Pazar , Nisan 28 2024

Korumak İçin Atatürk’ün Projesini Yapacağız

 Unimad Mandencilik Ltd Şirketi Sorumlusu Tevfik Gazali Tuncer, yapılacak olan sondaj çalışmalarının çarpıtıldığını söylendiği gibi enerji santralleri veya biz koku yayan tesislerin kurulacağı sözleri gerçeği yansıtmadığını belirti. Tuncel, “ Muğla İli ve diğer il ve ilçelerde hep yaptığımız çalışmalar  yok etmek üzerine değil, var etmek üzerinedir. Muğla ilimiz içinde bazı kişilerin yanlış ve yanlı yönlendirmesiyle halkımız kalyana getiriliyor, geleceği ipotek altına alınıyor. Aslında hatayı yapan bizler değil, bölge halkının refahını ve ekonomisini iyileştirmek olması gereken bazı seçilmişler, köleleştirme ve ekonomisi bitik bir halk istiyor bunu gördük diyor.

Unimad Mandencilik Şirketi Sorumlusu Tevfik Gazali Tuncer, Bu bölgede enerji üretilecek sıcak su yok. Çıkacak olan sıcak sular 35-45 derece arasında, bu suyu sağlık turizminde ve seracılıkta kullanabilirsiniz. Bizim de hedefimiz bu suyu çıkarıp, bölgenin tarımını ve turizmini 12 aya çıkarmak üzerinedir. Bu biz bölge halkını kurtarmak için çaba sarf ediyoruz. Karşı gibi olanlarda halkı bitirmek üzerine oyun kuruyor ki,  seçim zamanı oy almak için ”dedi

Yatırım yapılacak olan yere ve bölgeye zarar vermek Bizim işimiz değildir diyen Unimad Mandencilik Şirketi Sorumlusu Tevfik Gazali Tuncer, “Fethiye ve çevresinde bizim tarafımızdan zarar verme gibi bir düşünce olamaz. Fethiye’yi ve bölgeyi  kalkındırmak için uğraş verirken neden?, yok etmek üzere çaba zarf edelim. Tam aksine bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1937’de hazırlattığı Cumhuriyet Köyleri projesini bu İl ve genelinde uygulamak ekonomiye katkı sağlamak istiyoruz. Bölge halkının gelişmesi için 12 ay turizm yelpazesini genişletmek istiyoruz. Asıl rahatsız oldukları budur. Köleleştirme değil, daha refah bir yaşam sunulacağını bildikleri için bazıları karşı çıkıyor. Bölge ve Halk rahat bir yaşam kalitesi ile buluşacak sonra bize ihtiyaç kalmayacak diye düşündükleri için bölgenin ve halkın menfaatine olan uygulamalara izin verdirmek istemiyorlar. Bizim düşüncemiz vermek üzere, onların düşüncesi hep almak üzere olduğu için karşı çıkmaktadırlar.

“HEDEFİMİZ CUMHURİYET SAĞLIKLI YAŞAM KÖYLERİDİR”

Yola çıkış nedenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1937’de hazırlattığı Cumhuriyet Köyleri projesini geliştirerek Sağlıklı Yaşam Köyleri projesini bu alanda geliştirip, bu alanın yeşilini, doğasını koylarını çiçeğini, böceğini var ederek, yeni bir yaşam stili sunmaktır. Projemizin adı: Cumhuriyet Sağlıklı Yaşam Köyleridir.

“Doğa İle İç İçe Bir Yatırımın Taahhüdünü Veriyorum”

İnsanlığın özüne döneceğini, doğaya döneceğini, yeni dünya düzeninin, yeni yaşam stilinin doğayla iç içe bir yaşam stili olduğunu unutmayalım. Bu projemizi yorulmadan, koşup kent konseyinde tutun en küçük bireye kadar her zaman anlatmaya hazır olduğumu ve kesinlikle doğa ile iç içe bir yatırımın önünü açacağım taahhüdünü veriyorum.

Yandaşlığa gelince, Türkiye Cumhuriyeti Ayyıldızlı Bayrağımın ve bu vatanımın yandaşı değil yoldaşıyım.

“HER NOKTADA ANLATMAYA HAZIRIZ”

Herkesi olabilecek ortamında niyet okuyuculuğu yerine, halkın huzurunda sorabilecekleri soruları cevaplamak üzere ekranlara davet ediyorum.

Yeraltı kaynakları deyince birileri neden rahatsız oluyor, inanın her halde bu rahatsız olanların vatanseverliklerinden şüphe duyuyorum. Niyet okuyuculuğuna gerek yok, nasıl ki böylesi bir haberi bulmak için sağı soğu ararken, yatırımcıyı yargılamak yerine, arkadaş sen ne yapmak istiyorsun diye sorabilenler telefonun 24 saat açık.

“BÖLGENİN TARIMINI VE TURİZMİNİ 12 AYA ÇIKARMAKTIR”

Bizler doğrunun peşindeyiz diyen Unimad Mandencilik Ltd Şirketi Sorumlusu Tevfik Gazali Tuncer; “Ama ben sayın vekilleri aradım,  bilgilendirmek için, lakin cevap vermediler. Demek ki, işin aslını öğrenmek değil amaçları, şov yapmak. Biz her türlü engellemelere karşı, yasal hakkımız yer altındaki jeotermal kaynakları çıkaracağız.

Daha önce ekranlara çıkıp, söyledim. Bu bölgede enerji üretilecek sıcak su yok. Çıkacak olan sıcak sular 35-45 derece arasında, bu suyu sağlık turizminde ve seracılıkta kullanabilirsiniz.

Bizim de hedefimiz bu suyu çıkarıp, bölgenin tarımını ve turizmini 12 aya çıkarmaktır ”şeklinde sözlerine son verdi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …