Cumartesi , Nisan 20 2024

Hava Oyunları Gösterileri Beğenildi

  1. Uluslararası Fethiye-Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali kapsamında Fethiye Beşkaza Meydanı’nda da çeşitli gösteriler gerçekleştirildi. Türk Hava Kurumu (THK) ve Jandarma Komando Özel Asayiş ve Kurtarma Tugay Komutanlığı (JÖAK) pilotları tarafından yapılan gösteriler ilgi ile izlendi. Uluslararası Fethiye-Ölüdeniz Hava Oyunları kapsamında Fethiye Beşkaza Meydanı’nda Türk Hava Kurumu (THK) ve Jandarma Komando Özel Asayiş ve Kurtarma Tugay Komutanlığı (JÖAK) pilotları tarafından gerçekleştirilen gösteriler nefesleri kesti. Beşkaza Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na adeta selamlamada duran pilotların paraşüt gösterileri sırasında renkli görüntüler oluştu. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, İlçe Jandarma Komutanı Yılmaz Demirelli, THK Fethiye Şube Başkanı ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Özkaya ile öğrenci ve vatandaşların izlediği gösterilerde öğrenciler pilotlara sık sık alkış tuttu. Motorlu yelken kanat, mikro light, motorlu yamaç paraşütü, model uçak, sıcak hava balonu gösterilerinin yanı sıra serbest paraşüt gösterileri de ilgi çekti. 2 bin metrede uçaktan atlayış yapan THK pilotları Beslan Babaoğlu, Çağdaş Türkmen, Şahin Şahin, Harun Öztaş ve Mehmet Karataş Beşkaza Meydanı’na inişte yoğun alkış aldılar. Jandarma Komando Özel Asayiş ve Kurtarma Tugay Komutanlığı pilotları Hacı Ömer Ercan ile Türker Dursun da 2 bin metre yükseklikte helikopterden atlayış yaptı. Bu pilotlar Atatürk ve Türk bayrağı taşıyarak Beşkaza Meydanı’na indiler. Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay; THK’nın gösterilerini ilgi ile izlediklerini belirtip; ”Hava oyunları gösterileri kazasız şekilde geçmektedir. Havanın güzel olması ilgiyi arttırmıştır. Turizmcilerin verdiği destek ile belediyemiz öncülüğünde en iyi şekilde yapılmaktadır. Burada öğrencilerimizin yer alması havacılığa teşvik açısından önemlidir” dedi.

THK Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz de ”Adını Fethi Bey’den aldığı için Fethiye’de yapılan hava oyunlarına THK olarak ayrı bir önem veriyoruz. Bu anlamlı faaliyet için THK, 18 yıldır destek vermiştir. 180 yıl boyunca yapılsa da THK birlikte olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …