Cuma , Mart 29 2024

Mevlana Haftası Etkinlikleri

Fethiye Müftülüğü tarafından Mevlana Haftası dolayısıyla bir konferans etkinliği düzenlendi. Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kuran Kursu Sami Yılmaz Konferans Salonu’nda gerçekleşen “Mevlana’dan Öğütler” isimli programa konuşmacı olarak İlahiyatçı Yazar Ragıp Güzel katıldı. Güzel, “Batıda değil dünyanın hiçbir yerinde Mevlana’nın tırnağı olabilecek kimse yetişmemiştir. ‘Ben hayatım boyunca Kuran’ın kölesiyim’ diyen Mevlana demek ki ilhamını İslam’dan almıştır” şeklinde konuştu.

Yoğun katılımın olduğu konferansta Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, din görevlileri ile vatandaşlar yer aldı. İlk olarak İstiklal Marşımızın söylendiği program Fethiye Merkez Camii İmam Hatibi Yusuf Demirci’nin, Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Açılış konuşmasını yapan Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, “Her ay personelimiz ile bir toplantı yapıyoruz. Bundan böyle toplantılarımızda tecrübeli, alanında ihtisas yapmışhocalarımızın bilgi birikimlerinden faydalanmak istiyoruz. Hocamızın yazdığı kitaplar yaşını geçmiştir. 26 Aralık Perşembe akşamı Yavuz Bahadıroğlu hocamızda bu salonda bizim misafirimiz olacak” dedi.

Konuşmanın ardından Fethiye Müftülüğü tarafından düzenlenen Evliliğe İlk Adım seminerlerine katılan çiftlere plaketleri ve hediyeleri; Fethiye Müftüsü Kamil Oktay ve Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner tarafından takdim edildi. Daha sonra İlahiyatçı Yazar Ragıp Güzel hakkında kısa bilgiler aktarıldı ve konferansa geçildi.

PASTÖR’DEN 6 ASIR ÖNCE MİKROBU KEŞFETTİ

İlahiyatçı Yazar Ragıp Güzel konuşmasında, “Mevlana Celalettin Rumi hakkında, Batılı bir Mevlana araştırmacısı ‘Batıda hiçbir mutasavvıf Mevlana kadar şöhret kazanamamıştır’ şeklinde bir ifade kullanmıştır. Batıda değil dünyanın hiçbir yerinde Mevlana’nın tırnağı olabilecek kimse yetişmemiştir. ‘Ben hayatım boyunca Kuran’ın kölesiyim’ diyen Mevlana demek ki ilhamını İslam’dan almıştır. UNESCO; 1972 yılında, 1973 yılını Mevlana Yılı olarak ilan etti. O zamana kadar Mevlana bizde bilinmiyordu. O dönemden sonra bizler Mevlana’yı araştırmaya başladık. Ardından UNESCO bir yılın yetmeyeceğini belirtti ve Mevlana Yılı’nı uzatmaya karar verdi. Biz bu konuda daha çok araştırma yaptık ve Konya’da Mevlana Günü ilan edildi. İngiltere, Pakistan, Almanya ve daha birçok ülkede Mevlana törenleri düzenlendi. Kitaplarda mikrobu Pastör’denbulduğu yazılır, her şeyden önce mikrobu keşfeden Mevlana Hazretleri… Hem de Pastör’den 6 asır önce. 13. asırda Mesnevi’sinde Mevlana bunu ifade ediyor. Mevlana’nın asıl görüşü sevgi üzerinedir. Dünyanın en kültürlü milleti biziz. Türkiye’de okuma yazma oranı yüzde 99… Amerika Birleşik Devletleri’nde yüzde 34” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …