Perşembe , Nisan 25 2024

ARI ÜRETİCİLERİ ENDİŞELİ

Çam balının yoğun olduğu Fethiye ve Seydikemer’li arı üreticileri destekleme alamamanın endişesini yaşıyor. Bu arada Fethiye ve çevresine değişik bölgelerden yaklaşık 60 bin kovanın getirilip yerleştirildiği öğrenildi. Fethiye Arıcılar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Korkmaz, arıcılar olarak destekleme beklediklerini, geçen yıl kovan başına verilen 10 TL desteklemenin bu yılda verilmesini istedi. Fethiye ve çevresine yaklaşık 50-60 bin kovan yerleştirildiğini söyleyen Korkmaz, “Belki fazlası vardır belki de aşağısıdır bilemiyorum. Her köyün bir kapasitesi var. Bakanlık tarafından izin alınıyor. Oturma izni olmayınca arıcı gelemiyor. Sadece Fethiye’nin olsa yine iyi ama Anadolu’dan da arı geliyor. O yüzden rakam artabilir” dedi.

“REKOLTE İÇİN ERKEN”

Hüseyin Korkmaz, “Henüz balın rekoltesi hakkında bir şey söyleyemeyiz. Çünkü daha erken. Arıcımız daha 15-20 gündür  burada. Bu çerçevede şu son 1-2 gündür arının pek bal getirmediği söyleniyor. Balın olup olmaması iklime çok bağlıdır. İklim iyi olursa balımız da olur. Şayet böceklerde bir zayiat olursa ki şu ana kadar bir zayiat yok. Ancak nem olursa arı bal alır, nem olmazsa arı durgunlaşır. Bugün mesela nem yok, bunun akabinde nem olursa arılarımız bal almaya devam eder” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …