Cuma , Nisan 19 2024

Bir Müdür; ”Fethiye’nin kızları fingirdek olur,” Nasıl Der?

Bunu söyleyen Müdür halen nasıl görevde kalır, Bu  müdürü görevde tutmak sözlerini onaylamak demek değil midir?

Bir Müdür; ”Fethiye’nin kızları fingirdek olur,” Nasıl Der?

Fethiye Karaçulha Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Aybars ve Müdür Yardımcısı Sevil Demirbuğa, okulda yaptıkları öne sürülen usulsüzlüklerden dolayı  2016 –  2017 ve 2018 de soruşturmaya uğradığı.  Yapılan araştırma ve soruşturmalar çerçevesinde, Muğla Eğitim Bir Sen İl Başkan Yardımcısı, Karaçulha Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Aybars ve Müdür Yardımcısı Sevil Demirbuğa’ya “okulda yaptıkları usulsüzlükler” nedeniyle “45.000 TL zimmet tespit edilip” ödemesi için tebligat çıkarılarak ödemesinin yapıldığını daha unutulamamışken, Yeni skandal ortaya çıktı.

 Şimdi ise; 2018 2019 Eğitim Öğretim yılı içerisinde, bir sınıfta yapmış olduğu ahlaksız konuşmalar, gündeme bomba gibi düştü.

Aybars’ın yapmış olduğu konuşmada ; ”Fethiye’nin kızları fingirdek olur, ben bile evleneceğim zaman Çorum’dan evlendim, oğullarımı da Fethiye’den evermeyi düşünmüyorum” diye Fethiye kadınlarını aşağılayan bu ahlaksız cümleleri sarf ettiğini duyan okul öğrencileri şok vaziyette velilerine durumu bildirmesiyle olayın topluma yayıldığını öğrendik.

Durumdan haberdar olan halk ve vatandaşlar bu sözleri söyleyen bir eğitimcinin halen nasıl görevde tutulduğunu ve kimlerim koruduğu merak edilmektedir.              

MÜDÜR  MUSTAFA AYBARS’DAN BİR SKANDAL DAHA…

Daha önce okulda yapmış oldukları usulsüzlükler sebebiyle haklarında hem adli hem idari soruşturma yürütülen Okul Müdürü Mustafa AYBARS ve Müdür Yardımcısı Sevil DEMİRBUGA hakkında, adli yönden yargılama devam etmekte olup, idari yönden her ikisi de, 657 Sayılı DMK 125, C-I maddesi gereğince: “Aylıktan Kesme Cezasına çarptırırlar” Çıkan zimmetin ödemesi sağlanmıştır. Ama buradaki olay da kamuoyu vicdanı rahatlatılmamışken üstüne üstelik eğitimci olan bu müdür daha farklı bir skandala imza attığını öğrendik.  İlçede yaşayan bayanları ilgilendiren ve aşağılayan sözleri söylemesi çok acı verici olduğu kadar, soruşturması sırasında halen görevde tutuluyor olması daha acı veriyor. Bu Müdürün daha ne yapması bekleniyor ki görevde tutuluyor. Bu sözleri sarf ettiği sınıfta bulunan öğrenciler  ile tescillendiği  halde.

Şimdi ise; 2018 2019 Eğitim Öğretim yılı içerisinde, bir sınıfta yapmış olduğu ahlaksız konuşmalar, gündeme bomba gibi düştü.                                                                                                                                 CİMER’E BAŞVURULARI MEVCUT

Fethiye Karaçulha Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Aybars, yapmış olduğu konuşmada;”Fethiye’nin kızları fingirdek olur, ben bile evleneceğim zaman Çorum’dan evlendim, oğullarımı da Fethiye’den evermeyi düşünmüyorum” diye Fethiye kadınlarını aşağılayan bu ahlaksız cümleleri sarf ettiğini duyan okul öğrencileri şok vaziyette velilerine durumu bildirmesiyle olayın topluma yayıldığını öğrendik.

Sonrasında Öğrencilerin durumu ailelerini anlatmasıyla, sınıftaki 18 öğrenci hemen CİMER’e (Cumhur Başkanlığı İletişim Merkezine) şikayet başvurusunda bulunurlar.

Konuyla ilgili müfettişler inceleme/soruşturmalarını tamamlarlar. Fakat soruşturmanın üzerinden aylar geçmesine rağmen, okul müdürü Mustafa AYBARS hala görevine devam etmektedir. Fethiye’nin ahlaklı, namuslu, kadınlarına iftira atan ve hakaret eden bu şahsın hala neden görevde olduğu ve kimlerim koruduğu merak edilmektedir.

Mustafa aybarsla ilgili iddialar dur durak bilmiyor!

Yine yapmış olduğu bir toplantıda, okulun güvenliğinden bahsederken; ”Okulumuzun etrafında doğu tipli insanlar dolaşıyor” diyerek insanlar arasında bölgesel ayrımcılık yaptığı sürekli olarak kendisini tanıyanlar tarından dillendirilmekte olduğunu duyuyoruz.

Okul içerisinde, öğretmenlere sürekli MOBBİNG uygulayarak, öğretmenleri sindirmekte ve öğretmenlerin motivasyonunu düşürmekte olduğu beyan ediliyor.

Ayrıca okul iş ve işleyişinde, ders dağılımında, bölüm açma, kapama ve yerleştirme işlemlerinde yapmış olduğu usulsüzlüklerin üstü örtülemez bir hal aldığı da iddialar arasında bulunmaktadır.  Kamuoyu bunca usulsüzlüklere rağmen bu şahsın neden korunduğu veya kimlerin koruduğunu merak etmekte olup,  Milli eğitim müdürlüğü tarafından ilgili şahıs hakkında gerekli işlemlerin yapılması beklenmektedir. Bu Olayda kamu vicdanın rahatlatılması için yetkili olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve Fethiye Kaymakamız Muzaffer Şahiner’in gerekli hassasiyeti göstereceklerini düşünüyorum.

ZİMMET ÇIKARILAN MÜDÜRLER HALEN NEDEN GÖREVDELER?…

Daha önce basında yer almış  haberi olduğu gibi noktasına vergiline dokunmadan yayınlıyoruz.  EBS İl Başkan Vekili’nin Müfettişlerce ‘örtbas edilen usulsüzlükleri’ Muğla’da halen Eğitim Bir Sen İl Başkan Yardımcısı olan sendikanın Fethiye eski Şube Başkanı ve yardımcısının müfettişlerce ‘kapatılan’ usulsüzlükleri gündeme bomba gibi düştü. Kaynak: EBS İl Başkan Vekili’nin Müfettişlerce ‘örtbas edilen usulsüzlükleri’                                                                                                                                        AVAZTÜRK’ün Muğla eğitim camiasına dair araştırmaları yeni bir skandalı ortaya çıkardı. İddiaya göre; halen Eğitim Bir Sen Muğla İl Başkanı Önder Uçak’ın da Yardımcısı ve İl Başkan Vekili olan Fethiye Eğitim Bir Sen eski Şube Başkanı, Fethiye Karaçulha Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Aybars ve Müdür Yardımcısı Sevil Demirbuğa, okulda yaptıkları öne sürülen usulsüzlüklerden dolayı soruşturmaya uğradı. Şikayet üzerine, Muğla İl Milli Eğitim Maarif Müfettişlerimden Mehmet Ali Karaıslı ve Ahmet Güzel soruşturmayı yürütmekle görevlendirildi. Adı geçen müfettişler, okula gelip, haklarındaki şikayet konusunu aktararak, “10 gün sonra geleceklerini ve bu iddialarla ilgili cevaplarını alacaklarını!” söylerler. 10 gün sonra soruşturma kapsamında yeniden okula geldiklerinde, idareciler, önceden bilgisini aldıkları şikayet konularıyla ilgili yaptıkları hazırlıklarla soruları cevaplandırırlar. Müfettişler Karaıslı ve Güzel, aldıkları cevaplar ve “hazırlanan evraklar” doğrultusunda “suçun subuta ermediği” gerekçesiyle soruşturmayı kapatırlar.

Bu rapor doğrultusunda, konu hakkında şikayetçi olan vatandaşa da BİMER tarafından gönderilen e-mailde “Söz konusu şikayetinizle ilgili, ilgililer hakkında suç sübuta ermemiştir” cevabı yer alır.

MUĞLA VE FETHİYE SAVCILIKLARI DEVREYE GİRER

Konunun takipçisi olan vatandaş, var olduğuna inandığı usulsüzlük iddiasını, bu kez konuyu Fethiye Cumhuriyet Savcılığı’na taşır. Vatandaş, savcılığa yaptığı başvuruda, önceki şikayet konularıyla birlikte “müfettişlerin soruşturmayı örtbas ettiği” iddiasını da dilekçesine ekler.

Fethiye Cumhuriyet Savcılığı söz konusu şikayet üzerine yürüttüğü ön inceleme sonucunda, “şikayet konusu eylemlerin subuta erdiğini” tesbit eder ve Muğla Eğitim Birsen İl Başkan Vekili de olan Karaçulha Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü önceki dönem Fethiye Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Aybars ve Müdür Yardımcısı Sevil Demirbuğa hakkında Adli Soruşturma açılması için Fethiye Kaymakamlığı’ndan “soruşturma izni” talep eder. Kaynak: EBS İl Başkan Vekili’nin Müfettişlerce ‘örtbas edilen usulsüzlükleri’

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, yaptığı incelemelerin akabinde ilgili kişiler hakkında Savcılıkça istenen soruşturma iznini verir.

Bu gelişme üzerine Muğla Valiliği de soruşturmayı “örtbas” ettikleri gerekçesiyle Müfettişler Mehmet Ali Karaıslı ve Ahmet Güzel hakkında Muğla Cumhuriyet Savcılığının soruşturma talebi üzerine soruşturma izni verir. Kaynak: EBS İl Başkan Vekili’nin Müfettişlerce ‘örtbas edilen usulsüzlükleri’

STİNAF MAHKEMESİ SORUŞTURMA İZNİ VERİLMESİNE YÖNELİK İTİRAZLARI İTİRAZI REDDETTİ

Bu gelişmeler üzerine halen Karaçulha Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü olan Eğitim Bir Sen Fethiye eski İlçe Temsilcisi ve hali hazırda Eğitim Bir Sen Muğla İl Başkan Vekili olan Mustafa Aybars ve Müdür Yardımcısı Sevil Demirbuğa Kaymakamlığın verdiği soruşturma izni için İzmir Bölge İdare Mahkemesi 1. İdari Dava Dairesi Başkanlığı’na itirazda bulunur. 1. İdari Dava Dairesi ise bu itirazı inceleyip, 31 Ekim 2017 tarih ve 2017/835 sayılı kararı ile bu itirazı REDDEDER.

KAYNAK: EBS İL BAŞKAN VEKİLİ’NİN MÜFETTİŞLERCE ‘ÖRTBAS EDİLEN USULSÜZLÜKLERİ’

Bu arada yapılan araştırma ve soruşturmalar çerçevesinde, Muğla Eğitim Bir Sen İl Başkan Yardımcısı, Karaçulha Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Aybars ve Müdür Yardımcısı Sevil Demirbuğa’ya “okulda yaptıkları usulsüzlükler” nedeniyle “45.000 TL zimmet tespit edilip” ödemesi için tebligat çıkarılır.

NEDEN HALA GÖREVDELER?

Bütün bu olaylardan sonra iki ismin halen görevlerinde olmasının, Muğla eğitim camiasında büyük huzursuzluğa sebep olduğu öğrenildi. Bunca iddia, binlerce liralık zimmet tespiti iddialarına rağmen biri Eğitim Bir Sen Muğla İl Başkan Vekili diğeri de okulda o sendikacının yardımcısı olan iki ismin “soruşturmanın selameti” açısından da olsa açığa alınmamış olması, bundan sonraki adli ve idari sürecin “siyasi ve sendikal baskılarla örtbas edilme” endişelerini de beraberinde getirdi.

AVAZTÜRK olarak konunun hem adli hem de idari sürecinin takipçisi olacağız. Kaynak: EBS İl Başkan Vekili’nin Müfettişlerce ‘örtbas edilen usulsüzlükleri’ Yayınlanmasına rağmen görevde bırakılması ve aradan geçen zaman zarfında Müdürde daha fazla cesaret olmasını sarf ettiği sözlerden anlıyoruz. Ege Gazetesi olarak kamuoyunun bize ulaştığı ve rahatsız olduğu her konuyu üslubuna uygun bir şekilde yayınlamaya devam edeceğiz. Hiçbir kimse ile husumetimiz söz konusu değildir, olamaz. Gazetecilik görevimizi icra ediyoruz. Haber Mesut BÖLÜK….  

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …