Cuma , Nisan 19 2024

Amaç, Şehre Nefes Vermek

Fethiye Belediyesi Kent Konseyi yöneticileri fidan dikti. Şehre nefes vermek ve Fethiye’nin endemik ağaçlarını korumak amacıyla proje hazırlayan Fethiye Belediyesi Kent Konseyi yönetimi; Akarca Mahallesi’ne 41 adet fidan dikti. Günlük(Sığla)ve Çınar fidanlarından oluşan ağaç dikimine Fethiye Kent Konseyi Başkanı Gülbahar Edik Kayhan, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Çağatay Aras, Engelli Meclisi Başkanı Aydoğan Arslanca ile kent konseyi yönetim kurulu üyeleri ve Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ozan Özer katıldı.

41 MAHALLE İÇİN 41 FİDAN

Fethiye Kent Konseyi Başkanı Gülbahar Edik Kayhan, “Fethiye Belediyemiz tarafından yeşil alan olarak konuşlandırılmak üzere Kent Konseyine verilen iki dönümlük bu alana fidan dikiyoruz. Bölgemizin endemik ağaç türlerini yaşatmak ve şehre nefes vermek amacıyla Fethiye’nin 41 mahallesini temsilen 41 adet Günlük ve Çınar fidanlarını dikmekteyiz. Bu alanı bölgemizin endemik ağaçlarını yaşatmak amacıyla belediyemizden talep ettik. Fethiye Belediye Başkanımız Alim Karaca’ya çok teşekkür ederiz. Konseyimizin imkanları ile bu çalışmayı yapıyoruz. Günlük ve Çınar ağacı bölgemize özgü bir ağaç. Günlük diğer adıyla Sığla ağacı bölgemizin simgesi bir ağaç. Ne yazık ki; sayıları gittikçe azalıyor. Bu ağaçların en büyük özelliği havayı temizlemesi, bol oksijen vermesi, yaz ve kış yeşil kalarak çevreye güzellik vermesi ve kuş türlerine yuva yapması açısından bizler için çok önemli olmaktadır. Çağatay Aras ve Emre Karabacak arkadaşlarımızın hazırlamış oldukları Günlük ağaçları ile ilgili güzel bir projemiz var. Bu proje kapsamında kentin her yerine günlük ve çınar ağacı fidanı dikeceğiz” diye konuştu.

ÇEVRE BİLİNCİ VE AĞAÇ SEVGİSİNE DİKKAT ÇEKTİLER

Fethiye Belediyesi Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Paspatur Yaşam Derneği Başkanı Çağatay Aras açıklamasında, “Kent Konseyleri yerel yönetimde halkın söz sahibi olması için oluşturulmuş bir sivil toplum örgütlenmesidir. Bizim bu etkinliğimizdeki asıl amacımız belediyemizin park alanı olarak ayırdığı ve uzun yıllardır ağaçlandırılmasına fırsat bulamadığı bu alanı arkadaşlarımızla beraber yörenin endemik ağacı olan sığla ve çınar ağaçlarıyla donatmaktır. Bunu yaparken hem çevre bilincine hem de ağaç sevgisine dikkat çekerek bir nevi farkındalık yaratmaktır. Kent Konseyinin bir amacıda tıpkı bu etkinlikte olduğu gibi her şeyi belediyemizden beklememek taşın altına elimizi koymaktır” dedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …