Cuma , Eylül 29 2023

HIDIRELLEZ ŞENLİĞİNE KAYMAKAM’DA KATILDI

Fethiye’nin Nif Mahallesi’nde de Hıdırellez Yemeği düzenlendi. Nif Mahalle sakinlerinin imece usülü gerçekleştirdikleri yemeğe Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ta katıldı.

Hıdırellez coşkusu Nif Mahallesi’nde de yaşandı. Nif Mahalle sakinleriyle davetliler Cevizli Mevkii’ndeki suyun gözünde buluştular. Yoğun katılımın olduğu imece usulü yapılan Hıdırellez yemeğine Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ın yanı sıra mahalle muhtarı Ferhat Uysal ve yaklaşık bin kişi katıldı. Kur’an-ı Kerim’in okunup duaların yapıldığı yemekte barış ve huzur dileklerinde bulunuldu.

Mahalle muhtarı Ferhat Uysal Hoş geldiniz konuşmasında, Hıdırellez’in önemini vurguladı. Bu yıl 9.’su gerçekleşen  şenliğin imece usulü hazırlandığını söyleyen Ferhat Uysal, “Geleneksel hale getirdiğimiz bu Hıdırellez yemeğimiz bundan sonraki yıllarda da devam edecektir” dedi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ta Hıdırellez’in anlam ve önemini anlatıp, birlik beraberliği sağlayan geleneklerimizdeki bu önemli gün hiçbir şekilde unutulmayacak, yaşamaya devam edecektir” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Ak Parti’den Birlik Beraberlik Buluşması

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer Belediyesi AK Partili Meclis Üyeleri ile bir araya …