Cuma , Mart 29 2024

ÇİFTÇİLER, GÜNÜNÜ ANKARA’DA KUTLAYACAK

Tüm Türkiye’de 14 Mayıs Çiftçi Bayramı bu yıl Ankara Tandoğan Meydanı’nda kutlanacak. Fethiyeli çiftçilerde Fethiye Ziraat Odası Başkanlığı’nın önderliğinde, Ankara’da kutlamalara katılacak. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, kutlamalara gidecek çiftçilerin müracaatlarını beklediklerini söyledi. Başkan Karayiğit ayrıca domates fiyatlarının yeni ürünün çıkmasıyla 10 gün içinde normal seviyeye geleceğini umduğunu söyledi.

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit son günlerde büyükşehirlerde domates fiyatının 10 liraya kadar yükselmesini değerlendirdi. Rekoltenin az olması nedeniyle talep fazlalığından fiyatın 4 ile 10 liraya kadar yükseldiğini söyleyen Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, “Rusya domates almak istemediğini bir kez daha bildirdi. Kendisi üretim yapmak için çalışıyor. Şuanda ürün oldukça az. Hatta 2,5 liraya yeşil domates toplatıldığı için domates kızarmıyor. Bu yüzden fiyat yüksek.Tabi yetiştiren çiftçimiz şanslı. 10 güne kadar üretimin artıp, fiyatın normal seviyeye inmesini bekliyoruz” dedi.

Bu yıl çiftçi bayramını 14 Mayıs’ta Ankara’da kutlayacaklarını da söyleyen Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, “Fethiye’den Ankara Tandoğan’daki kutlamalara gitmek isteyenleri odamıza müracaat etmelerini bekliyoruz. Üyelerimize gerekli duyuruları yaptık. 8 Mayıs’a kadar gitmek isteyenler odamıza isimlerini yazdırmalarını bekliyoruz” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …