Cuma , Nisan 19 2024

Başkan Karaca’ya Sevgi Seli

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya karşı yapılan provokasyonlara karşı Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde toplanan Fethiyeliler, Karaca’ya destek vermek için bir araya geldiler. Sosyal medyadan toplanan kalabalık, meclis toplantısı öncesi Karaca’ya ‘alkışlarla’ ve ‘halkçı başkan’ sloganlarıyla destek verdiler. Karşısındaki kitleye seslenen Karaca, “Fethiye halkının hakkını savundum” dedi.

Yüzlerce Fethiyeli, Karaca için sosyal medyadan hareket ederek toplandı. Karaca’ya desteğe gelenler arasında CHP Milletvekili Mürsel Alban, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, CHP eski vekilleri Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, Cumhur Yaka, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş yer aldı. Karaca kalabalığa seslenerek, sosyal mesafe kurallarına uyulmasını talep etti. Katılım sağlayan vatandaşların hepsinde maske olduğu görüldü.

“A HABER GELİP DERELERİ ÇEKİYOR”
Karşısındaki kitleye seslenen Karaca, “Bu şekilde olmasını istemezdim. Bizi tahrik edebilmek için herşeyi yapıyorlar. Fethiye’deki 163 bin yaşayan yurttaşımın üzerinde hiç kimse yoktur. Ömrümü halkına adamış birisiyim. Yapılanlar ve yapılacak hizmetlerin hepsi sizin içindir. Sadece belediye başkanlığı değil, 48 yıllık geçmişimi arıyorlar. Bir tek açığımızı bulamıyorlar. Sizler için ekibimle birlikte mücadele etmeye devam edeceğim. Koltuğa oturduktan bir hafta sonra körfez kirliliğinden beni sorumlu tuttular. Temizliği DSİ’ye ait kanallardan yandaş gazeteler, televizyonlar AHaber’de bunları yayınlıyorlar. Sorumluluk makamındaki birisi olarak bu körfez kirliliğinin haberini yapmayın, esnafımız zarar görmesin dedim. Benim şahsi hiçbir beklentim yok. Gerekirse 3,5 yıl sonra ceketimi alır giderim” dedi.

“ANKETLERDE YÜZDE 57’YE ULAŞTIK”
Anketlerde 10 puan yükseldiğini söyleyen Karaca, “Geçen Çarşamba günü konsensüs tarafından yapılan anketler açıklandı. CHP Genel Başkanımıza rapor edildi. Fethiye Belediye Başkanı’na tekrar oy verir misiniz? sorusu soruldu.  10 puan daha artarak, bu rakam yüzde 57’lere yükseldi. Fethiye Belediye Başkanı’na güveniyor musunuz? Sorusunun cevabı Fethiye’de bu rakam yüzde 91,7’ye çıktı. Fethiye’de yüz kişiden 92’si bize güveniyorsa, varsın diğerleri ne yazarsa yazsınlar. Siyasetinizi seçim zamanı yapalım. Benim vatandaşım zamanı gelince nereye oy vereceğini bilir. 3,5 yıl içinde size vermiş  olduğumuz sözleri tek tek yerine getireceğiz. Geçmiş 5 yıllık süreçten belediye yönetiminden 2 kat hizmet yapmazsak aday olmayacağım. CHP’nin Fethiye’de almış olduğu oyun rekorunu kıracağız. Bana büyük güç vererek buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

“AİLEME KARŞI AĞIR HAKARETLER YAPILDI”
Karaca konuşmasının ardından meclis salonuna geçti. Karaca geçtiğimiz günlerde ulusal basına konu olan konuyla ilgili meclis üyelerine ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Karaca, “Aileme karşı ağır hakaretler yapıldı. Fethiye Belediyesi Başkanı makamına yapılan ağır hakaretlere, tepkisiz kalmam mümkün değildi. Aksazlar’da bir düğünden çıktıktan sonra önümdeki araçta Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, arkasındaki arabada ben vardım. Başka bir törene yetişmeye çalışıyoruz. Paşa kebabı geçince, aramıza bir siyah araba girdi. Bizi 500 metre taciz etti. Kamera kayıtları bizde mevcut. Yargıya intikal eden bu konuyu, bizdeki kayıtları da delil olarak vereceğiz. Acil işimiz olduğundan selektör yaptık. Yanına geldiğimizde, ‘Siz neden selektör yapıyorsunuz bilmem ne çocuğu’ dedi. Renkli cam olduğu için göremiyorum. Çok az açtı. Bir kişi görüyordum. ‘Ben Fethiye Belediye Başkanıyım bir merasime yetişmem gerekiyor’ dedim. Çok özür dileyerek, bana şunu söyledi; ‘Ne olursan ol, yavşak adam, bilmem ne çocuğu, sen bana selektör yapamazsın’ Bu küfür benim makamıma ve Fethiye’de yaşayan 163 bin vatandaşımıza edilmiştir. 50 metre sonra yine geldi beni taciz etti. Yeni Cami’nin olduğu ışıklarda yan yana geldik. Kamera kayıtları var. İndik cama vurduk. ‘Neden küfür ettin, hangi amaçla küfür ettin, çıkıp bana söyle’ dedik. Ama içeriyi göremiyoruz. Renkli cam var. Ön camdan baktım, orada bir kadın var. Ben kadını görünce, “Allah’ından bul” diyerek buradan ayrıldım. Sonra o kişi karakola gidiyor. Seçimlerden önce benimle uğraşan medyaya beyanatlarda bulunuyor. Demiş ki, ‘gasp etti, beni dövdü’ adamın kılına dokunmadım. Olayın yaşanmasını istemezdim. Ama hiç kimse kimsenin özeline küfür edemez.

“KARAGÖZLERDEKİ YERİ MİLLİ EMLAK SATIŞA ÇIKARMIŞ”
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Karagözler’deki Milli Emlak tarafından satışı çıkartılan alanla alakalı da açıklamalarda bulundu. Karaca, “Ak Partili 2 meclis üyesi, bir kanala çıkıp beyanatlar veriyor. ‘Efendim 2. Karagözlerde Fethiye Belediyesi, buradaki yeşil alanı satılığa çıkarıyor’ Benim bu olaydan bir kere benim haberim yok. Bu yeşil alan değil, tescili hazineye yapılmış konut alanıdır. Hazine, Milli Emlak burayı satışa çıkarmış. Benim elimde her türlü belge var. Zamanı geldiğinde bizlerde konuşulması gerekilirse konuşacağız” dedi.

PLAN VE PROJE MÜDÜRÜ SÜREYYA ALİM, “GEÇMİŞTEN BU YANA KONUT ALANIDIR”
Karagözler’deki satışı çıkartılan parselle alakalı Fethiye Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Sürayya Alim açıklamalarda bulundu. Alim, “Bu alanın imar planında geçmişten bu yana konut alanı olduğunu, söz konusu 233/1 parsel malikinin yerle ilgili yoldan ihtas işlemini talep etmiştir. Bunun üzerine ihtas edilen kısım araştırılmış, alanın daha önce terkedilen yol boşluğu olduğu görülmüştür. Arka parselle ilişkilendirilmesi veya ilişkilendirmemesi kontrol edilmiştir. Arka parselin yapılaşmasını tamamladığı, bu yapıların yapı kullanım izni aldığı görülmüştür. Söz konusu 223/1 parseller ilişkilendirilmiştir” dedi.

“BU OLAYI AK PARTİ’YE MÂL ETMEYİN”
Ak Partili Meclis Üyesi Hikmet Selçuk ise, Belediye Başkanı Alim Karaca’nın yaşadığı olayla ilgili geçmiş olsun dileklerini sunarak şu ifadeleri kullandı; “Bu olayı siyasi bir şeymiş gibi, Ak Parti’ye mâl etmeye çalışmayın” Selçuk ayrıca, Karagözler’de yaşadığını ve Karagözler’de büyüdüğünü belirterek, bu alanın park olarak kalmasını istediğini söyledi. Selçuk, “Karagözler halkı olarak biz buranın park olarak kalmasını istiyoruz. Tüm mahalleli bunu istiyor. Karagözler’de bunun haricinde bir park yok” dedi. Selçuk’a cevap veren Karaca, “Benim ağzımdan Ak Parti ile ilgili bir şey çıktı mı?” dedikten sonra Karagözler’deki parkla alakalı ise, “Milli Emlak Satışa çıkarmasın o zaman” dedi.

ÖZER OLGUN’UN İSMİ YAŞADIĞI SOKAĞA VERİLDİ
Konuşmaların ardında belediye meclis toplantısına geçildi. 5’i gündem dışı olmak üzere 21 gündem maddesi görüşüldü. Fethiye Belediye Meclisi, 21 maddenin tamamını oy birliği ile kabul etti. Gündemin 7. Maddesinde Fethiye Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Özer Olgun’un isminin, evinin bulunduğu sokağa verilmesi talebi de oy birliği ile geçti. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, tüm meclis üyelerine teşekkür ederek, meclis gündemini kapattı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …