Çarşamba , Nisan 24 2024

Araçlar Uzun Kuyruklar Oluşturdu

Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Fethiye’ye yerli turist akını sürüyor. Özellikle Ölüdeniz yolunda araçlardan dolayı kilometrelerce uzun kuyruklar oluştu.

Tatil sezonunun tam ortasına gelindiği şu günlerde tatil beldeleri özellikle yerli turistler tarafından ziyaret ediliyor. Dünyaca ünlü Ölüdeniz’de tatil yapmak isteyen yerli turistler araçlarıyla Ölüdeniz’e ulaşabilmek için uzun kuyruklar oluşturuyor. Zaman zaman trafiğin de zorlandığı şu günlerde tatile gelen vatandaşlar, Ölüdeniz’e ulaşabilmek için saatlerce bekliyor.

Fethiye Ölüdeniz gibi dünyaca ünlü turistik merkezlerinde otellerde yer kalmazken, rezervasyonunu erken yaptıran yerli turistler de araçları ile Fethiye’nin turistik ilçelerine akın akın gelmeyi sürdürüyor. Bu araç yoğunluğu özellikle hafta sonları aşırıya ulaşırken; zaman zaman 3 kilometreye yakın kuyruklar oluşuyor.

Bazı yerli turistler Ölüdeniz’i görebilmek için bu tür kuyruklara razı olduklarını belirtirken, yetkililer, % 100 doluluk dolayısıyla bu fırsattan erken rezervasyon yaptıranların tatilini rahat bir şekilde geçirdiklerini söylediler. Ölüdeniz’e giriş yolları dışında tatilini tamamlayan yerli turistler de dönüş yolunda kuyruklar oluşturuyor.

Fethiye ve çevresindeki tatil ve turistik beldelerde aşırı yerli turist yoğunluğu yaşanırken, özellikle Ölüdeniz, Saklıkent, Kelebekler Vadisi aşırı turist çekmeye devam ediyor. Havaların da aşırı sıcak olması sahillerin dolmasına neden oluyor.

Yetkililer, vatandaşların mağdur olmamaları için erken rezervasyon yaptırmalarını isterken, bazı dolandırıcılık olaylarına karşı da dikkatli olmalarını istediler.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …