Perşembe , Nisan 25 2024

AVUKAT EK SÜRE TELEP ETTİ

Fethiye Salı Pazarı’nda kurduğu tezgahta saat satan 82 yaşındaki Muammer Öztop;  daha bir ay önce tanışıp, imam nikahıyla evlendiği 43 yaşındaki Hülya H. ile birlikteyken, Hülya H.’nin 3 yıl önce ayrıldığı kocası 46 yaşındaki Mehmet E. Tarafından onlarca kişinin ortasında av tüfeğiyle ağır yaralandı. 5 çocuk babası Muammer Öztop, ambulansla kaldırıldığı Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra kaçmaya kalkan Mehmet E. Çevredeki vatandaşlar ve motorize yunus ekiplerinin çabasıyla olay yerine 25 metre uzaklıkta yakalanmıştı. İki el ateş ile imam nikahlı eşi Muammer Öztop’un eski eşi Mehmet E. tarafından gözleri önünde öldürülmesinin şokunu yaşayan Hülya H. polis tarafından ifadeye götürülürken gazetecilere, “Ateş eden 2 çocuğumun babası eski eşimdir. 3 yıl önce boşanmıştık, bizi sürekli tehdit ediyordu. Eşim ile tezgahta saat satarken, iki el sıktı, beni de vuracaktı, geriye çekildim. Bu eşimle evleneli bir ay oldu” diye konuşmuştu.

Kıskançlık yüzünden işlendiği iddia edilen ve ifadesinde suçunu itiraf eden şüpheli Mehmet E. Tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Cinayetin ilk duruşması Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapıldı. Duruşmaya katil zanlısı Mehmet E.’nin yanı sıra öldürülen Muammer Öztop’un oğlu Mustafa Öztop müşteki olarak katıldı. Olaya neden olduğu iddia edilen Hülya H. bu ilk duruşmaya gelmezken, katil zanlısının avukatı savunma için süre istedi. Müşteki Mustafa Öztop’ta sanıktan şikayetçi olduğunu belirtip, olayı görmediğini, 2 saat sonra haberi olduğunu söyledi. Öztop, sanığın oğlunun sosyal medyada babasının suçsuz olduğunu söylemekte ve yargıyı etkilemeye çalışmaktadır. Bu yapılan doğru değildir. Daha önce de zanlı ve oğlu babamı dövüp, tehdit etmişlerdir. Poliste ifadelerinin olduğunu öğrendim.  Bunların araştırılmasını istiyorum” dedi. Kasten adam öldürmekten dolayı müebbet hapis istemiyle dava açılan katil zanlısı Mehmet E.’nin tutukluluğunun devamına karar verilirken, savunma için ek süre talebi kabul edildi. Duruşma Mart ayına ertelendi.

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …