

Eğer bize görev verilirse, Belediyeden bizimle görüşmeden ayrılan vatandaşımız olmayacak, bunu böyle bilmelerini istiyorum. “Belediye başkanına ulaşamadık” lafını sileceğiz. Bunun için de belediyenin kapılarını sökeceğiz demiştik zaten. Yani vatandaşla aramızda hiçbir kapı olmasın, aracı olmasın istiyoruz.” dedi.        Alim Karaca; “15 Mart Cuma günü açıklayacakları projelerle nasıl bir Fethiye hayal ettiğikleri ortaya koyacaklarını” dile getirdi.

CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca; “Her ay HALK GÜNÜ düzenleyeceğiz. Bu toplantılar aksamadan gerçekleştirilecek, halkın sorunları tek tek not alınacak ve çözülecek. 1 kişi de gelse, 1000 kişi de gelse, halkımız benimle görüşecek. Fethiye’nin daha güzel yönetilmesi için halkla bütünleşmemiz, ranta izin vermememiz gerekiyor. Eğer ortada bir rant olacaksa, bu rant sadece halka ait olmalı” dedi.

Başka Fethiye yok, başka Türkiye yok. İnsanlar birbirine selam vermekten korkuyor. Neden? Çünkü ötekileştirildi. Allahın selamını vermeye korkar oldular. İnsanlar birbirine selam vermeli. Selamın bedeli yok. O yüzden insanlar birbirleriyle barışmalı. Yerel yöneticiler Fethiye’yi hakla, sivil toplum kuruluşlarıyla yönetmeli. Ortak akıl ile doğru, tektir.

Fethiye ve bölgesinde gençler için yılda bir kez olsun Rock müziği festivali düzenlenerek, gençlerimizin eğlenmesi sağlanacak. Fethiye bölgesindeki mevcut festivaller devam ettirilecek. Gençlerimizin de projelerimize aktif katılımlarını sağlayacağız.

Fethiye’de yöresel tarımın gelişmesi için “ürün alım garantili” çalışmalar yürütülecek. Üreticilere yerli tohum desteği sağlanacak. Fethiye’nin yerel tohumu marka haline getirilecek. Kurulan kooperatifler ile yerel tohumun gelişmesi ve ülke geneline yayılması için çalışmalar yürüteceğiz.

Fethiye’de otopark olarak kullanılan 9 alan var. Bunların hepsi doluyor. Trafik çok ciddi bir sorun. Bu nedenle dijital panolar hazırlanarak vatandaşlar boş otoparklara yönlendirilecek. Toplu ulaşım araçlarıyla belirli noktalarda ring seferleri yapılacak. Toplu ulaşım taşıtlarının kullanımı özendirilecek. Otoparklar için araç sahipleri önceden rezervasyon yaptırabilecek. Resmi kurumlar şehir dışına, uygun alanlara taşınacak, trafik rahatlatılacak.

Ev ekonomisine destek sağlamak amacıyla el işi göz nuru ürünlerin satışının yapılması için standlar hazırlanacak ve ev hanımlarına bedelsiz olarak verilecek. Ev ekonomisine katkı sağlamalarına destek olunacak.

Yaşlılarımızın düşük ücretlerle yararlanabilecekleri, toplumla kaynaşmalarını sağlayacak kafeler oluşturulacak. Özellikle amatör spor kulüpleri başta olmak üzere spora destek verilecek. Çocuklarımıza özel bilim parkları oluşturularak oralarda vakitlerini geçirmeleri için modern donanımlı tesisler yapılacak.

Özellikle toplumumuzun bir değeri olan engellilerimiz için “Kısa Mola” projesi geliştirilerek onların da halkla kaynaşması sağlanacak.

Fethiye’nin en az iki tane koyu alınarak, vatandaşların kullanımına ücretsiz ya da çok az bir ücretle sunulacak. Gasp edilen koylar nedeniyle vatandaşlarımız denize girecek, piknik yapacak alan bulamıyor. Her yer ücretli! Fethiyeliler bunu hak etmiyor.

Denize sıfır noktasında bir antik tiyatroya sahibiz. Fakat bir türlü bitmeyen restorasyon nedeniyle kullanılamıyor. Buradaki restorasyonun tamamlanması için gereken neyse yapılarak, sanatsal faaliyetlerin, konserlerin burada gerçekleştirilmesi sağlanacak.

Fethiye’de 6 ay olan turizm sezonunun 12 aya çıkarılması şart. Nasıl trafik büyük bir sorunsa, nasıl altyapı önemli bir sorunsa, bence turizmin sadece 6 ay ile sınırlı olması da bir sorun. Bunun mutlaka çözülmesi gerekiyor.

Kültür turizmi, spor turizmi bunlara alternatif. Bakın Kapadokya bölgesine sadece kültür turizmi sayesinde, 12 ay boyunca, Japon, Çinli, Güney Koreli ve daha birçok ülke vatandaşları kültür turizmi için geliyor. Bizim Fethiye’mizin ne eksiği var?

Bizler 81 ilden göç etmiş vatandaşlarımızın yerleştiği Fethiye’de herkesin gönlünü kazanmak için çalışacağız. Yapılacak projelerle, alt yapısı çözülmüş, istihdam anlamında sorunu olmayan, ekonomisi düzgün işleyen, turizmi 12 aya yayılmış, üretenin de, tüketenin de mutlu olduğu, rantın hakim olmadığı, selam kültürünün geliştiği, insanların birbirleriyle selamlaştığı bir Fethiye yaratmak istiyoruz.

Unutulmasın, ben 31 Mart’a kadar CHP’nin Belediye Başkan adayıyım, fakat seçimleri zaferle kazanmamızın ardından, 1 Nisan’dan itibaren, “rozetsiz, herkesin başkanı olacağım”. Buna söz veriyorum. Kazanan Fethiye olsun!” dedi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …