Cuma , Mart 29 2024

Fethiye Tarih Yazdı, TBL’ye Çıktı

Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde normal sezonu lider tamamlayıp Play-Off’ta önce Bossan’ı, ardından Haliliye Belediye’yi eleyen ve son olarak Bornova Belediye’yi 3-1’lik seri sonunda geçen Lokman Hekim Fethiye Belediye, tarihinde ilk kez Türkiye Basketbol Ligi’ne (TBL) yükselme mutluluğunu yaşadı. Play-Off Yarı Final serisi 4. maçında Bornova Belediye’yi İzmir’de 69-52 mağlup eden Güney ekibi, tarihinde ilk kez TBL’de yer alma sevinci yaşadı.

Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte salonu bayram yerine çeviren Lokman Hekim Fethiye Belediyesporlu oyuncu, teknik heyet ve yöneticiler tarihi anı doyasıya yaşadı. 4 ay önce takımın başına geçen ve kısa sürede ekibini şampiyonluk rotasına sokan Baş Antrenör Engin Gençoğlu, büyük başarı sonrası oyuncuların ve yönetimin ilgi odağı oldu. Ligin devre arasını 3. sırada tamamlayan Lokman Hekim Fethiye Belediye’nin müthiş bir güç birliği ve dayanışma örneğiyle hedefi vurduğunun altını çizen Gençoğlu, “Devre arasında favori takımlar arasında gösterilmeyen Fethiye Belediye Basketbol takımı 4 ay gibi kısa bir sürede çok büyük iş başardı. Behçet SAATCI başkanımla başlayan Alim KARACA başkanımla biten FETHİYE Belediyesine, sponsorumuz Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’ne ve FETHİYE halkına verdiğimiz sözü tutmanın gururunu yaşıyoruz. Takım olarak inandık, çok çalıştık ve hiçbir zaman vazgeçmedik. İlk geldiğim günden beri hedefimizin TBL olduğunu sürekli her yerde söyledim, söyledik. Şimdi hak ettiğimiz yerdeyiz. Bazı takımların 2 yılda yapamadığını biz 4 ayda başardık. Fethiye TBL’de çok uzun durmaz, bunu şimdiden söyleyebilirim. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada; “Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Basketbol takımımız İzmir’den TBL’ye adını yazdırdı. Bize bu gururu yaşatan tüm oyuncularımıza, Fethiyeli hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Fethiye Eski Belediye Başkanı Behçet Saacı da; “Türkiye Basketbol Ligi’ne yükselen Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Basketbol Takımı’mızı yürekten kutluyor, emeklerimizi boşa çıkarmayan sporcularımızı gözlerinden öpüyor, teknik heyet ve emeği geçen tüm idarecilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …