Cuma , Nisan 26 2024

Fethiye’li Başsavcı Fehmi Tosun Gençlerle Biraraya Geldi…

 

Fethiye Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilçemizin yetiştirdiği örnek şahsiyetlerin deneyimlerini, Fethiyeli gençlerimizle paylaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen “Kariyer Günleri”nin ilki Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Etkinliğin ilk konuğu olan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, Fethiyeli gençlerle bir araya gelerek, iş ve sosyal hayattaki tecrübelerini paylaştı. 

Fethiye’nin Arsa köyünde doğup yetişen Başsavcı Fehmi Tosun, konuklarla gerçekleştirdiği söyleşide, hayat, eğitim, çalışmak, okumak, Adalet, ülke ekonomisi, meslek hayatı, Atatürk sevgisi ve Türklüğün önemi gibi konulara değindi. Başsavcı Tosun, kariyer günlerine katılmasındaki ana amacının, gençlerin kendilerine hedef belirleyip, vizyon oluşturmalarına katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Fethiye Belediyesi Kariyer Günleri’nde ilk söz alan Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, yaptığı konuşmada “Kariyer günleri okullarımızdaki çocuklarımızın gelecekleriyle ilgili karar verme dönemlerinde, ileride edinecekleri mesleklerde ufuklarını açmak adına yapılmış uygulamalarımızdır. Belediye Başkanımıza bu düşüncesinden dolayı Allah razı olsun. Daha geniş çaplı, ülke çapında daha yaygın biçimde bizimle birlikte iş birliği yaparak Fethiye’mizde, Fethiye’mizin yetiştirdiği gençlere güzellikleri, değerleri tanıtma fırsatı oldu. Bu anlamda iş birliğimizden dolayı Belediyemize tekrar kurumum adına teşekkür ediyorum. Fethiye’mizin yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden, gençlerimiz faydalanacak. Umarım öğrencilerimin de, Başsavcımızın tavsiye ve tecrübelerinden istifade ederler” dedi.

Daha sonra konuklara ve gençlere hitap eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise Başsavcı Fehmi Tosun’un katılımından dolayı yaptığı teşekkür konuşmasında “Bu etkinliği yapmamızın sebebi sizlerle beraber, Fethiye’de daha önce sizin yürüdüğünüz yollarda yürümüş, sizin oturduğunuz sıralarda oturmuş, bürokraside ve iş hayatında farklı noktalara gelmiş arkadaşlarımızı sizlerle bir arada buluşturarak geleceğinizin şekillenmesinde onların birikiminden tecrübesinden yararlanmanız. Bu anlamda ilk konuğumuzun İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcımız Fehmi kardeşimizin olmasından da çok büyük mutluluk duyuyorum. Kendisine bizi kırmayıp davetimizi kabul edip buraya kadar gelmesinden dolayı hem kurumum adına hem ilçem adına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Saatcı, “Ben deniz feneriyim”…!

Teşekkürünün ardından bir hikâye ile konuşmasına devam eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı “Arkadaşlar! Hayatta bir yola çıkacaksınız, yürüyeceksiniz. Tabi ki birikim ve tecrübe gerekir. Amerikan donanması Pasifik’te gidiyor. Bir fener ışığı görünüyor. Dümendeki serdümen amiraline diyor ki, “sağ çaprazda bir ışık görünüyor”. Hemen komutan devreye giriyor ve diyor ki “Çekil oradan dünyanın en güçlü armadası geliyor.” Fener de “Ben çekilmem” diyor. Komutan tekrar çekilmesi gerektiğini söylüyor. Yine çekilmiyor. Bu sefer gemiyi alarma geçiriyor ve çekil yoksa bombalayacağım seni diyor. O da diyor ki, “Sen bilirsin. Ben deniz feneriyim”. İşte bu arkadaşlarımız bu büyüklerimiz hayat yolculuğuna çıktığınız zaman birikimleriyle, tecrübeleriyle size deniz feneri olacaklar, yön verecekler. Konumum gereği 18 yıldır Belediye Başkanlığı yapıyorum. Çok arkadaş, çok bürokrat gördük. Bu kadar yükselip de bu kadar mütevazı olabileni görmedim. Biz bu tip saygıdeğer büyükleri sizlerin karşısına getirmek istiyoruz. Bir de çok özelliği var kendisinin. Köklü ağaç, köküne muhtaç hesabı biz soy, sop, asalet, aileyi Türkler olarak hep dikkate almış bir milletiz. Hâlbuki biz genelde kopup gidip, geçmişimizi unutanlardanız. Ama Sayın Başsavcımız böyle farklı bir insan olduğu için kendisini biz istirham ettik buraya kadar gelmesinden dolayı. Çok fazla anlatmama gerek yok. Zaten sizlere anlatacak. İnşallah Mart ayındaki toplantıda yine alaylı, hayata tırnaklarıyla tutunmuş bir saygıdeğer büyüğümüzü getirip sizlerle buluşturacağız. Bir sonraki buluşmamız da yine İstanbul’da Türkiye’yi uluslararası hukuk dalında temsil eden özel şirketlerden bir tanesi olan Şefika Pekin Okulu’nun yakını olan Av. Ahmet Pekin arkadaşımızı buraya davet edip sizlerle buluşturacağız. Konuşmalardan istifade etmeniz temennisiyle hepinize saygılar sunuyorum. Sayın Başsavcıma da iyi söyleşiler diliyorum.

Açılış konuşmalarının ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun’un hayatının anlatıldığı kısa filmin gösterimi yapılarak kariyer günlerinin ilk konuğu sahneye davet edildi. Alkışlarla söyleşiye başlayan Başsavcı Fehmi Tosun yaptığı konuşmada kendisini Fethiyeli gençlerle ve hemşerileri ile buluşma olanağını sağladığı için Başkan Saatcı’ya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya’ya teşekkür ederek “Bir insan için doğduğu ve doyduğu yer önemlidir. Burası da benim doğduğum yer. Bu vesileyle her fırsatta da memleketime gerek fikirsel gerek fiziksel olarak hizmet etmekten mutluluk duyuyorum. Bundan sonra da her zaman için gençlere ufacık bilgi kırıntısı da olsa faydalı olabileceksem eğer, gece gündüz demeden her zaman destek olmaya ve birlikteliğe hazırım. Sağ olun, var olun” şeklinde konuştu. Uzun uzun hayat hikâyesinden örnekler vererek gençlere tavsiyelerde bulunan Fehmi Tosun, katılımcıların sorularını da içtenlikle yanıtladı.

Söyleşinin ardından Fehmi Tosun’a günün anısına üzerinde “Sayın Fehmi Tosun, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı. Doğup büyüdüğünüz bu toprakları hiç unutmayarak ilçemizi her alanda başarıyla temsil etmenizden dolayı Büyük Fethiye Ailem adına şükranlarımı sunarım” yazılı çerçeve plaketi kendisine takdim eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı “Fethiye Belediyesi olarak Kariyer Günleri ile ilgili Sayın Başsavcımıza bugünün anısına bu yazıyı yazdık. Sayın Başsavcıma teşekkür ediyorum. Biz İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Faruk kardeşimle bu işi organize ettik. Bu işin bu noktaya gelmesinde çok büyük katkıları var. Sayın müdür ve müdür yardımcısı arkadaşıma, buraya gelen ‘siz gelecek vadeden’ çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun’un ilkokul öğretmeni olan Ramazan Arıhan da öğrencisini kariyer gününde yalnız bırakmayarak, söyleşi sonunda Başsavcı Tosun’a bir buket çiçek takdim ederek, “Dev bir Çınar Ağacı yetiştirmenin gururunu yaşıyorum” sözleri ile duygularını dile getirdi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …