Pazartesi , Nisan 29 2024

EMEKLİLER EYLEM YAPTI

Fethiye Emekliler Dayanışması; yağmura ve çamura aldırmadan 2024’ün ilk eylemini gerçekleştirdi. Özer Olgun Kültür ve Sanat Merkezi önünde 24. Eylemlerini gerçekleştiren Fethiye Emekliler Dayanışması; Bahriye Üçok Parkı Halk Evinden eylem alanına kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca grup, bildiri dağıtarak emeklilerin taleplerini dile getirdi.

“YAŞAMSAL MASRAFLARIMIZI ARTIK KARŞILAYAMIYORUZ”

Fethiye Emekliler Dayanışması her salı saat 17.00 ile 18.00 saatleri arasında Eylem için Fethiye Kültür Merkezi önünde toplanmaya devam ediyor. Fethiye Emekliler Dayanışması tarafından yapılan açıklamada “Daha iyi yaşayabileceğimiz bir dünya özlemini gelin hep birlikte hayata geçirelim…

Emeklilik hayatımızın bir dönemecidir. İçinde bulunduğumuz bu dönemde ömür boyu verdiğimiz emeğin karşılığında huzur içinde ve kimseye muhtaç olmadan yaşamak istiyoruz. Bu isteğimiz zaten sosyal güvenlik sistemlerinin temel prensiplerindendir. Oysa biz emekliler, geçim sıkıntısıyla karşı karşıyayız. Emeklilik maaşlarımızın yetersizliği nedeniyle temel ihtiyaçlarımızı karşılamakta zorlanıyoruz. Aldığımız emekli maaşları reel olarak her geçen gün azalıyor ve satın alma gücümüz hızla düşüyor. Ev kirası, sağlık giderleri, gıda, giyecek ve diğer yaşamsal masraflarımızı artık karşılayamıyoruz.  Ülkemizdeki yanlış sosyal güvenlik politikalarının bir sonucu olarak bizler adeta ülke ekonomisi üzerinde bir yük olarak görülmekte ve gösterilmekteyiz. Bunun sonucu olarak en düşük emekli maaşı asgari ücretin çok altına düştü. Daha yüksek miktarda emekli maaşı alanların maaşları da yoksulluk sınırının altına indi. Her gün, hepimiz giderek biraz daha yoksullaşıyoruz.

Emeklileri giderek yoksullaştıran, sadaka verir gibi arada bir verdikleri ikramiyelerle sevinmemizi, mutlu olmamızı isteyen anlayışa artık dur demek istiyoruz.

“GEREKLİ DÜZENLEMELERİN YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ”

Bu nedenle 18 haftadır her Salı günü akşamüzeri bir saat boyunca Fethiye Kültür Merkezi önünde oturma eylemi yaparak sesimizi duyurmak istiyoruz. Emekli maaşlarımızın ödediğimiz primler nispetinde ve hak ettiğimiz düzeye yükseltilmesini, Sağlık politikalarının emeklilerin korunup kollanacağı şekilde değiştirilmesini, Barınma ihtiyacımızı karşılamak üzere, emeklilere uygun konut politikalarının yürürlüğe girmesini, Toplu taşımalarda uygulanan 65 yaş ve üzerine ücretsiz ulaşım hakkının yüzümüzü kızartmayacak sürdürülebilir şekilde düzenlenmesini, Emeklilerin sosyal aktivitelerde yer alarak sosyalleşmesi ve üretkenliklerini sürdürebilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz. Bu taleplerimizin yaşama geçirilmesi için sizleri de her Salı akşamı FKM önündeki 1 saatlik oturma eylemimize davet ediyoruz. Bu eylemimiz, hiçbir siyasi kuruluşun imzasıyla değil, tüm emeklilerin ortak sorunlarına sahip çıkılarak taleplerimizin duyurulması amacıyla gerçekleştirilmektedir. Nitekim Fethiye’de başlattığımız bu eylem tüm ülke sathına dalga dalga yayılmaktadır” denildi.  Fethiye Emekliler Dayanışması; her hafta Salı günü eylemlerine devam edeceklerini ifade ettiler.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …