Çarşamba , Nisan 24 2024

Meclis Toplantısı Canlı Yayınlandı

Fethiye Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Fethiye Belediyesi resmi Facebook hesabından canlı yayınlanan meclis toplantısında iki tanesi gündem dışı olmak üzere, 13 konu görüşüldü. CHP’li belediye meclis üyeleri Melek Gözde Hoşafçı ve Nurettin Metin Sevinç’in ‘Kadın ve Çocuk Komisyonu’ ile ‘Hayvan Hakları Komisyonu’ kurulmasıyla ilgili talebi oy birliği ile kabul edildi.  

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevine Halime Ok, Belediye Başkan Yardımcısı görevine ise Sabri Oğuz Bolelli’nin atanmasıyla ilgili bilgilendirme belediye meclis toplantısında yapıldı. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün,5393 Sayılı Belediye Kanununun 49/7.maddesi uyarınca Belediye Başkan Yardımcısı olarak atanan Belediye Meclis Üyesi Sabri Oğuz Bolelli’nin aylık ödeneğinin tespit edilmesine ilişkin müzekkeresinin görüşülmesi konusu kanuna uygun olan belediye başkanının 3/2’si şeklinde kabul edildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün, 2018 Yılı Kesin Hesabının görüşülmesiyle ilgili madde oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün, Mülkiyeti Belediyemize ait Cumhuriyet Mahallesi, 273 ada, 10 no’lu parsel 97.Sokak, Sıra No:28, İşyeri No:28, Numarataj Kapı No:11/R ile gösterilen 14 m2’lik taşınmazın Tekel Ürünleri Satış İşletmesi (Faaliyet) tahsis konusunun Kuru Kahve ve Satış İşletmesi olarak Taşınmazın Kira Şartnamesinin 4.maddesine göre değiştirilip, değiştirilmeyeceğine ilişkin Meclise havaleli müzekkere değiştirilmesi yönünde oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 8. maddesindeki Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün,Mülkiyeti Belediyemize ait Cumhuriyet Mahallesi,298 ada 1 nolu parsel 97.Sokak,Zemin Kat, Sıra No:13,Numarataj Kapı No:13/D ile gösterilen 20,95 m2’lik taşınmazın Bebek Giyim Satış İşletmesi (Faaliyet) tahsis konusunun Kuyumculuk İşletmesi olarak Taşınmazın Kira Şartnamesinin 4.maddesine göre değiştirilip, değiştirilmeyeceğine ilişkin müzekkeresinin görüşülmesi maddesi, taşınmazın değiştirilmesi yönünde oy birliği ile kabul edildi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün, Fethiye Belediyesi Sosyal Yardım Esasları Yönetmeliği’nin Değiştirilmesine Dair Yönetmeliğin dördüncü bölüm onuncu maddesine istinaden; Mali Hizmetler Müdürü ve ilgili Birim Müdürüne ek, Belediye Meclis Üyelerimizden 3 Üyenin seçilerek Yardım Komisyonunda görevlendirilmesine ilişkin müzekkeresinin görüşülmesi ise CHP grubundan belirlenen 3 isim ile oy çokluğu ile kabul edildi.

Hukuk İşleri Müdürlüğü’nün, müzekkere içerisinde belirtilen Dava konusu taşınmazlar Toplu Konut İdaresi Başkanlığı adına kayıtlı iken dava açıldığı, yargılama sırasında satış yoluyla Hazineye devredildiğinden Hukuk Muhakemeleri Kanununun 125.maddesince davaya devralan Maliye Hazinesine karşı Tapu İptal ve Tescil Davası olarak mı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığına karşı Tazminat Davası olarak mı devam edileceği hususuna yönelik madde, tapu iptal ve tescil davası olarak davanın sürmesi yönünde oy çokluğu ile kabul edildi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …