Cumartesi , Nisan 20 2024

FTSO’NUN MECLİS BAŞKANI MUSTAFA BÜYÜKTEKE OLDU

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının Yönetim Kurulu seçimlerinin ardından Meclis Başkanlık Divanı seçimleri de yapıldı. FTSO’nun yeni Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke olurken, Sami Kemik ve Nurettin Metin Sevinç Meclis Başkan Yardımcısı, Akif Milaslıoğlu da Meclis Divanı Kâtip Üyesi oldu.

İlk meclis toplantısında Hesapları İnceleme Komisyonu da belirlendi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının 1 Nisan 2018 Pazar günü yapılan seçimlerinde üyelerce belirlenen meclis üyeleri ilk meclis toplantısını yaptı. 7 Nisan Cumartesi günü yapılan meclis toplantısını meclisin en yaşlı üyesi olması sebebiyle Aydın Ertemli yönetti.

Şahin “Uyum içerisinde çalışacağımıza inancım tamdır”

Yeni dönemin ilk meclis toplantısı Genel Sekreter Füsun Şahin’in konuşması ile başladı. Şahin konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının saygı değer meclis üyeleri, 1 Nisan 2018 tarihinde yapılan meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimlerinde başarılı olarak, Odamız meclis üyesi olmaya hepiniz hak kazandınız. Bu yeni ve şerefli görevinizde hepinize başarılar diliyorum. Ben Oda Genel Sekreteri Füsun Şahin. Bugün yapılan ilk meclis toplantımızda, en yaşlı meclis üyemizin başkanlığında, sizlerin oylarıyla yeni meclis başkanımızı, meclis başkan yardımcılarımızı ve kâtip üyemizi seçeceğiz. Seçim gizli oy, açık tasnifle yapılacak. Tespit ettiğimiz kadarıyla bu ilk toplantıyı açma şerefi Sayın Aydın Ertemli’ye ait olacak. Şahsım ve ekibim adına hepinize başarılar diliyorum. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası bölgenin en dinamik ve köklü odalarından bir tanesi. 1901 yılında kurulmuş, Türkiye’nin en eski Odalarından bir tanesi. Bu koltuklardan 1901 yılından beri sizler gibi meclis üyeleri geldi ve geçti. Hepsinin bu odaya inanılmaz katkıları oldu. Sizin de bu yeni dönemde bu Odaya katkılarınız çok büyük olacaktır. Buna inancımız tamdır. Bizler ekibimizle beraber sizlerin mecliste ve yönetim kurulunda almış olduğu her kararın hayata geçirilmesinde son derece profesyonelce, işini layıkıyla yapan bir ekip bulacaksınız. Birlikte uyum içerisinde çalışacağımıza inancım tamdır. Hepinize yeni görevinizde başarılar diliyorum.”

Aydın Ertemli’nin yönetimindeki Meclis toplantısının ilk gündem maddesine bağlı olarak, FTSO Meclis Başkanlık Divanı seçimleri yapıldı. Gizli oy açık tasnif esasına göre yapılan seçimlerde 38 meclis üyesinden 36’sı oy kullandı. Sandıktan 2 boş zarf çıkarken 34 meclis üyesinin oyları ile Mustafa Büyükteke Meclis Başkanı, Sami Kemik ve Nurettin Metin Sevinç Meclis Başkan Yardımcısı, Akif Milaslıoğlu da Meclis Divanı Kâtip Üyesi olarak seçildi.

Tek yumruk olabilirsek başaramayacağımız bir şey yok

Seçim sonuçlarının ardından Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, ilk konuşmasını yaptı. Büyükteke konuşmasında “Sayın Meclis üyeleri seçimimiz hepimize hayırlı, uğurlu olsun. Bu yeni bir dönem. Bütün üyelerimizin takdiri bu şekilde olmuştur. Kazanan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olacaktır. Artık bir süreç bitti, yeni bir süreç başlıyor. Bundan sonra renk de kalmadı. Artık hepimizin rengi beyaz. Bundan sonra üyelerimize layık olmak için çalışacağız. Bize göre üye mesajını verdi, ‘artık kavga istemiyoruz’ dedi. Ticareti geliştirmemiz için bize 4 yıl fırsat verdi. Eğer üyeye kulak verirseniz, kavga etmezseniz, Fethiye ticaretini geliştirirseniz belki bir 4 yıl daha verebilir. Ama biz burada kavga edersek Fethiye ticaretine faydamız olmazsa üye yine ciddi bir değişim yapacaktır. Şu anda ciddi değişim var. Bu üyenin bize verdiği anlamlı mesajdır. Birbirimize saygımız olmayınca huzur da olmuyor. Yaşadık bunu daha önceki yıllarda. Birbirimize saygılı olursak huzurlu bir şekilde 4 yıl gideriz. Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu üyeleri var ama hepimizin özü meclis üyesi. Yapılacak çok şey var. 38 kişi biz bir yumruk olabilirsek Kaymakama, Belediye Başkanına veya Ankara’ya gidip Fethiye ticaretini geliştirmek için iyi bir talepte bulunursak başaramayacağımız hiçbir şey yok. Yeter ki biz birlik olalım, beraber olalım. Herkesin projesi, kendi komitesinde sorumluluğu vardır. Bunu lütfen önümüzdeki günlerde meclis divanına getirin. Benim telefonum 24 saat açık. Ne zaman isterseniz arayabilirsiniz. Güvendiğiniz, destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Hepinize hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerine yer verdi.

Hesapları İnceleme Komisyonu da belirlendi

Meclis başkanlık divanı seçimlerinin ardından Hesapları İnceleme Komisyonu üyeleri seçildi. Yönetim Kurulu Sayman Üyesi, Hesapları İnceleme Komisyonunun doğal üye olduğu için komisyona meclis içerisinde 6 kişi daha seçilerek komisyonun 7 kişiden oluşmasına karar verildi. Hesapları İnceleme Komisyonuna meclis içerisinden Mehmet Döver, Erhan Tüfekçi, Kerim Arslan, Ramazan Gümüşhan, Aydın Ertemli, Uğur Çaçaron seçilirken Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek sayman üye de doğal üye olarak katılım sağlayacak.

Seçimlerin ardından Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke tarafından meclis üyelerine Oda rozeti takılarak tebrik belgeleri verildi. En Yaşlı Meclis Üyesi sıfatıyla meclisin ilk oturumunu yöneten Aydın Ertemli’ye rozetini Genel Sekreter Füsun Şahin taktı. Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke’ye rozetini Mustafa Özkaya takarken, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’ya da Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke rozet taktı. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke toplantı sonrası kol kola girerek her konuda meclisi bilgilendirecekleri, yönetim kurulu ile meclisin uyum içerisinde çalışacağına söz verdi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …