Çarşamba , Mayıs 1 2024

Girişimci Kadınlara Destek

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Fethiye ve Seydikemer’de faaliyet gösteren girişimci kadınlara destek ziyaretinde bulundu. “Kadın kadının yurdudur” sözünün kıymetini bilen ve bu yolda ilerleyen girişimci kadınların her zaman yanında olduklarını ve destekleyeceklerini vurgulayan FTSO Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, üreten ve bölge ekonomisine katkı sağlayan tüm girişimci kadınlara teşekkür etti.

Kadın Girişimciler Muğla İl İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sevilay Akın Ünver ile kurul üyeleri Makbule Beler, Aslıhan Deniz, Semra Nur Toğlukdemir, İlknur Güler ve FTSO Meclis Üyesi Seyhan Özgür ilk olarak girişimci Nurcan Türkoğlu Çiçek’i evinde ziyaret etti. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyarette, Nurcan Türkoğlu Çiçek’ten kendi emeği ile 24 saat meşe odunu ile kaynattığı ilik suyunun detaylarını dinleyen Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, ilik suyu ile hazırlanan tarhana çorbası, mercimek köftesi ve enginarlı pilavı tattı. Nurcan Türkoğlu Çiçek, ziyarette sosyal medyayı da kullanarak genişlettiği pazarı ve pazarlama yöntemleri hakkında bilgi verirken, motivasyon odaklı bilgi alış verişinde bulunuldu.

Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’nde faaliyet gösteren fide üretim tesisinde kadın girişimci Rana Aksakal’ı da ziyaret eden Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, kadınların iş dünyasında daha da güçlenebilmesi için yapılması gerekenleri istişare etti. Tesisinde fide ve tarımsal ürün üretiminin yanı sıra, kadın istihdamına da önem veren Rana Aksakal’ı tebrik eden kadın girişimciler, kadın çalışanların motivasyonunu artırmak ve onları desteklemek amacıyla çeşitli programlar ve eğitimler düzenlenmesi konularını da değerlendirdi. Kadınların iş dünyasındaki rolüne vurgu yapan Rana Aksakal, kadın girişimcilerin sayısının artması, başarılı olması ve güçlenmesi için yapılabilecekler konusunda görüşlerini paylaştı.

Ziyaretlerde ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yapılacak etkinlikler ve projeler de masaya yatırıldı. FTSO Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, misafirperverlikleri için kadın girişimcilere teşekkür ederek, işlerinde başarılar dilediler ve üreten, ekonomiye katkı yapan tüm girişimci kadınların sorunlarının çözümü için yanlarında olduklarını açıkladılar.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …