Cumartesi , Nisan 20 2024

Dağıtmaya Gittiler Kendilerini Dağıttılar

Fethiye Paspatur Sokakta iki arkadaş bir birlerini dağıttılar. Ayakta durmakta güçlük çeken iki kişi önce sözlü sonra tekme,tokat,ağız, burun bir birine saldırarak sokak ortasında ağıza alınmayacak sözlerle ve küfürler ile kavga ettiler. Vatandaşlar pandemiden dolayı yaklaşmak istemediler ama çaresiz bir şekilde müdahil oldular. Mekanlara zarar verdiler, çevrede tanıyanlara racon kestiler,  polise direndiler, devamlı kavga etmek istediler zorla ekip otolarına bindirildiler.

Fethiye’de tuhaf olaylar olmaya başladı. Sanki birileri Fethiye’nin huzurunu, güveni bozmak için düğmeye basmış gibi geliyor. Sakin huzurlu ilçede olamayanlar olmaya başladı. Bu tür olayların bir kez daha yaşanmaması için daha dikkatli ve özen gösterilmesiyle bu tür olayları ve kişilerin buralara gelmemesi sağlanmalıdır. Şimdi gelelim dün geceki olaya; “Olay saat 22.25 gibi paspaturdan dışarı doğru gelen iki kişi tarafından kendi aralarında ses tonlarının yükselmesiyle başladı. Tam ING Bank karşına geldiklerinde artık sesleri bir birlerine yetmez olmuştu ki uzun boylu olan kişi tarafından kısa boylu olan kişi araçların arasına sıkıştırıldı ve tartaklandı. Sonra da bir müddet kaldırımda devam eden küfürün biri bin para olmak  kaydıyla, uzun boylu olan, “ kısa olana senin yüzünden bardan kovulduk, başkalarının karılarına laf atacağım derken hem para bitti. Hemde bardan kovulduk diyerek konuşuyordu ki, paspatura ikinci girişte kısa boylu olan uzun boyluya birden saldırdı ve yumruğu buruna koydu, ilk kan döküldü, o arada bir hayli yerde boğuşan iki arkadaş bir birlerini bir hayli dağıttı. Polis gelmesi için çevredekiler polisi aradılar ama polisin olay yerine yetişinceye kadar iki arkadaş ya kaldırımda, yada dükkanların camlarına veya tezgahlarına bir birlerini sıkıştırarak bir birlerini güzelce darp etiler. Bazı işletmelerin sattıkları ürünler kan revan oldu. İşletme sahipleri bu kez tepki göstererek bölgeden gitmelerini istediler ama başarılı olamadılar. Resmen sokak ortasında dakikalarca kavga ettiler.  İki arkadaş bara içip kafa dağıtmaya gittiler. Ama gecenin sonu gelmeden tekme,tokat,ağız, burun bir birine saldırarak sokak ortasında ağıza alınmayacak sözlerle ve küfürler ile kavga ederek bir birlerini dağıttılar. Vatandaşlar pandemiden dolayı yaklaşmak istemediler ama çaresiz bir şekilde müdahil oldular. Mekanlarına  zarar verilince zorunda kaldılar. Alkollü oldukları belirtilen kişiler, çevrede tanıyanlara racon kestiler,  polise direndiler, devamlı kavga etmek istediler zorla ekip otolarına bindirildiler. Uzun boylu olan gelen ambulansa alındı. İlk müdahalesi yapıldı. Sonra ekip otosuna alınarak bölgeden götürüldü. Ama 31.08.2020 gecesi yaşanan olayların yaşanmasından dolayı yerli ve yabancı turistlere kötü imajlar bırakılıyor. İki kişinin içmesini bilmemesinden dolayı ilçenin huzuru ve güveni zedelenmemelidir. Fethiye huzurlu bir ilçedir. Son dönemlerde olan olaylar dışarıdan Fethiye’ye gelenler tarafından yaşatılmaktadır.

Haber ve Fotoğraflar Mesut BÖLÜK 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …