Cumartesi , Nisan 20 2024

‘Vatandaşlık, Toplumda Kimlik’ Semineri

 

Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü çalışmaları kapsamında ‘Vatandaşlık, Toplumda Kimlik’ konulu seminer düzenlendi. Seminer sonunda Denetimli Serbestlikten yararlanan bir hükümlü, Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü için şehit düşen askerlerimiz için saygı duruşunda bulunmak istediğini söyledi. Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, hükümlünün bu isteğini yerine getirerek salondaki hükümlüler ile Kaymakam Muzaffer Şahiner, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker ve Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Ersoy tüm şehitlerimiz için 1 dakika saygı duruşunda bulunup ardından Fatiha Suresini okudular.

Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odasında, Denetimli Serbestlik Hükümlülerine yönelik ‘Vatandaşlık, Toplumda Kimlik’ isimli seminer verildi. Hükümlüler seminerde Fethiye Kaymakam Muzaffer Şahiner ve Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker ile bir araya gelme fırsatı buldu.

Seminerde hükümlülere öğütler veren Fethiye Kaymakam Muzaffer Şahiner, TSK’nın Afrin’de düzenlediği operasyon hakkında da konuştu. Şahiner, “Ülkemiz yıllardır terör belasından sıkıntılar çekti. Afrin’de mücadele eden Mehmetçiklerimizden şehit olanlar var. Onlar için her beraber dua edeceğiz. Bizler öyle bir coğrafyada dünyaya geldik ki bu coğrafyanın kirası çok pahalı. Hiçbir zaman bizi bize bırakmadıklarını görüyoruz. Bizim her konuda hassa, dikkatli davranmamız gerekiyor” dedi.

‘Vatandaşlık, Toplumda Kimlik’ konusunda da konuşan Şahiner, ‘İnsan nedir?’ ‘Bizim görevimiz nedir?’ ‘Bu dünyaya neden geldik?’ sorularının cevaplarını verdi. Şahiner, Kur’an-ı Kerim’deki ayetlerden örnek vererek her insanın hata yapabileceğini söyledi. Ancak insanın tek unutmaması gereken şeyin Allah’ın tövbeleri kabul ettiği ve affetmeyi sevdiğini belirten Şahiner, “Bizler bu dünyaya gelmek için hiç birimiz dilekçe vermedik. Cenabı Hak bizleri seçti, bu dünyaya gönderdi ama gönderirken bizleri ağaç, taş, başka bir hayvan olarak yaratabilirdi. Ama Allah bizi insan olarak yarattı El, ayak, göz vererek bu dünyaya gönderdi. Yetmedi akıl verdi, yetmedi çok güzel bir coğrafyada yaşamamız için dünyaya gönderdi. Bu kadar nimetler karşısında Allah bizden ‘şükür’ istiyor. Bize düşen Allah’a şükredip kulluk etmek. Allah bizi gönderirken kurallarla gönderdi. Bu kurallara uymazsak bu dünyada ve ahirette sıkıntılar çıkıyor.” diye konuştu.

Vatandaşlığın tanımını yapan Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, “Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında vatandaşlık düzenlenmiş. Vatandaşlık iki türlü kazanılıyor. Bir tanesi doğuştan kazanılıyor. Bir tanesi de sonradan kazanılıyor. Ceza hukukunun iki tane amacı var. Bir tanesi suç işlemesini önleme amacı, bir tanesi de caydırıcılık amacı var. Bu tür faaliyetler ceza hukukunun ikinci amacına daha çok hizmet ediyor. Burada ilerleyen hayatınızın devrelerinde bir bilgi kırıntısı kafanızda kalıyor ve sizi yönlendirme bakımından faydalı oluyorsa ne mutlu bize” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK’nın Suriye kolu olan PYD ile savaştığını belirten Kurtca Eker, “PKK’nın 4 parçalı Kürdistan kurma hayali var. Bu Suriye ayağını sınır güvenliğimiz açısından önlemek, orada bir Kürt Devleti oluşumuna engel olmak amacıyla elzem bir hareket. O yüzden yapılması çok gerekliydi. İnşallah ordumuz muzaffer olacak. Maalesef şehitlerimiz oluyor ama biz onlara dualarımızla yardımcı oluyoruz. Vatandaşlık bağı öyle bir bağ ki insanlar vatandaşlık ve ülkeleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını bile feda ediyorlar. Her türlü zorluk karşısında durabiliyorlar. Bu bakımdan onlara ne kadar teşekkür etsek haklarını ödeyemeyiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Denetimli Serbestlikten yararlanan bir hükümlü, Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü için şehit düşen askerlerimiz için saygı duruşunda bulunmak istediğini söyledi. Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, hükümlünün bu isteğini yerine getirerek salondaki hükümlüler ile Kaymakam Muzaffer Şahiner, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker ve Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Ersoy tüm şehitlerimiz için 1 dakika saygı duruşunda bulunup ardından Fatiha Suresini okudular.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …