Cuma , Nisan 26 2024

6 Kişi Mahkemeye Çıkarıldı

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Üzümlü mahallesinde bulunan şeflikteki biri şef toplamda 2 ormancının  karıştığı belirlenen ihaleye fesat karışma operasyonun da diğer sanıklar ile birlikte Adliye ye getirildiler.  Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı ile Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği tarafından koordineli yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 kişi elleri kelepçeli şekilde mahkemeye çıkarıldı. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü’nden ihale alan bir şirketin, devleti zarara uğratıp, nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediği ve bazı kurum memurlarının maddi menfaat temini elde edip rüşvet aldıkları iddia edilmişti.

İHALEYE FESAT KARIŞTIRDIĞI İDDİA EDİLEN 6 KİŞİ MAHKEMEYE ÇIKARILDI

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü’nden ihale alan bir şirketin, devleti zarara uğratıp, nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediği ve bazı kurum memurlarının maddi menfaat temini elde edip rüşvet aldıkları iddia edilmişti. Bunun üzerine başlatılan çalışma kapsamında yapılan teknik ve fiziki takiplerin ardından Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 09.10.2020 tarihinde eş zamanlı  operasyon başlatılmıştı.  Fethiye Emniyet Müdürlüğü  KOM Grup Amirliği ekiplerince düzenlenen operasyonda şüpheli olarak belirlenen 16 kişiden 6’sı gözaltına alınmıştı.

Orman Bölge Müdürlüğü ile koordineli olarak yürütülen  soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 6 şüphelinin Emniyetteki işlemlerinin bitmesinin ardından bu gün 12.10.2020 günü sabah saat 10.00 da Fethiye Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek, saat 10. 45 sularında  Adliye’ye sevk edildiler. Elleri kelepçeli olarak ekipler tarafından Adliye’ye getirilen şüphelilerin sorguya alındığı öğrenildi. 6 şüpheli adliye ye getirilirken bazılarının ellerinde çanta olması tutuklanacaklarını bildikleri için ceza evine de  kullanmak üzere hazırlıkların olduğu öğrenildi. Şahısların getiriliş anında yakınları da bulunurken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …