Çarşamba , Nisan 24 2024

Kadın Kolları’nda Ayşe Çiftçi Dönemi

AK Parti Fethiye Kadın Kolları İlçe Başkanlığı 5’inci Olağan Kongresi gerçekleşti. Kongrede daha önce göreve getirilen Ayşe Çiftçi, AK Parti Fethiye Kadın Kolları İlçe Başkanı seçildi.

Turizm Otelcilik ve Uygulama Oteli konferans salonunda AK Parti Fethiye Kadın Kolları İlçe Başkanlığı 5’inci Olağan Kongresi gerçekleşti. Kongre Kargı Kadın Halk Oyunları gösterisiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından divan üyeleri seçildi. Divan Başkanlığına AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Yelda Erol Gökcan seçildi. Divan başkanı ve üyelerinin seçiminin ardından İstiklal Marşı okunup, saygı duruşunda bulunuldu. Kongrede konuşmalara geçilmeden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım’ın mesajı okundu.

AK Parti Fethiye Kadın Kolları İlçe Başkanlığı 5’inci Olağan Genel Kuruluna AK Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, AK Parti Muğla Kadın Kolları Başkanı Ümmühan Toksöz ve partililer katıldı.

Geçmiş dönemde AK Parti Fethiye Kadın Kolları Başkanlığı yapmış Şehnur Taşçı, Ferzan Çakal, Karaca Özmen Balcı ve Hilal Günay’a teşekkür eden Ayşe Çiftçi: “Ülkemiz haklı bir beka mücadelesi içerisindeyken biz kadınlar olarak ordumuzun, devletimizin ve hükümetimizin tereddütsüz yanındayız. Gereken her türlü fedakarlığı Türk kadınları olarak yapmaya hazırız. 15 Temmuz’da olduğu gibi Afrin operasyonunda da tüm millet bir birine kenetlenmiştir. Bu mücadelede canını vermiş vatan evlatlarımıza, şehit düşmüş Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize sağlık ve uzun dolu ömürler diliyorum. AK partimiz kurulduğu günden bu yana biz kadınlarla güçlendi ve büyüdü. Üzerimize düşen görevler hiçbir zaman kolay olmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye büyümede, güçlenmede ve mazlumun umudu olmaya devam ediyor ve devam edecek. Biz kadınlar ülkemizin dört köşesinde el ele yılmadan, yorulmadan, şartlarımız ne olursa olsun çalışmaya devam edeceğiz. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Biz her daim biriz ve beraberiz” diye konuştu.

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, “Kadınlarımız cumhuriyet tarihinde hiç olmadığı kadar değer görmekte ve teşkilatların her kademesinde görev verilmekte. AK Parti 13 milyon üyeye sahip dünyanın en büyük sivil toplum örgütü ve yaklaşık 4 milyonunu da kadınlar oluşturmakta. Fethiye’de de 5 bin civarında kadın üyeye sahibiz. Arzumuz kadın üye sayımızı daha da arttırmak” dedi.

TSK’nın Afrin’de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı’na da değinen Sarıhan, “Kurtuluş savaşında olduğu gibi yine bir kurtuluş savaşı olarak değerlendirdiğimiz 15 Temmuz kalkışmasından sonra meydan nöbetlerimizde bizleri güçlendiren her daim güç destek veren yine kadınlarımızdır. Afrin bölgesinde başlatılan harekata yine kadınlarımız Kurtuluş Savaşında olduğu gibi cephe gerisinde elleriyle ördükleri eldivenleri, atkıları, örtüleri, elleriyle yapmış oldukları sarmaları ve hazırladıkları yiyecekleri cepheye ulaştırma gayreti içerisinde.” diye konuştu.

Sarıhan, “Bizde görev tanımında eski ve yeni yoktur. Sadece tarihsel açıdan yeni görevli ya da eski tarihteki görev yapmış diye vardır. Kısacası hepimiz yeni, taze ve ülkeye, memlekete, Fethiye’ye, Muğla’ya hizmet etmek üzere hazırız. Biriz, beraberiz, yan yanayız. Bundan sonrada böyle olacak, birlikte koşacağız” dedi.

Konuşmaların ardından tek listeyle yapılan seçim sonucunda Ayşe Çiftçi, AK Parti Fethiye Kadın Kolları İlçe Başkanı seçildi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …