Cuma , Nisan 19 2024

Büyükşehir’den Şoförlere Eğitim

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ve Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yolcu taşıma şoförlerine yönelik olarak, “yolcu sürücü ilişkileri, kurum kültürü, öfke ve stres yönetimi” gibi konular üzerinde eğitim verildi. Fethiye, Ortaca, Dalaman ve Seydikemer ilçelerini kapsayacak şekilde düzenlenen eğitime 2 bin civarında şoför katıldı. Sabah 08.00 de başlayan eğitim akşam saatlerine kadar devam etti. Muğla Büyükşehir Belediyesi Karaçulha Toptancı Hali salonunda verilen eğitimlerde şoförler de sorunlarını aktararak çözüm üretilmesini istedi. Şoförler tarafından 65 yaş üzeri yolcuların gün içerisindeki seyahatlerinin sınırlandırılması istenirken, önerilerin rapor halinde büyükşehir belediyesine sunulması bekleniyor.

Eğitim de, “Kurum kültürü nedir neler oluşturur. Ortaklar değerler inanışlar semboller ve buna benzer davranışlar kurum kültürünü oluşturur algılanmasını sağlar. Müşteriye davranmakta kültürdür. Bu nedenle öne çıkan kurum adıdır yaptığınız davranışlar temsil ettiğiniz kurumu mal edilir o nedenle Kültür kuralları yazılı değildir. Kültürde doğruluk adalet önemlidir. Kültürde kurum çalışanına hangi gözle bakıyorsa çalışanda kuruma o gözle bakar. Kurum temsilcisi aslında kurumda kahramandır çalışanların haklarına sahip çıkıp onlara destek oluyorsa kahramandır.”ifadelerini kullanılırken, En büyük sorunun trafik ve alt yapı, otopark yetersizliği ile duraklara yapılan parkla olduğu da şoför esnafı tarafından vurgulandı. Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar, meslektaşlarının eğitilmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bizler her daim eğitime önem vermek zorundayız. Turizm bölgesi ilçemizde şoför esnafımız yaşadığı bütün olumsuzluklara rağmen gösterdikleri sabır ve davranış takdire şayandır.”ifadelerini kullandı.

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …