Perşembe , Mart 28 2024

Behçet Saatcı’ya ‘İYİ’ Geldi

Fethiye’ye gelerek 24 Haziran 2018’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için start veren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti’den İYİ Parti’ye geçen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya parti rozetini taktı. Fethiye’ye gelerek 24 Haziran 2018’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için start veren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Beşkaza Meydanında kurulan miting alanında yüzlerce vatandaşlara seslendi. Miting meydanını dolduran yüzlerce vatandaş ‘Cumhurbaşkanı Meral Akşener’ diyerek tezahüratta bulundu.

12 kadın olmak üzere 19 kişiyle İYİ Parti Fethiye İlçe Teşkilatını kurduklarını belirten İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Suat Aybek, “Bu güzide arkadaşlarla İYİ değil, daha İYİ’ye talibiz. Yeni seçimimizin ilk konulması burada oldu. Bunun için gururluyuz. Söz veriyoruz, daha İYİ çalışıp Sayın Genel Başkanımızı Reisicumhur yapacağız” dedi.

Miting alanını dolduran vatandaşlara ve mitinge katılan herkese tarihe tanıklık ettiklerini vurgulayan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde bir kadının cumhurbaşkanı olmasının il adımına şahit etmektesiniz. Hayırlı uğurlu olsun. Biz hangi partiden olursak olalım yakamızda rozet taşımayız. Bizim partimiz Fethiye ve Türkiye sevdalılarının partisidir.  Makama, mevkie, çıkara düşkünlüğümüz olsa idi, 2007 yılından beri iktidar partisinde, 2011 yılında MHP’den Milletvekili, 2015 yılının Kasım ayında da AKP’den milletvekili idik. Ancak bizim için hayat başarıyla bitirilmesi gereken bir görev ve duruştur. Hatta Cumhuriyet Halk Partisi Sayın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2014 yılında yapmış olduğu teklifi kabul etseydik CHP saflarında politika yapmaya devam edecektik” dedi.

Saatcı: “Türkiye’de siyasal değişimler daha çok zorlamalarla oluyor. (Askeri ihtilaller gibi. 1960 -1970-1980- 28 Şubat hep böyle oldu.) Her ne kadar, MHP içerisinde demokratik bir mücadeleye girişen bir ekibin, önünün hukuk ve hükümet tarafından kesilmesi sonrası, bir çıkış yolu olarak kurulan parti gibi gözükse de,  İyi parti; toplumun her kesimine açık, herkesi kucaklayan bir yapıya dönüşüyor. İyi Parti, yeni bir umut” dedi.

“Doğan grubunun tasfiyesi ile iyiden iyiye tek sesli hale gelen medya, görmeyebilir. Görmek istemeyebilir. Öyle hareket etmek mecburiyetinde kalabilir. Ancak toplumdan ciddi bir dip dalgası geliyor.” Diyen Saatcı şöyle konuştu: “Bunu hep birlikte göreceğiz. Bu milletin sağı solu belli olmaz. Ancak unutmayalım ki, 1950 seçimlerinde tüm medya CHP’nin elindeydi. Seçimleri Demokrat Parti kazandı. 1983’de askeri iktidar merhum Turgut Sunalp’i destekliyordu. Seçimi rahmetli Turgut Özal’ın Anavatan’ı kazandı. 2002 yılında muhtar olamayacak denilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 16 yıldır ülkeyi yönetiyor ve cumhurbaşkanımız. Sözü nereye getireceğim. Tabi ki anladınız. Tarih tekerrürden ibarettir. Şimdi sıra İYİ parti’de.

Belki yollar, viyadükler, metrolar, metrobüsler yapıldı. Ancak bizi biz yapan maddi veya manevi değerlerimizden hep uzaklaştık. Bir ülkenin yüz yıllık birikimi bir nesle kullandırıldı. Betona ve ranta dayalı ekonomi ile gidilmez diyorduk. Gelinen son nokta meydanda… Dolar 4, Euro 5, Benzin 6 TL.  Dış borç454 milyar dolar. 2002 yılında bu rakam 130 milyar dolar!

Ankara’da AKP ne yapıyorsa, Muğla’da Büyükşehir onu yapıyor. Gücü elinde tutan kimseyle paylaşmak istemiyor. Biz böyle olmayacağız. Allah bize iktidar nasip ederse,iktidara geldiğimizde ilk yapacak olduğumuz yasal değişikliklerden bir tanesi de ucube şehirleri kimliksizleştiren, köy kültürümüzü yok eden büyükşehir yasasını değiştirmek olacaktır. Eşit şartlarda yarışmadığımız belli, bir tarafta tüm medya ve devlet imkanı, diğer tarafta kıt kanaat fedakarlıklarla yürütülen bir çalışma. Ancak biz kazanacağız. İYİ’ler kaybetmez.

Ben bu reis işine taktım. Bu kelime 12 eylül öncesi siyasi ortamda bize ait bir jargondu. Bu arkadaşlara yakışsa yakışsa, akıncı ya da mücahit kardeşliği yakışır. Bu reis nereden çıktı. Zorlamanın anlamı yok. Bazen olmuyor. 42 bedene 50 beden elbise gibi duruyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, Mersin’de Bozkurt Selamı verdi. Vay efendim… Yokrabia yaparken eli kaydı. Yok böyle oldu. Ya onu ya böyle yaparsın ya da yapmazsın. Kim sizi zorluyor. Bu AKP sözcülerine de akıl ermiyor.

Sayın Genel Başkanımız çok doğru bir teşhisle kadınlarımıza ve gençlerimize sırtını dayayan bir parti oluşturmaya çalışıyor. Bu iki kesimi arkanıza aldığınız zaman başarılı olmamanız mümkün değil. Fethiye’de biz 4 seçimdir, bunu yapıyoruz. Ve sonuç meydanda… Kadın toplumun temel taşıdır. Baş tacıdır. Anamızdır. Bacımızdır. Bu yüzden kadına değer veren bir hareketin içinde olmak bizler içinde ayrı bir gurur meselesidir. Teşekkürler Sayın Genel Başkanım…”

“Bu meydanı dolduranların ne anlama geldiğini biliyorum. Çalışanların tereddüt ettiği ülkede, OHAL’in devam ettiği ülkede cesurlar hareketi bu meydanı doldurdu” diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Fethiye’nin cesur insanları, İYİ Partinin cesur insanları, cesurlar hareketinin cesurları buradasınız, bizimlesiniz…  Bu meydana iradenizi koydunuz. Aynı 1950’de olduğu gibi, aynı 1982’de olduğu gibi benim başkanım söyledi aynı 2002’de olduğu gibi. Biz geliyoruz, biz başaracağız, biz kazanacağız, biz bu karabasan iktidarını sandıkta sizin iradenizle, sizin duruma vaziyet etmenizle sandıkta, demokrasi kuralları içinde derinliklere göndereceğiz” dedi.

Akşener, “Şimdi bakın, farkında değiller çok yoruldular. Eşleri özledi, torunları özledi, çocukları özledi. 16 senedir yoruldular. Çeneleri düştü, konuştukça Türkiye batıyor. Bu arkadaşları evlerine göndereceğiz. 2 buçuk yıldır bağırıyorlar, Başbakan Meral diye… Yapmayın üzülüyorlar. 2 Başbakan değişti, şimdi de Cumhurbaşkanı değişecek sayenizde… 24 Haziran’da bir seçim kararı açıklandı. Açıklayan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanı Sayın Erdoğan. Dile getiren kim? saray ittifakının küçük ortağı. Dün biz çok güldük. Bunların gerçekten korktuğunu biliyordum ama ağabeylerin bu kadar korktuğundan haberim yoktu. Dün itibariyle ağabeyler ikiledi. Şimdi bu 24 Haziran seçim meselesi bizim için önemli değil, biz buna hazırız. İddia ediyorum bu günün siyasi partileri içinde en hazır parti biziz. Çünkü darbe dönemleri dışında (1960 ve 1980 darbelerinin sonrasında) bütün partiler sıfırdan kuruldular” diye konuştu.

Türk Siyasi hayatında İYİ Parti’nin aşağıdan, sahadan, teşkilatlanarak yukarı doğru çıkan tek siyasi parti olduğunu öne süren Akşaner şöyle konuştu: “Onun için teşkilatlarımız seçime hazırdır. 67 il ve ilçelerinde kongre yaptık. 77 ilimiz il teşkilatı var. Bunların içinde Şırnak, Batman, Hakkari, Muş, Mardin gibi bütün Güney Doğu Anadolu Tunceli dahil il ve ilçelerimiz var. Ve buralardan Allah’ın izniyle hem milletvekili çıkaracağız, hem de cumhurbaşkanlığı için birinci derecede oy alacağız. Çünkü İYİ Parti milletin iradesiyle, milletin talebiyle, onların istediği bir siyasi yapıdır. Buradan iddia ediyorum hiçbir siyasi partinin devamı, kardeşi, yandaşı değildir.”

“İYİ Parti bu milletin mensuplarının kurduğu, kurdurduğu yapıdır. Herkesi kucaklayan partidir. Onun için bizi durdurmaya kimsenin gücü yetmeyecektir” diyen Meral Akşener, “Buradan abidik gubidiklere alışmışlara sesleniyorum ayağınızı denk alın. İYİ Parti’nin seçimlere girmek için hiçbir şartı eksik değildir. Eğer engel olmaya kalkarsanız bende Meral Akşener’sem o gök kubbeyi başınıza geçirmezsem namerdim. Buradan size bir çağrım var İYİ Parti sandıklara sahip çıkacak ama sizler de sandıklarınıza sahip çıkacaksınız. Kendini Erdoğan’a sevdirmek için uğraşan bir zatın bir sözü var “Harp halidir hile helaldir.” Bende buradan sesleniyorum. Benim yetiştiğim şartlar sizin gibi köylü kızıyım ben. O zor şartlardan gelen bir kişi olarak, kuzu otlatmış, tütün dizmiş, buğday biçmiş, keçi sağmış bir şahıs olarak diyorum ki; sandıkları biz koruyacağız, milletimiz koruyacak ama geçen referandumdaki gibi YSK üzerinden bir hileye başvurursanız bütün bu acayip fetvalarınızı size yediririm” ifadelerini kullandı.

Akşener; “Suriye’de durup dururken çıkarılan arıza, Şam camisinde nama kılayım derken, Şam’ın Emevi Camisinin imamı kaçmış, imam Batman’da yaşıyor ve arsasından namaz kılalım derken adamı da yerinden yurdundan ettiler. Ben şimdi var ya çok dua diyorum: Bir gün Sayın Erdoğan çıkıp Meral Kardeşim diyecek diye. Allah korusun! Bastığı yerde ot bitmiyor. Şimdi iki tane kardeş oldular. Allah mübarek etsin, ama bizden uzak olsunlar. Şimdi döndürüp bize de ittifak modelleri ortaya koydular. Evet, biz ittifak yapıyorum hem de çok büyük gayret sarf ediyoruz. Biz çitçimizle, mazotu 5 buçuk liradan kullanan, Amerikan çiftçisine ürünü peşkeş çekilen, fakirleştirilen çiftçimizle, köylümüzle, hayvan yetiştiricimizle ittifak yapıyoruz. Biz çocuğuna her türlü gayreti gösterip, okutup, 4 sene sonra iş bulamayan anne ve babalarla ittifak yapıyoruz. Biz 2 buçuk milyon, hani dünya 5’ten büyüktü ya 2 buçuk milyonda Tayyip Bey’den büyük. Pancar ekicisi, şeker işçisiyle ittifak yapıyoruz. Pancarın ekimini ortadan kaldırmak, nişasta bazlı şekeri Dünyada en fazla Türkiye’de kullanılabilmesi haline getirmek, Amerikan çiftçisini zengin etmek, sonrada ‘Eyy Amerika’ deyip hazır ola geçmek, daha sonra 14 şeker fabrikasını satmak yoluna gidenlerin karşısında pancar çiftçisi ve şeker fabrikalarında çalışan işçiyle ittifak yapıyoruz. İsimleri tuhaf vakıflarda tacize uğrayan erkek çocuklarımıza, tecavüze uğrayan kız çocuklarımızla, 6 yaşında kız çocuğuyla evlenilir diyen sapıklarla mücadele etmek için mağdurlarımızla ittifak yapıyoruz. Ve biz bugün bu meydandan herke daha uyum yasaları nasıl çıkacak derken biz seçim  kampanyasını başlattığımız Fethiye’de bu meydanı dolduran sizlerle ittifak yapıyoruz ve seçimi başlatıyoruz.” Diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …