Salı , Nisan 23 2024

BADEM AĞAÇLARI ÇİÇEK AÇTI

Türkiye ve Avrupa’nın pek çok ülkesinde karakış etkisini sürdürürken hava sıcaklığının 18  Derece olarak ölçüldüğü Fethiye’nin  Ölüdeniz mahallesinde, bademler çiçek açtı.
Fethiye’nin  Ölüdeniz Mahallesinde bademler çiçek açtı. Türkiye’nin başta Doğu Anadolu olmak üzere Edirne’den Kars’a kadar büyük bir kesimini etkisi altına alan yağışlı ve soğuk hava vatandaşlara zor anlar yaşatırken Fethiye’de bademler çiçek açtı. Türkiye’nin ve Avrupa’nın pek çok kentinde karla mücadele çalışmaları devam ederken, güney illerinde bahar yüzünü gösterdi. Fethiye Ölüdeniz de geçen yıllara oranla badem ağaçlarının daha erken çiçek açması görenleri şaşkına çevirdi.Bu yıl kış aylarının çok çetin geçtiğini söyleyen Ölüdeniz Mahallesi vatandaşlarından Bayram Özütok, “ Mahallemize ve Fethiye’ye şubat ayında bahar geldi. Hemen hemen bütün ağaçlar çiçek açtı. Eskiden daha geç açıyorlardı. Hava sıcaklığı oldukça güzel” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …