Cuma , Mart 29 2024

‘Hatim ve Dua Programı’ yoğun ilgiyle karşılandı

Hayrat Vakfı Fethiye Temsilciğinin katkılarıyla düzenlenen Elmas Kalpler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin ‘Yıl Sonu Gecesi  Program İstiklal marşı ve saygı duruşuyla açıldı ve ardından derneğin öğrencisi Asel Seda AYKIRI Yasin-i Şerif Tilavetiyle göz doldurdu. Akabinde derneğin tüm öğrencileri hazırlamış oldukları başta İlahi Rondu ve 15 Temmuz şehitleri anısına asker rondunu sergilediler. Yine derneğin öğrencisi Zehra Nur KARA İstiklal Marşımızın 10 kıtasını ezbere okuyarak salonda duygusal anlar yaşattı. Programın seyri öğrencilerin dua ve sure okumalarıyla devam etti ve Elmas Kalpler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Kurucularından ve temsilci olan hayırsever iş adamı Hüsrev SAN Hayrat Vakfı Fethiye Temsilciği adına bilgilendirme ve tanıtım konuşmasında şunları söyledi;

“Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

Bu güzel ve anlamlı gün için, çocuklarımızın hatim ve dua programına teşrif eden sevgili misafirlerimize, değerli velilerimize, canlarımız olan çocuklarımıza ve ihvan kardeşlerimize hoş geldiniz demek istiyorum. Elmas Kalpler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak ‘’Anne beni yuvaya götür’’ sloganıyla çıktığımız bu yolda 7. Yılımızı gururla doldurmaktayız. Derneğimiz okul öncesi eğitim faaliyetleri ile beraber, oyun endeksli milli ve manevi değerler eğitimleri, Kur’an-ı Kerim, siyer, İngilizce, güzel konuşma ve matematik derslerini aile yuvası ortamında samimi ve şefkatle vermektedir.

Yaşamımıza yol göstermiş, ayna tutmuş değerli insanların görüşlerini müsaadenizle sizlerle paylaşmak istiyorum.

Üstad Bediüzzaman Said Nursi çocuk eğitiminde sürekli ‘’ Şefkat’i ‘’ hatırlatır, ‘’ Şefkat’i ‘’ dillendirir ve ‘’ Şefkat’i ‘’ öne çıkarır, çocuğun şefkatle eğitilmesine ağırlık verir. Sıfır yaştan, gençlik dönemine gelinceye kadar, gençlikten hayata atılmaya hazırlandığı zamanlarda şefkatle yaklaşılması üzerinde durur. Çünkü çocuğun en çok beklediği, en iyi anladığı, en iyi kavradığı şefkat dilidir, şefkatle yaklaşımdır.

Resulullah (sav) Efendimiz de bir hadisinde şöyle buyuruyor:

“Çocuklarınıza değer verin, güzel ahlâk öğretin ve onlar için Allah’tan bağışlanma dileyin.”

Gönül meyvelerimiz olan yavrularımıza düzenli sevgi ve ilgi göstermemiz, kalplerini sözde değil özde olan, hayatlarına yansıyan Allah ve Peygamber sevgisiyle, kafalarını ise Kur’an ahlakıyla terbiye etmemizi Rabbim herkese nasip eylesin.

Biz bu güzel çocuklarımızı kendi çocuklarımız gibi görüp bu minval üzerine eğitimlerimizi vermekteyiz, bununda meyvelerini hamdolsun ki bugün görmekteyiz. Mevcudumuz olan 45 evladımız şuan itibariyle Kuran-ı Kerim okumaya geçmiş, bireysel ve toplu olarak da 15 hatim yapmışlardır. Bizde bugün dualarına amin diyeceğiz. Rabbim yavrularımızı muvaffak eylesin.

Yine Resulullah (sav) Efendimiz bir hadisinde şöyle buyuruyor:

‘’İnsanoğlu öldüğü zaman, bütün amellerin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır: Sadaka-i cariye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat.’’

Peygamber Efendimizin de birçok hadisinde buyurduğu üzere; bizler öncelikli olarak hayırlı evlatlar yetiştirip, onları vatanına, milletine, alemi İslam’a hayırlı bireyler olarak yetiştirmek zorundayız, Rabbim bizleri ve evlatlarımızı doğru yoldan ayırmasın inşallah.

Bugüne kadar çocuklarımızın eğitiminde, hatim ve dua programımızın hazırlanıp sunulmasında emeği geçen başta yönetici ve eğitimci hanım kardeşlerimize, maddi manevi gönülden destekçilerimize, siz değerli velilerimize, ihvan kardeşlerimize, bu salonu bize tedarik eden Fethiye Müftülüğüne ve Beşkadı Kur-an Kursu Yöneticilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, Allah’a emanet olun diyorum.”

 

 

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …