Salı , Nisan 23 2024

Karaca’dan Geleceğin Başpehlivanına Ödül

Fethiye Karaçulha Mahallesinden Ozan Kıl gelecekte adından söz ettirecek güreşçilerden 16 yaşındaki güreşçi Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde geçen yıl Toz Koparan da 3.’lük, 2019 yılında ise Ayak kategorisinde 2.’lik kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Muğla Büyükşehir Belediyesi Güreş takımı sporcusu Ozan Kıl, Antrenörü Yüksel Topçu ile birlikte Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Karaca, Karaçulhalı güreşçi Ozan Kıl’ı elde ettiği başarılar nedeniyle tebrik ederek, “ Karaçulha Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencisi Ozan Kıl Edirne de Fethiye’nin adını duyurarak, kendi yaşıtlarına da örnek olmuş, güreş sporuna ilgi duyulmasına katkıda bulunmuş bir sporcumuz. Fethiye Karaçulha’dan geleceğin başpehlivanı çıkacak, ümidimiz o yönde. İki yıldır elde ettiği başarı ve kazandığı madalya başarısının göstergesidir.”dedi.

Karaca 16 yaşında güreşçiyi ödüllendirdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Güreş takımı Antrenörü Yüksel Topçu ise “Ozan Kıl birçok büyük kulübün takibinde, sporcumuzun geleceği açısından Ankara Tedaş Güreş Kulübü’nün şartları daha uygun gözüküyor. Tecrübe edinmesi açısından olanakları daha fazla olan kulüplerin takibinde olması gayet normal. İki yıldır bizler Ozan Kıl’ı yetiştirmek için gayret sarf ediyoruz ve Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde iki yıldır madalya kazanıyor. Geleceğin Başpehlivan adayı Ozan Kıl’a başarılar diliyoruz. Fethiye Belediye Başkanımız Alim Karaca’ya sporun ve sporcunun arkasında olmasından destek vermesinden dolayı teşekkür ediyoruz.”dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …