Salı , Mart 19 2024
HIRSIZ BU KEZ İŞ YERİ SAHİBİNİ SEVİNDİRDİ ÇALINAN KİTAP OLUNCA İŞ YERİ SAHİBİ NE DÜŞÜNECEĞİNİ BİLEMEDİ KİTAPLARI ÇALINAN SAHAF CUMHUR DURMUZ: "OKUMA ORANININ DÜŞÜK OLDUĞU BİR ÜLKEDE KİTAP ÇALINMASI, BİR KİTAPÇI OLARAK BENİ SEVİNDİRDİ"

Hırsız bu kez iş yeri sahibini sevindirdi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bir sahafa giren hırsız, 10 kitabı alarak kayıplara karıştı. Kitapların okunmak için çalınmış olmasını temenni eden sahaf, okuma oranının düşük olduğu Türkiye’de kitap çalınmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Olay, Cumhuriyet Mahallesi Kordon boyundaki Fethiye Sahaf Kitabevi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bisikletiyle kitabevinin önüne gelen kimliği belirsiz bir kişi, karanlıktan da yararlanarak iş yerine girdi. Önce iş yerinin önünde bulunan üzeri örtülmüş kitapları karıştıran kişi, daha sonra kapıyı zorlayarak iş yerinin iç kısmına girdi. Kıymetli eşyaların hiçbirine dokunmayan ve daha sonra eline aldığı yaklaşık 10 kitapla kitabevinden çıkan şahıs, kitapları bisikletinin sepetine koyarak uzaklaştı. Hırsızlık anı iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

“KİTAP ÇALINMASI SEVİNDİRİCİ”

Kitabevi sahibi Cumhur Durmaz, “Sabah iş yerine geldiğimiz zaman dükkanın içinde ve dışındaki kitapların karıştırıldığını, kitapların eksildiğini gördük. Güvenlik kamerasını incelediğimizde, sabaha karşı bir kişi bisiklet ile geliyor ve değişik kitaplar alıyor. 5-10 dakika içeride kalıyor ve yaklaşık 10 tane kitap alıp ayrılıyor. Ben buna hırsızlık diyemiyorum, her ne kadar giden bir kitap olmuş olsa da. Okuma oranının düşük olduğu bir ülkede kitap çalınması, bir kitapçı olarak beni sevindirdi. İşletmenin dağıtılması ise beni üzdü. Giden kitap olduğu için buna hırsızlık diyemiyorum. Zaten okuma yazma oranın çok düşük olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bir kitapçı olarak benim için önemli olan birinin sabaha karşı gelip dükkanın önünden kitap alıp gitmesi. Buna sevinecek misiniz, üzülecek misiniz karışık bir duygu” diye konuştu.

Hırsızlığın kötü olduğunu vurgulayan Durmaz, sözlerine şöyle devam etti: “Çalınan şey kitap. Kişi bulunduğu zaman şikayetimden vazgeçebilirim. Biz işletme olarak ‘insanların parasızlığına çare olamayız belki ama kitapsızlığına çare olabiliriz’ diyoruz. Çalmak yerine birisi gelip bizden kitap isteğinde seve seve veririm.”

Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntülerde, bir kişinin bisikletle sahafın önünde durduğu, içeriden iki kez kitap alıp, bisikletin selesine koyduktan sonra ayrıldığı görülüyor.

About egegazetesi

Check Also

Karaca, Bozyer ve Esenköy’deydi

Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, Bozyer Mahallesinde vatandaşlarla bir …