Salı , Nisan 23 2024

Fethiye’den Yunanistan’a Dostluk Köprüsü 

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, 27 Kasım Çarşamba günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Erdem, Ramazan Dim, Halil İbrahim Öztürk, Şevket Süreyya Gürol, Emre Başaran ve Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu tarafından karşılanan Başkonsolosu Argyro Papoulia Fethiye’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Eşi Nikos Stefanou ve vize şirketi yetkilisi Sertan Aslantürk ile beraber Fethiye’ye gelen Başkonsolos Argyro Papoulia, Fethiye’nin Akdeniz’in en güzel yerlerinden biri olduğunu söyledi. Eşi Nikos Stefanou ile sık sık turistik ziyaret için bölgeye geldiklerini belirten Argyro Papoulia, şöyle devam etti:

“Fethiye çok sayıda doğal güzellikleri ve önemli arkeolojik hazineleri olan bir yer. Eşimle birlikte bu bölgede olmaktan çok mutluyuz. Bugün burada Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşmek benim için büyük bir mutluluk. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının Mart ayında gerçekleştirdiği ziyaret çok verimli geçti. İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesiyle ilgili birçok konuda karar verdik. Bu ziyaretle başlayan süreçte ticaret, turizm ve kültür alanlarında ikili ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla kurumsal işbirliğimizi sürdürüyoruz. İki ülkeyi daha da yakınlaştıracak bu işbirliği bizim için çok önemli. Bu işbirliği yoluyla iki komşu halk karşılıklı yararlar sağlayabilir. Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu bu yönde olan her girişimi desteklemektedir. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile başlayan işbirliğini sürdürmekte kararlıyız. Başkan Osman Çıralı’nın talebi ile biz de Fethiye’de mobil biyometri servisi başlattık. Bunun sonucunda çok iyi netice aldık. İki ülke halkını böylelikle birbirlerine daha da yakınlaştırabiliyoruz. Yaz aylarında Fethiye’den Rodos’a seferler olmasından çok mutluyuz. Bir turizm paketi yapılması için çalışıyoruz. Yunanistan’a gelen yabancı turistlerin Türkiye’ye aynı şekilde Türkiye’ye gelen turistlerin Yunanistan’a geçmesini sağlayacak paketler hazırlanması için çalışılıyor. Bu bizim için çok önemli. 2020 yılının bölgedeki halkı ve iki ülke ilişkileri açısından çok daha iyi bir yıl olacağına inanıyorum.”

Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu’nun geniş bir alana hizmet verdiğini kaydeden Argyro Papoulia, en önemli hedeflerinin iki ülke halkını ulaşım, ticarette, turizmde, kültürde birleştirmek olduğunu, bu nedenle vize işlemlerinde mümkün olan tüm kolaylığı sağladıkları 2019 yılında 2018 yılına oranla vize artışında yüzde 15’lik artış olduğunu ifade etti.

HEDEF FTSO BÜNYESİNDE VİZE OFİSİ

FTSO Başkanı Osman Çıralı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkonsolos Argyro Papoulia ve eşine teşekkürlerini iletti. Hedeflerinin FTSO bünyesinde vize ofisi açmak olduğunu vurgulayan Osman Çıralı, “Yunanistan İzmir Başkonsolosluğuna 13 Mart 2019 tarihinde yaptığımız ziyarette, Sayın Başkonsolos Argyro Papoulıa’dan, vize işlemlerinin Odamız aracılığıyla yapılması konusunda söz almıştık. Kendilerine bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Üyelerimiz ve Fethiyeli hemşehrilerimizin, Yunanistan vizesi başvurularını Odamıza yapabilmelerini sağlayan hizmetimize 15 Haziran 2019 tarihi itibarıyla başladık.  Böylece üyemiz olsun olmasın Fethiye’de yaşayan herkes Yunanistan vizesi için İzmir’e gitmesine gerek kalmadan başvuru yapabildi. Başvuru sayısı 200’ü geçti. Biz bu hizmetin sürekli olmasını istiyoruz. Bu konuda ısrarımızı sürdüreceğiz. Vize kolaylığı sayesinde komşumuz Yunanistan ile hem turizm hem de ekonomik ilişkilerimiz daha da güçlenecektir.” diye konuştu.

İki komşu ülke halkının tarihten gelen kültürel ve sosyal bağlarına dikkat çekilen ve samimi bir ortamda geçen ziyarette yapılan, profesyonel turist rehberi Naci Dinçer’in de katıldığı görüşmelerde, FTSO üyelerinin ve tüm Fethiyelilerin Yunanistan vize başvuru işlemleri için FTSO bünyesinde vize ofisi açılması konusu da ele alındı. Başkonsolos Argyro Papoulia 6 aylık bir pilot uygulamadan sonra sürekli bir ofisin Fethiye’de açılabileceğini söyledi.

Ziyaret, karşılıklı hediyeleşme ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dim ve Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu 13 Mart 2019 tarihinde Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulıa’yı makamında ziyaret etmiş, ziyarette Fethiyelilerin Yunanistan vizesi başvuru işlemlerini İzmir’e gitmeye gerek kalmadan FTSO’dan randevu sistemi ile gerçekleştirilmesi konusunda söz alınmıştı. Bu kapsamda Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın 15 Haziran 2019 tarihinde başlayan Yunanistan vizesi hizmeti, yoğun görmüş ve randevu sistemiyle verilen hizmet kapsamında 5 ayda toplam 204 kişi başvuruda bulunmuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …