Cuma , Nisan 26 2024

Körfezde Temizlik Başladı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait kanalın getirdiği kumlarla dolan Fethiye Körfezi temizlenmeye başlandı. Kanalın taşıdığı kumlarla körfezde adeta küçük kumdan adalar meydana getirmeye başladığı görüldüğü için DSİ’ye ait iş makinası ile kenardan temizlik yapılmaya başlandı. İş makinası DSİ’den kamyonlar ise Fethiye Belediyesi Fen İşlerinden olmak üzere temizlik yapıyorlar. Ama bu temizlikle bu körfez nefes almaz. Sadece kanalın bulunduğu o pis koku belki bir nebze giderilebilinir.  

Fethiye’nin Karapınar Mahallesinden çıkıp denize akan DSİ kanalının bıraktığı kumlar, Fethiye Körfezi’nin iyice dolmasına sebep oluyordu. Körfez içerisinde yer yer küçük adacıklar oluşturan bu birikintiler, kötü görünümünün yanında etrafa pis kokular da saçıyordu. Vatandaşlardan gelen şikayetleri de değerlendiren Fethiye Belediyesi, turizm sezonu sonunda yağmurlar yağmadan  körfezde temizlik çalışması başlattı. Belediye ve DSİ işbirliğiyle Uğur Mumcu Parkı civarında başlayan çalışmanın kısa sürede tamamlanacağı belirtildi. Fethiye Belediyesi’nden yapılan açıklamada, çalışmaların kanalının denize döküldüğü yerden başlayarak körfez içerisindeki 16 metrelik alanda gerçekleştirileceği ifade edildi. Körfezin, kanalın taşıdığı pisliklerden arınması ile daha güzel bir görümüm kazanacağının belirtildiği açıklamada, çalışmaların sezon sonuna denk getirildiği bildirildi. Denizden çıkarılan atıkların şehir dışında bir yere nakledileceğini de anlatılan açıklamada, “Körfezde sadece kum yığınları yok. Çevreden denize atılan atıklarda bulunuyor. Vatandaşlarımızdan denizi korumak adına daha duyarlı olmalarını istiyoruz” denildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) ve Fethiye Belediyesi, kanalın getirdiği kumlarla dolan, Uğur Mumcu Parkı Mevkii’ndeki kanal ve Fethiye körfezinin birleştiği noktada temizlik çalışması yaptı.

Fethiye limanına akan DSİ kanalının bıraktığı alüvyonlar, Fethiye Körfezi’nin iyice dolmasına sebep oldu. DSİ ve Fethiye Belediyesi iş birliği ile Kordon boyunda yapılan temizlikle tonlarca çamur çıkartılıp tahliye ediliyor. Fethiye Belediyesi de, temizliğe araç desteği veriyor. Liman içerisinde yer yer küçük adacıklar oluşturan bu birikintiler, kötü görünümünün yanında etrafa pis kokular da saçarken vatandaşlardan gelen şikayetleri de değerlendiren Fethiye Belediyesi, bu yılda temizlik çalışması başlattı. Belediye ve DSİ işbirliğiyle Uğur Mumcu Parkı civarında başlayan çalışmanın yaklaşık 1 hafta sürmesi bekleniyor. Çalışmaların 50-60 metre uzunluğunda kanalın denize döküldüğü yerden başlayarak körfez içerisindeki yaklaşık 20 metrelik alanda gerçekleştirileceği ifade edildi. Körfezin, kanalın taşıdığı alüvyonlardan arınması ile daha güzel bir görünüm kazanacağı belirtilirken bu çalışmalar vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendi. Vatandaşlar, Fethiye körfezinin geniş çaplı temizlenmesi gerektiğini söyleyerek, “Yetkililer körfezin tamamında temizlik çalışması yapmalılar. DSİ kanallarından gelen çamur, limanı dolduruyor” dediler.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …