Cuma , Nisan 26 2024

Harun Sağır Güven Tazeledi

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odasının 2’nci Olağan Genel Kurulunda 3 başkan adayı kıyasıya yarıştı. 3 listeyle gidilen seçimde odanın ikinci başkanı da tekrar Harun Sağır oldu. Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda bulunan 1150 üyenin 937 üyesi oy kullandı. Yoğun ilginin olduğu genel kurulda başkanlığa 511 oy alan Harun Sağır seçilirken yönetim kurulu Mehmet Alaşan, Özkan Karcı, Nihat Tankut, Osman Alagöz, Baki Değirmenci, Şeref Güneş, Muammer Oğuş ve Hakan Tosun seçildiler. Diğer başkan adaylarından Ersoy İleri 368, Cafer Yayan 49 oy alırken 9 oy da geçersiz kabul edildi.

Tufanlar Salonunda yapılan 2’nci olağan genel kurulda divan başkanlığını Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birliği başkan vekili Hüsamettin Karaşahin yaptı. Kongreyi izleyenler arasında Seydikemer’deki oda başkanları ve çok sayıda esnaf izledi.

Kongrede konuşan Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır, kendisine yöneltilen eleştirilere de cevap verdi. Harun Sağır, “7 Haziran 2014 tarihinden sonra yine 8 Ocak 2018 tarihinde sizlerin huzurunda bulunmaktan onur ve şeref duyuyorum. Yeni ilçe yeni Oda derken 3 buçuk sene gelmiş geçmiş… Geriye dönüp baktığımızda ne kadar çok mesafe kat ettiğimiz çok açık bir şekilde ortada. Bugünkü kadroyu gördükten sonra buna hak vermemek mümkün değil” dedi.

SAĞIR: “BU ODA FEDAKARLIKLA KURULDU”

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın nasıl kurulduğunu ve bu günlere geldiğini duygusal bir şekilde anlatan Sağır: “Bu oda fedakarlıkla kuruldu. Odanın kurulmasın fedakarlık örneği gösteren Eşref abime teşekkür ediyorum. Bugün Muğla’da parmakla gösterilen bir Esnaf Odası haline geldik. Öncülük etmenin, liderlik etmenin gereği de budur. Peki, bunları yeterli görüyor muyuz? Kesinlikle hayır! Çünkü o gün bu günleri nasıl planladıysak, bundan sonraki süreçte de esnaflarımızla birlikte hep bir adım ötesine taşıma gayreti içinde olacağız. Esnaf Odası olarak geliştiren ve eğiten projelerimizle Muğla’da hak ettiğimiz yeri alacağız. Maliyet raporundan ne yaptıklarımıza yer verdik. Her ne yaptıysak siz esnaflarımızla birlikte yaptık. Şeffaflık gereği yaptığımız işleri basın aracılığı ile kamuoyuyla paylaştık. Kanunlar başta olmak üzere, yasal mevzuata uygun, sorumluluk bilinci içinde istişare ederek çalıştık” şeklinde konuştu.

SAĞIR: “ODA’NIN HER METRE KARESİNDE PARMAK İZİ OLAN BİRİSİYİM”

Makam aracı eleştirisine de cevap veren Sağır, “1150 tane üyesi bulunan Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın bir adet hizmet aracının olması lüks müdür? Peki, Odanın işlerinde Seydikemer İlçe merkezinden gerek Muğla’daki toplantılara gerek Bekçilere, Karadere’ye hizmet ile ilgili nasıl gidecektir? Bu kardeşiniz 3 yıl kendi aracını odanın hizmetinde kullandı. Hiçbir serzenişte bulunmadım. Kendi aracımla 4 günde 2 defa Ankara-Muğla arası gittim. Bu araç 21 bin TL peşinatla yönetim ve denetim kurulundaki arkadaşlarım 5362 sayılı kanuna göre alması gereken huzur haklarını almadılar, bu paraları biriktirip peşinat verdik. Bu araba bu biriktirilen parayla alındı. Soruyorum hangimizin evinin önünde 1-2 tane arabası yok. Aday olan arkadaşlarımızın neredeyse 2 tane arabası var. 1150 tane üyesi bulunan Oda’nın yönetim ve denetim kurulu arkadaşlarımızın fedakarlığı ile alınmış bir araba bu Odanın nerelere geldiğini gösterir. Bu daha takdir edilmesi gerek durumdur. Bu Oda kurulduğunda bir tane kalemi yoktu. Odada bizzat fırçayla temizlik yapmış, Oda’nın her metre karesinde parmak izi olan birisiyim. Bunlara hepiniz şahitsiniz” diye konuştu.

Oda seçiminin neden pazartesi günü yapmak zorunda kaldıklarını anlatan Sağır şunları söyledi: “Muğla’da, Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanlığına bağlı 35 tane oda var. Seçimler kanuna göre 1 Ocak ile 31 Mart arasında yapılmaktadır. Bu 3 ay içerisinde 12 tane cumartesi 12 tane de Pazar bulunmaktadır. Dolayısıyla 24 gün yapıyor. Bu odaların genel kurullarını Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı ve yönetim kurulu belirliyor. Düşünün bir cumartesi günü 7 tane Oda seçim kararı almış. Şuanda divanda gördüğünüz hükümet temsilcilerin yanında Muğla Odalar Birliğinden üst birlik temsilcisi bulunmakta. Muğla Esnaf Odaları Birliğinde bir adet birlik başkanı bir adette birlik başkan vekili bulunuyor. Peki, bu görevlendirme nasıl olacak? Ben bunun takdirini sizlere bırakıyorum. Dolayısıyla Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı hafta içine de gün vermek zorunda” dedi.

YAYAN: “ŞEFFAF BİR YÖNETİM İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Genel Kurulda konuşan Seydikemer Esnaf Odası Başkan adayı Cafer Yayan: “Esnaflarımız dinlenen bir esnaf odası yönetimi ihtiyacı olduğunu belirtip, bizlerden bu göreve talip olmamızı istediler. Bizlerde Odamıza vizyon kazandırmak, esnafımızın arkasındaki bağları güçlendirmek için halka hizmet anlayışıyla çalışacak bir yönetimle birlikte Seydikemer Esnaf Odası Başkanlığına aday oldum. Biz esnaflarımız için sorun olan değil çözüm odaklı olan şeffaf bir yönetim için yola çıktık” dedi.

İLERİ: “KREDİ ÇEKEREK MAKAM ARABASI ALINACAĞINA KEŞKE ODAMIZA BİR YER ALINSAYDI”

Genel Kurulda konuşan Seydikemer Esnaf Odası Başkan adayı Ersoy İleri de, “13’üncü yüzyıldan beri ahilik kültürünü bu güne kadar taşıyan, sevgi saygıyı öne çıkaran, lokmasını paylaşan esnaf ve sanatkar kardeşlerim 2’nci Olağan Genel Kurulumuza hepiniz hoş geldiniz. Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Ekonominin yükü biz esnafların üzerinde. Sizlerin ne kadar sıkıntıda olduğunuzu ve geçiminizi zor sağladığınızı biliyorum. Çoğunuz iş yerinizde siftah bile yapmadan kapattığınız günler oluyor. Sizlerin sıkıntısı bizim de sıkıntımızdır. Biz bu göreve bunları bilerek talip olduk. Sizler her şeyi hak ediyorsunuz. Kredi çekerek makam arabası alınacağına keşke Odamıza bir yer alınsaydı. Eğer Esnaf Odası Başkanı seçilirsem Oda binamızı merkeze taşıyarak esnaflarımızın işlerinin artması için çalışacağız” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …