Cuma , Mart 29 2024

Kasım Ayı Meclis Toplantısı

Fethiye Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda ikisi gündem dışı olmak üzere 12 madde görüşüldü. Tüm gündem maddeleri oy birliği ile geçip, ilgili komisyonlara giderken, bir gündem maddesi ise iptal edildi. Evsel katı atık toplama ve taşıma tarifesi gündem maddesiyle ilgili 2 oturum gerçekleştirildi. Bu kapsamda 2020 yılı tarifesine göre konut dışı alanlarda ortalama yüzde 50 indirim olduğu açıklandı.

Evsel atıkların maliyetiyle ilgili gündem maddesi sunumunu Fethiye Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü strateji planlama şefi Can Mete Tuncel yaptı. Tuncel, “Tarifenin belirlenmesinde nasıl hesaplama yapılır, net toplam sistem maliyetinin hesaplanması, tarifelerin belirlenmesi ve tarifeler başlıkları altında uzun zamandan bu yana çalışmalar yapıyoruz. Özellikle konut dışı alanlarda, pandemi süreci nedeniyle işletmelerin kapalı kalması, evsel atık üretiminde, konutlarda daha fazla atık üretiminin olduğunu gördük” dedi.

Tuncel, özellikle konut dışı alanlar içerisinde bulunan otellerde yatak başı hesaplamalarında ciddi bir düşüş olduğunu söyleyerek, “2019 yılına göre otellerde bir yatak maliyeti yıllık 105 TL 84 kuruştu. 2020 yılında yapılan hesaplamaya göre 6 aylık üretime yönelik bir yatak maliyeti yıllık  48 TL’ye düşürüldü ve bu ücret 6 ay içerisinde toplanacaktır” diye konuştu.,

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, evsel atık ücretlerinde oluşan maliyet düşüşü ile 2019 yılında yaklaşık 20 milyon TL iken bu yıl bu rakamın 15 milyon TL’ye düştüğünü söyledi.

Gündemin 5 gündem maddesi ilgili komisyona gönderilirken, bir gündem maddesi meclis üyelerinin kararıyla iptal edildi. Güney Ege Kalkınma Ajansı 2020 yılı alternatif turizm alt yapısı mali destek programı kapsamında ‘tarih için gel, tatil için kal’ projesi için Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli’ye yetki verilmesine dair gündem maddesi oy birliği ile geçti. Yine Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın ‘bisiklet rotalarının işaretlenmesi odağı’ projesiyle ilgili de Bolelli’ye yetki verildi. FTSO ve Fethiye Belediyesi işbirliğinde Güney Ege Kalkınma ajansının ‘Fethiye su altı tarih parkı’ projesi de oy birliği ile kabul edildi.

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …