Salı , Nisan 23 2024

4 Saatlik Arama Sonucu Kayalıklarda Bulundu

   Fethiye İlçesinde evden çıkan 45 yaşındaki Hüseyin Yılmaz, 4 saatlik arama sonucu ekipler tarafından sarp kayalıklarda bulundu. Yılmaz, Taşyaka Mahallesi ahat mevkisinde buluna dağlık alana doğru çıktı. Havanın karamasına rağmen eve dönmeyince yakınları 112 komuta merkezinden yardım istedi.

Bölgeye Polis ekibi ile birlikte arazinin sarp olması nedeniyle Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye ekibi ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekibi, Yılmaz’ı aramak için Ahat mevkiinden ormanlık alana girdi. Yaklaşık 4 saatlik aramanın ardından ekipler, Yılmaz’ı kayanın üstünde buldu. Sağlık durumları iyi olan Yılmaz ekipler ile birlikte patika yolda yürüyerek yola çıkartıldı.

112 komuta merkezi bize kayıp şahıs ihbarı verdini söyleyen UMKE Fethiye Ekibinde Ergün Kocagöz “AKUT ve AFAD ile koordineli çalışma yaptık. Taşyaka mahallesi ahat mevki dağlı alanda olduğu bilgisi geldi. Ekipler ile koordineli bir çalışma yaptık aşağıdan ve yukarıdan çalışma yaptık sonunda vatandaşa ulaştık. İlk muanesini yaptık bir sıkıntısı yok. Emniyet teslim ettik. 4 saatlik bir çalışma oldu” dedi.

Akut Batuhan Pilli’de, Bizler akutan 8 kişilik bir ekip ile operasyona çıktık. 4 saat sonra vatandaşa ulaştık iyi bir ekip çalışması olduğunu söyledi.

Afad ekinden Özgür Süzgün ise bizlerde ihbar gelinde Muğla’dan yola çıktık olay yerine geldik. UMKE ve AKUT çalışmalara başlatmıştı bizlerde onlara katıldık. Ve 4 saat sonra vatandaşı bulduk hiç bir sorunu dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …