Pazartesi , Mayıs 6 2024

CEMİL DAYDIR’DAN ESNAFLARA ÇAĞRI

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Seydikemer İlçe Başkanı Cemil Daydır, Parti Teşkilatı Olarak Seydikemer İlçesinde bir araştırma yaptıklarını ve bu araştırma sonucu esnafın çok zorluk çektiğini belirtti. Çıkan bu sonucu Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e ilettiklerini söyleyen İlçe başkanı Cemil Daydır  “Muğla Büyükşehir Belediyesi ilçemizde, pandemi nedeniyle iş yerlerini kapatan ve faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan esnaflar için nakdi yardımda bulunacak” dedi. CHP Seydikemer İlçe Başkanı Cemil Daydır, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Seydikemer ilçesinde pandemi nedeniyle iş yerlerini kapatan ve faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan esnaflar için nakdi yardımda bulunacağını belirtti.

“7 BİN 495 ESNAFA 3 MİLYON 747 BİN 500 TL YARDIM YAPILMASI PLANLANIYOR”

CHP Seydikemer İlçe Başkanı Cemil Daydır açıklamasında “Cumhuriyet Halk Partisi Seydikemer İlçe Teşkilatı olarak yerinde yaptığımız incelemeler sonucunda pandemi nedeniyle esnafımızın zor durumda olduğunu tespit ettik. Bu durumu Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Dr. Osman Gürün’e ilettik. Kendisi de bu durumu tüm ilçeler de gördüğünü belirterek, pandemi nedeniyle iş yerlerini kapatan ve faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan esnaflar için nakdi yardım yapacaklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, pandemi nedeniyle faaliyetlerine ara vermek zorunda kalan esnaflar için destek paketi açıkladı. Maddi yardım sağlanacak esnafların belirlenmesi konusunda Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinden destek alınırken İl genelinde 7 bin 495 esnafa 3 Milyon 747 bin 500 TL yardım yapılması planlanıyor. Pandeminin neredeyse başından beri kapalı olan kahvehane, kıraathane, kantin, elektronik oyun salonları ve spor salonu işletmecileri bu destekten yaralanabilecek. Bunun yanı sıra seyahat kısıtlaması getirilmesi ve eğitime ara verilmesi gibi tedbirler nedeniyle de yarı kapasiteli ile çalışmak zorunda kalan “s” plakalı servis araç sahipleri ve BB” plakalı özel toplu taşıma araç sahipleri de nakdi destekten yararlanabilecekler.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bu süreçte maddi olarak en çok yıpranan kesimin esnaflar olduğunu ve bu nedenle Belediye bütçesine göre destek vereceklerini söyledi. Başkan Gürün, bu güne kadar pandeminin olumsuz koşullarını azaltmak için birçok uygulamaya imza attıklarını belirtirken, “Son olarak su paralarını erteleme, icra ve haciz işlemlerini durdurma, kira erteleme gibi uygulamalarla vatandaşlarımıza kolaylık sağlamaya çalıştık. Bunun yanı sıra gıda ve hijyen paketi dağıtımı, halk kart ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza nakit yardımı gibi projeleri de sürdürüyoruz. Şimdi de mali disiplinimiz ve bütçemiz doğrultusunda esnafımıza maddi destek sağlıyoruz. Özellikle esnaf odaları ile yürüttüğümüz bu çalışma doğrultusunda çorbada ufak bir tuzumuz olursa çok mutlu oluruz. Bu günleri birlikte aşarak yine sağlıklı günlerde buluşacağımıza inancım tam biz her zaman vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

“BAŞKAN GÜRÜN’E ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Açıklamasına devam eden Daydır “Yukarıda belirtilen iş kollarının yardım alabilmesi için aşağıdaki belgelerin hazırlanarak Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu belgeler; Kimlik fotokopisi, İkametgâh belgesi (E-devlet’ten alınabilir), İşyeri faaliyet belgesi ve Vergi levhası olmaktadır.  Bu duyarlılığından ve başlattığı çalışmalardan dolayı bizler de Cumhuriyet Halk Partisi Seydikemer İlçe Teşkilatı olarak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve çalışma arkadaşlarına, ayrıca bu zor süreçte yardımlarda bulunan tüm kişi ve kurumlara da teşekkür ederiz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bu ve bunun gibi sosyal yardımlar artarak devam edecek ve hiçbir çocuk yatağına aç girmeyecektir” dedi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …