Çarşamba , Nisan 24 2024

“Yaya Geçidi Yayalar İçindir”

Fethiye Merkez Atatürk Ortaokulu sosyal sorumluluk projesi kapsamında 16 öğrenci ile Fethiye’nin 4 ayrı noktasında ”Yaya geçidi yayalar içindir” uygulaması gerçekleştirdiler. Öğrenciler öğretmenleri ile birlikte yaya geçidinde durup yayalara yol veren vatandaşlara broşür ve çeşitli küçük hediyeler sundular.

Fethiye’nin 4 ayrı noktasında yaya geçitlerinde ellerinde ”Yaya geçidi yayalar içindir” yazılı afişler bulunan ve ilginç şekilde giyinmiş öğrenciler sosyal farkındalık yaratmak için trafikte uygulama yaptılar. Fethiye’deki Atatürk ve Çarşı caddesi üzerinde bulunan trafiğin en yoğun olduğu bölgelerde öğretmenleri ve trafik polisleri ile birlikte ”yaya geçidi yayalar içindir” yazılı afiş taşıyıp uygulama yapan 16 öğrenci, yayalara yol veren sürücülere araçlarına takmaları için çeşitli küçük hediyeler ve broşürler verirken; yol vermeyen sürücülerin ise plakalarını not ettiler. Trafik polisleri gözetiminde yaklaşık 3 saat boyunca görev yapan öğrenciler duyarlı sürücülerden olumlu tepkiler aldılar. Okul Müdür Yardımcısı Soner Çırpan, okulun sosyal sorumluluk projesinin uygulamasını yaptıklarını belirterek, bu çalışmanın sonuçlarını grafik olarak hazırlayacaklarını da belirtti. Çırpan; ”Bu okulumuzun yapmış olduğu sosyal sorumluluk projelerinden bir tanesi. Bu projemizde sürücülerin yayalara göstermiş olduğu saygıyı ölçüyoruz Bu projemiz sosyal bir deney olacak bizim için.  Sonuçlarını grafik olarak hazırlayıp daha sonra proje dosyamıza koyacağız. Projemize katılan toplam 16 öğrencimiz var. Trafik kurallarına uyan sürücülerimize broşürümüzü veriyoruz. Aynı zamanda da araç kokusu hediye ediyoruz. Projemiz ve sosyal deneyimiz 2 saat sürecek. 2 saat boyunca bunun çetelesini tutacağız. Bize bu projede yardım eden İlçe Trafik Şube Müdürüne, trafik polisi arkadaşlarıma ve bununla beraber buraya bizimle gelen velililerimize de çok teşekkür ediyorum” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …