Cumartesi , Nisan 20 2024

TURİZME KİLİT VURDULAR

Seydikemer’deki Girmeler Mağarasının taşıt girişine açık tek yolu herhangi bir açıklama yapılmaksızın yetkililer tarafından kilitlendi. Yetkililerden açıklama bekleyen köy halkı “Turizme kilit vurdular” diyerek tepki gösterdiler.

2 yıl önce sağlığa zararlı olduğu gerekçesi ile ziyaretçilere kapatılan Girmeler Kaplıcasından sonra, hemen yanı başında bulunan ve tarihi M.Ö. 8000’e dayanan Girmeler Mağarasının girişi de ziyaretçilere kapatıldı. İlçedeki turistik değere sahip en önemli mağaranın turizm sezonunun tam da ortasında kapatılmasına bir anlam veremediklerini ifade eden küçük işletme sahipleri ve köy halkı, Fethiye Müze Müdürlüğü’nden bir açıklama beklediklerini kaydetti. Mağara ve kaplıcanın yan yana olduğuna dikkat çeken mahalle halkı “Daha önce kaplıcayı sağlığa zararlı dediler ve kaplıca ile birlikte kaplıca tarafından gelen yolu kapattılar. Şimdi de mağara tarafından gelen yolu kapattılar. Buraya turist nereden geçecek” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …