Perşembe , Nisan 25 2024

Geliri Çocuklar İçin Harcanıyor

12 yıldır Türkiye’de olan 77 yaşındaki İngiliz uyruklu Mavis Simpson 10 yıldır Embrace Childrens Health Charity ‘Çocuk Sağlığı Yardım Grubu’nun başkanı. 10 yılda yüzlerce Türk çocuğun çeşitli sağlık sorunlarında yardım eden ve onlara maddi destek olan Simpson, bu davranışıyla herkese örnek oluyor.

Fethiye’nin Çalış Sahilinde bulunan ‘Bambu’ kafede her hafta Çarşamba günü ikinci el ürünleri satışa sunan Embrace Childrens Health Charity ‘Çocuk Sağlığı Yardım Grubu’ buradan elde ettiği geliri hasta Türk çocukları için harcıyor. FETAV’a gelen başvurular neticesinde tedavi imkanını karşılayamayan ailelere ulaşan Çocuk Sağlığı Yardım Grubu başkanı Mavis Simpson, yaptığı bu davranışla Fethiye’lerin ‘İngiliz Meleği’ oldu.

Çocuk Sağlığı Yardım Grubu’nun her Çarşamba kurdukları ikinci el ürün pazarında ise aradığınız her şeyi daha uygun fiyata bulmak mümkün. Kadın, çocuk ve erkek elbiselerin yanı sıra kitap ve filmlerinde satıldığı ikinci el ürün pazarına ise vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Hem kendi ihtiyaçlarını buradan gideren vatandaşlar hem de harcadıkları paranın çok kutsal bir görev için  kullanılacak olmasının mutluluğunu yaşıyorlar.

Çocuk Sağlığı Yardım Grubu başkanı Mavis Simpson yaptığı açıklamada, “Sadece hasta çocukların ameliyatlarında, tedavilerinde, bakımlarında yardım yapıyoruz. Şuanda Kanser ile ilgili bir çocuğa ve beyin ameliyatı olacak bir çocuğa yardım ediyoruz. FETAV’a yapılan yardım başvuruları üzerinden bu çocukları buluyoruz ve onlara yardım ediyoruz. 10 yılda yüzlerce çocuğa ulaştık ve tedavilerinde destek olduk. Bu projeye ilk başta çocukların görme bozukluklarıyla başladık. Muğla’daki bütün okulların öğretmenleriyle görüşüp bozuklukları olan çocukları bildirmelerini istedik. Bunların tedavilerine ön ayak olduk. Benim için en unutulmazı şuan 18 yaşındaki bir çocuk oldu. Kendisi Günlükbaşı’nda oturuyor. 15 yaşındayken yüksek miktarda bir ameliyat geçirdi. Bu çocuğumuzun durumu çok ciddiydi, yürüyemiyor hatta oturmakta bile zorlanıyordu. Şuan 18 yaşında ve yürüyebiliyor, oturabiliyor. Kendisiyle gurur duyuyorum. Annesi ameliyattan sonra sürekli ‘oğlum yürüyecek’ diye ayaklarını masaj yaptı. Ve sonunda o annenin dilekleri kabul oldu” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …