Cuma , Nisan 19 2024

Çalıştayda Denizlerin Önemi Anlatıldı

Fethiye’de, dört ülkeden 13 ressamın katılımıyla düzenlenen Uluslararası Denizlerimiz ve Renklerimiz Sualtı Resim çalıştayı-sempozyumu yapıldı. Çalıştayda denizlerin önemi anlatıldı.

Fethiye’de, Türkiye, Gürcistan, Nahcivan ve Azerbaycan’dan 13 ressamın katılımıyla düzenlenen Uluslararası Denizlerimiz ve Renklerimiz Sualtı Resim çalıştayı-sempozyumu Ece Marinede yapıldı. Düzenlenen çalıştayda denizlerin önemi anlatılarak, korunması için neler yapılabilir konuları tartışıldı.

Uluslararası Denizlerimiz ve Renklerimiz Sualtı Resim çalıştayı Fethiye Deniz ve Ticaret Odası tarafından 27 Nisan-3 Mayıs tarihler arasında Mine Sarmış Curatörlüğün’de Fethiye’de gerçekleştirildi. Dünyada daha önce denenmiş ancak başarılı olamamış su altı resim grup atölye çalışması Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Fethiye’de su altına resim yapmak için gelen ressamlar ilk önce dalış eğitimi aldılar. Suyun üzerinde belli bir süre dalış eğitimi alan ressamlar daha sonra su altında 45 dakika boyunca Fethiye’ye özgü resimler yaptılar. Ressamların birinin yaptığı Atatürk resmi ise çok beğenildi.

Denizlerimiz ve Renklerimiz Sualtı Resim Çalıştayı ve Sempozyumu’nun amacı, Fethiye ve civarındaki su altı ve su üstü güzellikleri ile yaşamını ‘Su Hayattır’ dan yola çıkarak, denizcilik ruhunu, akademik ve sanatsal deneyimlerle buluşturmak ve paylaşmak. Türk ve dünya deniz kültürünü karşılıklı tanımak, denizciliği, sanatçılarla bir araya gelerek su altı ve su üstü zenginlikleriyle resmedip, Fethiye’yi ve Türkiye’yi denenmiş bir proje konusu ile ulusal ve uluslar arası ses getirecek, farkındalık yaratacak şekilde hayata geçirip tanıtmak ve öncülük etmek. Barışı ve dostluğu pekiştirmek, gelecek için nitelikli, kalıcı sanat yapıtları deniz hayatı konusu ile de bir ivme kazandırıp, katkıda bulunmak, tanıtmak.

Denizlerimiz ve Renklerimiz Sualtı Resim çalıştayı-sempozyumunda konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı Şaban Arıkan, “Bu projeye destek veren, bu projeyi bize getiren Mine hanıma çok teşekkür ediyorum. Çünkü Fethiye’de ve Türkiye’de ilk defa böyle bir kalabalık su altında resim çalıştayı Fethiye’mizde yapılıyor. Buna destek veren Tahsin Hocamız, Türkiye’de resim konusunda en iyi üstatlardan birisi. Onların gelip destek vermesi, yabancı ülkelerden gelen ressam arkadaşlarımız bize destek vererek güzel çalışmalar yaptılar. Bizim amacımız denizlerimize dikkat etmek. Denizlerin ne kadar önemli olduğunu biraz vurgulayabilmek. Güzel bir sonucu da oldu. Deniz altında yapılan çalışmaları düzenlenecek olan sergide göreceğiz. İnşallah seneye bu çalıştayın daha büyük katılımlı olacak şekilde düzenlenmesini istiyoruz. Çünkü Fethiye bu konuda gerçekten çok iyi. Her ressamımız kendi bakış açılarına göre suyun altını ve üstünü resmettiler” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …