Perşembe , Nisan 25 2024

Fuara ilgi Turizmcileri Mutlu Etti

 

Hollanda’nın Utrecht kentinde düzenlenen Vakantiebeurs Turizm Fuarı’nda Hollandalıların Muğla’ya olan ilgisi turizmcileri mutlu etti.

Hollanda’nın Utrecht kentinde düzenlenen ve 4 gün süren Vakantiebeurs Turizm Fuarı’nda Fethiye’yi Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın kuruluşu Fethiye Güçbirliği Şirketi (FGB) tanıttı. FGB, Fethiye’ye özgü adaçayı, lokum gibi materyalleri Hollandalılarla buluşturdu. 10-14 Ocak 2018 tarihlerinde Hollanda’da düzenlenen Avrupa’nın önemli turizm fuarlarından Utrecht Fuarı Pazar günü sona erdi.  Fuarda, FGB adına FTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve FGB Müdürler Kurulu Başkanı Akif Arıcan, FTSO Meclis Üyesi Tayfun Budak, Kokartlı Rehber Barış Duman katılarak Fethiye’nin tanıtımını yaptı.

FTSO Başkanı Akif Arıcan, Fuarın ilk gününden son gününe kadar Hollandalıların Fethiye standına büyük ilgi gösterdiğini söyleyerek, “Fuar boyunca standımızın önü çok kalabalık oldu. Hollanda’da 2018 turizmi çok iyi gözüküyor. İki ülke arasında yaşanan sıkıntılar geçtiğimiz yıl turizmi de etkilemişti. Ancak fuarda Hollandalı turistler Muğla’ya ve ilçelerine büyük ilgi gösterdi. Fuarda özellikle Ölüdeniz ve Babadağ ilgi gördü. Fuarda Hollandalılardan aldığımız mesajlar 2018 turizminin iyi yönde geçeceğine yönelikti. Bu da hem bizi hem de turizmcileri memnun etti.” Dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünün verdiği bilgiye göre, bu yıl, Türk Hava Yolları ile birlikte, 20 sektör kuruluşu ile 26 özel işletme Kültür ve Turizm Bakanlığı standında yer aldı. Stantlarda, ağırlıklı olarak Antalya’daki oteller ile Muğla, İzmir, Çanakkale, Denizli, İstanbul, Kapadokya, Kayseri ve Bursa destinasyonları bulundu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …