Perşembe , Nisan 18 2024

CHP Adayı Alim Karaca’dan Rest !

Karaca; “Geçmişimi Araştırıyorlarmış, Boşuna Vakit Kaybetmesinler, Bende Şaibe Bulamazsınız!” 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler için çalışmalarını daha da hızlandıran CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Nif, İncirköy ve Üzümlü’de seçmenlere seslendi.

Karaca; “47 yıllık yaşantımı araştırıyorlar, yıpratmak için bir şeyler bulmaya çalışıyorlar, ancak yaptıkları kendilerine dönüyor. Benim geçmişimde şaibeye yer yok, boşuna uğraşmayın, enerjinize yazık! Ne merak ediyorsanız, bana sorun, ben size anlatayım. Benim parayla pulla, makamla mevkiyle işim olmaz. Geçmişimde doğruluktan, dürüstlükten başka bir şey bulamazsınız” dedi.

Alim Karaca, haftasonu temaslarının ilk durağı olan Nif mahallesinde yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı. CHP Muğla milletvekili Mürsel Alban ile birlikte Nif halkını selamlayan Alim Karaca, “Fethiye Belediyesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesinin uyumlu çalışması halinde, Fethiye’deki bütün mahallelerin kazançlı çıkacaklarını” vurguladı.

Nifli vatandaşlara hitap eden Mürsel Alban “yakın geçmişte, Fethiye Belediyesi’nin Muğla Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu olmamasının zararını tüm Fethiyeliler çekti. Bu defa Fethiye’nin öz evladı Alim Karaca’nın seçilmesiyle birlikte, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirilecek uyumlu çalışmalarla, Fethiye’de gerçek bir hizmet atağına geçileceğini” dile getirdi.

CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, seçimleri kazanmalarının ardından hayata geçirmeyi taahhüt ettikleri projelerini bir kez de Nifli vatandaşlarla paylaşarak; “Fethiye’nin bütün mahallelerine eşit hizmet götüreceklerini, hiçbir yere ya da gruba ayrım yapmayacaklarını, şehrin görünen yerlerine başka, kıyı köşe mahallelere başka hizmet götürmeyeceklerini, hazırladıkları projelerin hayali olmadığını, planlamalarını halkın talepleri ve ilgili uzmanların teknik araştırmaları  doğrultusunda hazırladıklarını” söyledi.

Alim Karaca, konuşmasına “Öncelikli hedeflerimiz arasında, üretim ve tüketim kooperatifleri kurarak, Belediye’nin alım garantisiyle köylülerimizden ürünlerinin satın alınması, bu ürünlerin büyükşehirlere bu kooperatif üzerinden satılması var.

Kooperatiflerden elde edilecek gelirler ise öğrencilerimize burs olacak, üreticimize tohum olarak geri dönecek, mahallelere hizmet olarak yansıyacak. Üretici kardeşlerimiz mutlu olmazlarsa, emekçi insanlarımız mutlu olmazlarsa, bizim Belediye olarak yapacağımız hizmetlerin hiçbir önemi kalmaz. Tarımda hem üreticinin kazandığı, hem de tüketicinin de uygun fiyata alabildiği bir ortam sağlanırsa, bu, toplumsal huzura da katkı sağlar.” şeklinde devam etti.

Alim Karaca; “Fethiye’deki 41 mahalleyi kapı kapı dolaşarak bütün vatandaşlarımızla kucaklaşıyoruz. Büyükşehir ve Fethiye Belediyesi ile birlikte yaklaşık 600 milyon liralık yatırımlarla hizmet edeceğiz. Önümüzdeki 5 yılda, son 5 yılda verilen hizmetlerin iki katını yapamazsam, bir daha aday olmam.

Şeffaf belediyecilik örneği göstereceğiz, Belediyenin gelir ve giderleri herkese açık olacak. Bunun sözde kalan bir vaat olmadığını, bunu uygulamada ne kadar samimi olduğumuzu göreceksiniz. Kumluova’daki Belediye başkanlığı dönemimde, çok küçük bir bütçeyle, fakat vatandaşlarımızın büyük desteğiyle, Kumluova’ya 3 tane okul kazandırdım. 1 Nisan’dan itibaren ise, tüm mahallerimizin eksiklikleri ve önceliklerine göre, halkımızın taleplerine göre, yapılması gereken ne ise hayata geçirilecek.

Şehrimizde nefes alıp veren, bu şehrin ekmeğini yiyen, suyunu içen, farklı sosyal, kültürel, etnik, dini kökenden gelen bütün vatandaşlarımızın yararlanabilecekleri “Kadın Kültür Evi”, “Çocuk Gündüz Bakım Evi”, “Yaşlı Bakım Merkezi”, “El Emeği Kooperatifleri” gibi ortak alanlar tesis edeceğiz.

İhtiyaç duyulan yerlerde, mahalle sakinlerinin ortaklaşa kullanabilecekleri düğün salonları gibi sosyal tesisler ve ayrıca taziye evleri yapacağız.

İbadet etmek de insanoğlunun en temel ihtiyaçlarından biridir. Biz, hangi dine ya da mezhebe mensup olurlarsa olsunlar, tüm Fethiyelilerin kendilerine ait ibadethanelerinin bulunmasını ve buraların pırıl pırıl olmasını arzu ediyoruz. Nerede bir ibadethane varsa, orası içiyle, dışıyla, bahçesiyle Belediye personelimiz tarafından pırıl pırıl yapılacak ve bu temizlik hizmeti periyodik olarak sürdürülecek. Bu konuda hiçkimse ya da hiçbir grup arasında en küçük bir ayrım yapmayacağız.” dedi.

Nif’ten sonra İncirköy ve Üzümlü’de de vatandaşlara hitap eden Alim Karaca; “Mahallelerde üretilen ürünlerin markalaşması için öncülük edeceğiz ve marka Fethiye, marka mahalle yaratacağız. Fethiye’yi asla ranta teslim etmeden vatandaş odaklı imar planları düzenleyeceğiz. Aktif olarak görevde olmadığım 5 yıl boyunca, çeşitli sorunların çözümü için Muğla’ya fahri olarak gittim geldim, çözüm ürettim.

Son zamanlarda görüyoruz ki, birileri 46 yıllık geçmişimi araştırarak çamur atmak için birşeyler arıyor. Bakın, net biçimde söylüyorum, benim dünümde ve bugünümde yanlış bir şey bulamazsınız. Yarın da yanlışım olamaz. Ben yüce Allah’a karşı nasıl dürüstsem, onun yarattığı bu güzel insanlara karşı da aynı şekilde dürüstüm. Geçmişimde şaibeli, akçeli işler bulamazsınız, enerjinizi boşuna o yönde harcamayın. Osman Gürün’ü ve Alim Karaca’yı yıpratmak amacıyla birileri sağda solda, sosyal medyada karalama kampanyası yürütüyor. Bunlara prim vermeyin.

Biz sadece ve sadece Fethiye’ye hizmet için odaklandık. Kimin ne yaptığı, ne söylediği bizi ilgilendirmiyor, o yüzden bunlara cevap bile vermiyoruz. Bizim arkamızda sadece halkın desteği var. Başkaca hiçkimseden ya da hiçbir gruptan destek almıyoruz!

1 Nisan sabahı Fethiye’de yeni bir dönem başlayacak. Vatandaşa eşit hizmet verilen, değişim ve gelişim ile birlikte doğal yapısı korunan, yaşamaktan keyif alınan, geleceğe güvenle bakılan, işsizlik sorunu olmayan bir Fethiye inşa edeceğiz.

Nif’in kirazı, Üzümlü’nün üzümü, şarabı, kuzugöbeği mantarı sadece bu bölgede değil, tüm Türkiye’de bilinecek.

Ayrıca, Yeşilüzümlü Kuzugöbeği gibi, Nif Kiraz Festivali gibi mevcut tüm festivallerimizi destekleyeceğiz, daha geniş kitlelere ulaşması için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Her iki organizasyona da sahip çıkacağız.

Bu yaz aylarında, Fethiye’de, Türkiye’nin en büyük Rock Festivalini düzenleyeceğiz. Bu konuda, ben ve ekip arkadaşlarım çeşitli sanatçılar ile görüştük ve pek çoğundan söz aldık. Bu festivali geleneksel hale getirip bölgemize çok daha fazla turist gelmesini sağlayacağız.” dedi.

Alim Karaca, Nif, İncirköy, ve Üzümlü’deki vatandaşların taleplerini kırmayarak, hepsiyle ayrı ayrı hatıra fotoğrafı çektirdi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …