Cumartesi , Nisan 20 2024

Gazeteciler İle Kahvaltı Programı

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ilçede faaliyet gösteren gazeteciler ile kahvaltı programında buluştu. Kaymakam Fırat, Fethiye’nin sorunlarının tespitinde yerel basının önemine vurgu yaptı. Hizmet ve sorunların çözümü adına tüm dinamiklerle birlikte hareket edeceklerinin altını çizen Fırat, sorunların çözümünde birlik ve beraberliğin önemine değindi. Kahvaltı organizasyonuna katılan Fethiye’deki yerel ve ulusal basın mensupları kendilerini tanıttıktan sonra Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Baykuş ile Muğla İnternet Gazeteciler Derneği Başkanı Seda Köktener birer konuşma yaptılar.

Trabzon Of Kaymakamlığı’ndan, Fethiye Kaymakamlığı görevine atanan Kaymakam Eyüp Fırat yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü Ömer Eşen Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen etkinlikte Kaymakam Fırat, ‘Fethiye’deki basınımızla tanışmak ve bilgi alışverişinde bulunmak için bir araya geldik’ ifadelerini kullandı.

Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Baykuş yaptığı açıklamada, “Uzun zamandan bu yana ilk defa Fethiye’ye genç ve dinamik bir kaymakam geldi. Geldiği günden bu yana kendini yakından takip ediyorum. Bir açıklamasında ‘Ben makamda değil, sokakta kaymakamlık yapacağım’ ifadesini kullandı. Bildiğiniz gibi Fethiye’nin bazı birikmiş sorunları vardı. Bunlar üzerine konuştuk. Kısa sürede bunların tespit edilip, çözüm adına başarılı adımlar atılacağına inanıyoruz. Fethiye’de güçlü bir basın var. Basın, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler işbirliği yaparak; Fethiye’nin birçok sorununun kısa sürede çözebileceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Muğla İnternet Gazetecileri Derneği aynı zamanda SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener açıklamasında, “Bu organizasyon için Sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz. Göreve yeni başladı. Kendisi renkli bir kişiliğe sahip… Sohbet toplantımızda şehrimize bakış açısını söyledi. Fethiye ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Bu anlamda Fethiye’ye ciddi bir hareket geleceğini düşünüyorum. İnşallah her şey umduğumuz gibi gider. El birliği ile ilçemizin bir yerlere ulaşması adına elimizden geleni yapacağız. Bu düşüncelerinden dolayı da kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sayın Kaymakamımızın basın ile buluşması bir inceliktir. Çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, “Bugün basın mensuplarımız ile bir araya geldik. Bir ilçenin nabzını tutan yerel basındır. Arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunduk. Fethiye’nin sorunları hakkında istişare ettik. Bildiğiniz gibi ilçeye yeni geldim. Bir fotoğraf çekmemde bana büyük yardımı oldu. İlk yapmamız gereken sorun tespiti. Burada sizlerden ciddi bir destek aldık. Tüm dinamiklerle neler yapabileceğimiz konusunda görüşmeler yapacağız. Basın, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, kamu kuruluşları ve belediyemizle birlikte Fethiye’ye ne kazandırabiliriz; sorun çözümünde gayret göstereceğiz. Davetimizi kabul edip gelen tüm basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …