Cumartesi , Nisan 20 2024

Fethiye’de Zeytin Hasadı Başladı

Fethiye’de zeytin hasadı başladı. Son yağmurlarla birlikte zeytinden elde edilen zeytin yağının artmasını beklediklerini belirten Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, çiftçilerin yüzünün güldüğünü söyledi.

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit gazetecilere yaptığı açıklamada: “Ege bölgesinde bu yıl salamura zeytin ve zeytin yağ çiftçimizin yüz akı oldu. Çünkü hem zeytin yağı hem de yeşil ve siyah zeytinin toptan alıcılarımız çoğaldı. Bunun nedeni bu yörenin zeytininin Bursa Yemlik tarafından önce hasada gelmesi. Çiftçilerimiz bu konuda memnun. Zeytinlerimiz 6 kiloda 1 kilogram zeytinyağı veriyor. Bu son yağmurlarla 5 kilogramda 1 kilo yağ verir” diye konuştu.

Çiftçilerin diğer tarım ürünlerinden umudunu kestiğini kaydeden Karayiğit: “Çiftçilerimiz son yıllarda zeytine yönelmeye başladı. Geçen sene 25 bin zeytin fidanı satmıştık, bu sene 45 bin zeytin fidanı bağlantısı yaptık. Çiftçilerimiz nar bahçelerini söküp zeytin dikmeye başladı. Bu da Ege’de, Akdeniz’de zeytinciliğin önünün açık olduğunu gösteriyor” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …