Cumartesi , Nisan 20 2024

FETEX 2018 Turizm Fuarı Açıldı

Fethiye Turizm, Turizm Tedarikçileri ve Yiyecek İçecek İhtisas Fuarı (FETEX), 65 katılımcı firma ile kapılarını 8. kez açtı. Dalaman’daki şehit Uzman Onbaşı Fuat Demir’in cenazesi nedeniyle fuardaki tüm açılış etkinliği iptal edildi.

Marmaris Fuarcılık (MARFO) tarafından organize edilen, Fethiye Belediyesi öncülüğü ve Fethiye Ticaret ve sanayi Odasının destekleriyle Çamköy Kapalı Pazar yerinde 65 katılımcı firmanın stanttı bulunuyor. Fuar, 10 Mart’ta sona erecek.

MARFO Fuarcılık Genel Müdürü Volkan Gülcan, gazetecilere yaptığı açıklamada bu yıl turizmde beklenen hareketlilik dolayısıyla fuara ilginin yüksek olduğunu söyledi.

İmalatçıları bir arada topladıklarını ve turizmcilerle buluşturduklarını belirten Gülcan, “Bir pazar oluşturduk. Yeni bayilikler de ürünlerini tanıtabiliyor. Fuarda en küçük turizmciden en üst düzey iş yapan firmalara kadar herkes ihtiyacını bulabilir. 35 farklı sektörden temsilci ve 200’den fazla marka var. Bölge ekonomisine de büyük katkı sağlanıyor.” dedi.

Firmaların fuardan beklentisinin yeni turizmcilerle tanışmak olduğunu dile getiren Gülcan, herkesi fuara davet etti.

Fuarda Fethiye Belediyesi, FETOB, ÇALIŞ-DER, TÜRSAB, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi ve İŞKUR Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladığı standı ziyaret eden Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, “Fethiye için tanıtım çok önemli. EMİTT fuarında Fethiye’yi iyi şekilde tanıtmıştık. FETEX fuarı sezon öncesi çok iyi bir düşünce. Burada emeği geçen Süleyman Kaya’ya, MAKRO Fuarcılığa, FTSO’ya ve Fethiye Belediyesine teşekkür ediyorum. Bu fuarlar sürekli gelişerek yapılmalı. Fethiye turizmcilerine bol kazançlı günler diliyorum” dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Süleyman Kaya da, “Fethiye’deki fuar bilincini geliştirelim diye bu fuara destek olduk. Aslında seyahat acentelerini çok ilgilendiren bir fuar değil ama burada Esnaf Odamız, Fethiye Belediyesi , FETOB, Ölüdeniz Geliştirme Kooperatifi, Çalış Derneği ile beraber bizim daha önceki birlikteliğimiz olan yurt içindeki fuarlara burada da o birlikteliği göstermek istedik. Herkese hayırlı olsun, bütün Fethiyelileri bu fuara bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İŞ-KUR Fethiye Müdürü Mustafa Karakan, fuarın Fethiye istihdamına büyük katkı sağlayacağını söyleyerek, “Fuar Fethiye’mize hayırlı olsun. Bizde istihdam açısından işverenlerimizin ihtiyaçlarını almak için geldik. Fuarda son güne kadar çalışacağız” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …