Cuma , Nisan 26 2024
????????????????????????????????????

Kaymakam Fırat, “Amacımız Farkındalık Oluşturmak”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatları ile tüm Türkiye’de eşzamanlı korona virüsü denetlemeleri gerçekleştirildi. Ülke genelinde olduğu gibi Fethiye’de de tüm yaşam alanlarında en kapsamlı Kovid-19 tedbirleri denetimi yapıldı. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, “Denetimlerin amacı farkındalık oluşturmak” dedi.

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat beraberinde İlçe Jandarma Komutanı Rüştü Şen, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ruhsar Doyuk ile İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şaban Sarıkaya ile birlikte Ölüdeniz Mahallesi girişindeki jandarma kontrol noktasında araç sürücü ve yolcularının maske ve sosyal mesafe denetimlerine katıldı. Tatilcileri pandemi konusunda uyaran Kaymakam Eyüp Fırat, Kovid-19’un tehlikesine işaret edip; maske ve sosyal mesafeye mutlaka uyulmasını istedi. Araç içindeki çocuklarla ve tatilcilerle sohbet eden, Fethiye’yi nasıl bulduklarını soran Kaymakam Fırat, daha sonra Hisarönü Mevkii’ne geçip restoran denetimlerine katıldı.

Burada da tatilcilere pandemi tedbirlerini hatırlatan Kaymakam Eyüp Fırat esnaflara hayırlı işler dileklerinde bulundu. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat yaptığı açıklamada, “Sayın İçişleri Bakanımızın talimatları ile Türkiye genelinde bir farkındalık oluşturmak için hep beraber denetimlerde bulunduk. Fethiye bir turizm bölgesi. Şehir merkezinde ve kalabalık alanlarda gün boyu denetlemelerimiz devam edecek” dedi.

TURİZM MERKEZLERİNDE COVİD-19 DENETİMİ

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat Turizmin gözde merkezi Ölüdeniz’ de covid-19 tedbirleri ile ilgili denetleme yaptı. İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatları ile  81 İl Valiliği’ne “Covid-19  Tedbirleri” konulu ek genelge kapsamında Ölüdeniz mahallesindeki; Ovacık Jandarma kontrol noktası ile Hisarönün’de  denetlemeler yoğun bir şekilde yapıldı. Hisarönünde esnaf denetimi gerçekleştirildi.

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, “Denetimlerin amacı farkındalık oluşturmak” dedi. “Sağlık için hepimiz için” sloganıyla gerçekleştirilen denetimlere Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Rüştü Şen, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ruhsar Doyuk, Fethiye İlçe Tarım ve Ormancılık Müdürü Şaban Sarıkaya ile diğer yetkililer katıldı. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ve beraberindeki heyet  Jandarma kontrol noktasındaki denetimlerden sonra Hisarönü merkezde restoran ve kafelerde denetmelerde bulundu. Gün boyu devam eden faaliyet kapsamında turizm tesisleri de denetlendi. İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanan genelge kapsamında son günlerdeki vaka sayıları da göz önünde alındığında, hayatın her alanında mevcut tedbirlere uyulmasının öneminin bir kez daha ortaya çıktığının altı çizildi ve ülke genelinde en kapsamlı Kovid-19 tedbirleri denetiminin yapıldığı belirtildi. Kaymakam Fırat, genel olarak Fethiye’de yaşayan halkın bilinçli olduğunu söyledi. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat yaptığı açıklamada, “Sayın İçişleri Bakanımızın talimatları ile Türkiye genelinde bir farkındalık oluşturmak için hep beraber denetimlerde bulunduk. Fethiye bir turizm bölgesi. Şehir merkezinde ve kalabalık alanlarda gün boyu denetlemelerimiz devam edecek. Emniyet ve Jandarma bölgesindeki turistik tesisleri denetleyeceğiz. Bu bir başlangıç. Halkımızın dikkatini çekmek için bu denetimleri sıklaştırıyoruz. Periyodik bir şekilde çalışmalarımız sürecektir. Halkımızdan sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat etmesini rica ediyorum. Denetimlerimiz esnasında halkımızın çoğunluğunun bilinçli olduğunu gördük. Fakat bu yeterli değil. Standartları daha üst düzeylere taşıyabilmek için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

COVİD-19 İLE MÜCADELE SÜRÜYOR

Covid-19 ile mücadele sürüyor. Tüm dünya tarafından etkin bir mücadele gösterdiği için örnek ve güvenilir ülke olarak görülen Türkiye’de yaz sebebiyle tatil ve düğün etkinlikleri başta olmak üzere yaşanan yoğunluk nedeniyle önlemler arttırıldı.  Vatandaşlara covid-19 vakaları ile ilgili anlık bilgi verilmekte. İçişleri Bakanlığı korona virüs salgını nedeniyle karantina uygulanan  il, ilçe, belde, köy ve mezra verilerini açıkladı.  Bakanlık sitesinde yapmış olduğu açıklamada “Toplam 788 yerleşim yerinde, 623.766 kişi karantina altına alınmıştır” denildi. T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Küresel koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle ülkemizde top yekun bir mücadele yürütülmektedir. Bu bağlamda il ve ilçelerde mülki idare amirleri başkanlığındaki umumi hıfzı kurullarınca yerleşim yerlerine ilişkin karantina kararları alınmakta ve bu kararlar titizlikle uygulanmaktadır. Dün sabah itibariyle 32 ilimizde, 4 belde, 37 köy, 39 mahalle ve 3 mezra olmak üzere toplam 83 yerleşim yerinde karantina tedbirleri uygulanmaktadır. Karantina tedbiri uygulanan yerleşim yerindeki toplam nüfus 54.053’dür. Ülkemizde koronavirüs salgını sürecinde; bugün itibarıyla 68 ilimizde, 5 ilçe (3 İlçe 2 İlçe Merkezi), 24 belde, 354 köy, 352 mahalle, 53 mezra olmak üzere toplam 788 yerleşim yerinde, 623.766 kişi karantina altına alınmıştır” denildi.

SAHİL BÖLGELERİ’DE DENETLENECEK

81 İl Valiliğine nişan, nikah, düğün, sahil bölgeleri denetimleri genelgesi gönderildi. T.C. İç İşleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine, Nişan, Nikah, Düğün, Sahil Bölgeleri Denetimleri konulu genelge gönderildi.  Genelgede; Covid-19 salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Korona virüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği  hatırlatıldı.

Yayınlanan genelgede;  içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere/kurallara uyulması ve vali/kaymakamların koordinasyonunda sürdürülen denetim faaliyetlerinin salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz ettiğine dikkat çekildi. Öte yandan yaz ayları nedeniyle artış gösteren nişan/düğün gibi organizasyonlardan veya özellikle sahil bölgelerinde yer alan turizm beldelerindeki yoğunluktan kaynaklı olarak vatandaşların daha sık şekilde kalabalık halinde bir araya geldiği, belirlenen kural ve tedbirlere zaman zaman yeterince riayet edilmediği, bu durumun da bulaşıcılığı çok yüksek olan Covid 19 salgınının yayılım hızını artırdığı ifade edildi. Genelgede, 7 Ağustos Cuma, 8 Ağustos Cumartesi ve 9 Ağustos Pazar günlerinde; düğün, nişan, kına gecesi, sünnet düğünü vb. organizasyonlarda denetimler yapılacağı belirtildi. Bu kapsamda; tüm il ve ilçelerde gerçekleştirilecek her türlü düğün, nişan, kına gecesi, sünnet düğünü gibi etkinliklerin tamamının (düğün salonu, kır düğünü, köy/sokak düğünü vb.), Sağlık Bakanlığı Salgın Çalışma ve Yönetim Rehberi ile daha önce valiliklere gönderilen genelgelerle alınan koranavirüs tedbirlerine bakılacak. Düğün, nişan, kına gecesi, sünnet düğünü gibi etkinliklere yönelik yapılacak denetimlerde, gerek katılımcı olarak bulunan vatandaşların gerekse organizasyonu düzenleyen (salon düğünü şeklinde ise işletmecilerin, köy/sokak düğünü şeklinde ise düğün sahibi olarak taahhütname verenlerin) tarafların yükümlülüklerine uyup uymadıkları detaylı şekilde kontrol edilecek.

Sahil bölgelerinde yer alan turizm beldelerinde vatandaşların kalabalık şekilde bir arada bulunabilecekleri; plajların, sahillerde bulunan parti tarzı (beach club vb.) eğlence yerlerinin, özellikle akşam saatlerinden itibaren eğlence yerlerine dönüşebilecek restoran, kafe, kafeterya vb. işletmelerin, Sağlık Bakanlığı Salgın Çalışma ve Yönetim Rehberi ile daha önce gönderilen genelgelerle belirlenen koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılacak. Denetimler, aynı amaçlarla kullanılabilen tekne, yat gibi deniz araçlarını da kapsayacak ve gerekirse denizden de yapılabilecek şekilde planlanacak. Denetimler sırasında yerli ve yabancı turistleri rahatsız etmeyecek şekilde sivil kıyafetli personel tercih edilecek.  Denetim ekiplerinin her bir iş kolu ya da mekânın uzmanlık bilgisi göz önünde bulundurularak ilgili kamu kurum ve kuruluşları (kolluk, yerel yönetimler, il/ilçe müdürlükleri vb.) köy/mahalle muhtarları ile meslek odalarının temsilcilerinden oluşacak şekilde belirlenecek. Denetim faaliyetlerinin etkinliği ve görünürlüğü en üst seviyede tutulacak. Denetimler sırasında bu ortamlarda bulunan vatandaşlara yönelik rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlere ağırlık verilecek. Daha önceden en az iki defa kurallara aykırılık tespit edilerek uyarılan ya da idari para cezası uygulanan işletmelerde, bu denetimler sırasında da aykırılıkların tespit edilmesi halinde 30.07.2020 tarihinde illere gönderilen genelge hükümlerine göre 1-3 gün süreyle faaliyetin durdurulması cezası uygulanacak.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …