Cuma , Nisan 19 2024

Bin 875 kök Hint keneviri bitkisi ele geçirildi

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından yapılan operasyonda bin 875 kök Hint keneviri bitkisi ele geçirildi. Hint kenevirlerini aynı suçtan bir süre önce cezaevine girdiği öğrenilen Ö. O. tarafından ekilmiş olduğu iddia edildi.

Fethiye Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince uyuşturucu madde imal ve ticareti suçuna yönelik yapılan istihbarı çalışmalar kapsamında Seydikemer ilçesi Seki Beldesi’nde bin 875 kök hint keneviri ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre; Seki Beldesi’nde bir süre önce Jandarma Ö. O.’ya ait elma bahçesinde 802 kök hint keneviri ile 2 kilo esrar maddesi ele geçirmişti. 1 Ağustos tarihinde yapılan bu operasyonda yakalanan Ö.O. tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri Ö. O.’ya ait olduğu ileri sürülen bir başka elma bahçesinde yine hint keneviri bitkisi ekili olduğu bilgisine ulaşınca, operasyon düzenlendi. Ö. O. (47)’ya ait elma bahçesinde yapılan aramada boyları 10 cm. ile 70 cm. arasında değişen bin 875 kök hint keneviri bitkisi ile 5.78 gram esrar maddesi ele geçirdi.

Hint kenevirleri polis tarafından bir bir sökülüp imha edilirken, Ö. O. hakkında uyuşturucu madde imal ve ticareti suçundan yeni bir soruşturma başlatıldı. Fethiye Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri uyuşturucu tacirlerine karşı mücadelenin hız kesmeden devam edeceğini bildirdiler.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …